RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Săpunaru și Pintilii, imperiali contra Franței

/ 11 iunie 2016
Pandurii au avut trei foști jucători în primul 11 împotriva Franței, iar pe Stade de France, România a jucat fotbalul de care are nevoie pentru a trece de grupe la Euro.

735938-alx7160

Meciul cu Franța a fost deschis de ratarea monumentală a lui Bogdan Stancu. Un 1-0 pe Stade de France în minutul 4 ar fi însemnat enorm pentru naționala noastră și pentru desfășurarea de mai târziu a jocului. Era cât pe-aci să iasă bine pentru România și nu din vreun noroc sau o nemotivare a francezilor la 100%, după cum spunea Cosmin Olăroiu. Pur și simplu, din fotbalul pe care l-au jucat românii. Tactic, au fost impecabili. Dublat de efort, spirit de sacrificiu și dorință din partea jucătorilor, Anghel Iordănescu a arătat că nu a trecut degeaba prin două turnee finale și parcă i-a aranjat cu mână în teren pe elevii săi. O sclipire individuală de mare jucător a făcut ca „tricolorii” să nu înceapă cu puncte grupa A la Euro 2016. Payet i-a salvat pe francezi cu o execuție de geniu în ultimele zvâcniri ale confruntării și tindem să credem, pe bună dreptate, că meritam mai mult de la acest meci. Totuși, rezultatul, 1-2, ne face mândri și atrage cuvinte mari din toate parțile Europei despre un fotbal care la nivel intern nu poate fi nici măcar adus în discuție cu jocul etalat aseară de naționala țării.

Printre remarcații partidei, alături de francezii Payet și Kante, au fost Mihai Pintilii și Cristi Săpunaru. Dacă primul a folosit Pandurii ca rampă de lansare spre Steaua și competițiile europene, cel de-al doilea i-a făcut să se simtă și mai onorați pe suporterii gorjeni pentru că au avut ocazia de a urmări un asemenea jucător îmbrăcând echipamentul echipei favorite. A fost mai fundaș decât Evra, pe care l-a ridiculizat de mai multe ori aseară, și mai căpitan decât Chiricheș. Edi Iordănescu avea dreptate: Săpunaru merita cu prisosință banderola de căpitan la națională. Jocul său cu Franța a fost demn de un câștigător de Europa League. Cerebral, acesta, deși la Pandurii nu a fost folosit fundaș dreapta, a securizat acea zonă a terenului, în timp ce Pintilii a anihilat poate cel mai bun mijloc de la acest Campionat European, Pogba-Matuidi-Kante. Vlad Chiricheș nu a mai gafat, dar oferă, în continuare, momente de nesiguranță în centrul defensivei „tricolore”.

Pandurii au avut aseară trei foști jucători în primul 11 contra Franței. Și Săpunaru este ex-pandur încă de când s-a încheiat ediția 2015/16 a Ligii 1. Cu oferte pe masă de la Astra și Montpellier, propunerile vor fi, probabil, mai numeroase după încheierea Euro 2016. O licitație în care trupa olteană nici măcar nu visează să intre.

Contra Elveției, miercuri, de la ora 19:00, pe Parc de Prince din Paris, și Albaniei, duminica viitoare, de la ora 22:00, pe Stade Lumiere din Lyon, mai are de jucat România în grupa A la Euro 2016. Două partide din care naționala noastră trebuie să obțină calificarea în optimile turneului final.

foto: Gazeta Sporturilor

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.