RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Motrenii, în sărbătoare

/ 21 noiembrie 2012

Istoria echipei Minerul Motru este strâns legată de cea a exploatărilor miniere din zonă, din mine venind nu doar banii, ci și fanii grupării ce și-a luat culorile de la negrul cărbunelui și albul purității dragostei pentru echipă.

În septembrie 1962, la doi ani de la deschiderea minelor de la Horăști, Ploștina și Leurda, s-a înființat prima echipă de fotbal, echipă numită atunci Minerul Horăști. Principalii artizani ai înființării clubului au fost Hariton Niculescu și Dumitru Dijmărescu, cel dintâi fiind și primul președinte al grupării gorjene. Actuala denumire a echipei a fost dată în 1966, atunci când a pe hartă a apărut și orașul Motru. Din 1966 până în 1993 echipa a purtat acest nume, însă după ce echipa din Motru n-a reușit în 1992-1993 să promoveze în Divizia C, conducerea clubului a luat decizia de a face acest pas printr-o fuziune cu Vulturii Lugoj, echipă care activa la acest nivel. Echipa a primit numele de Minerul Venus Motru și a purtat această denumire până în 2002, când s-a revenit la actuala denumire.

 Jubileu cu modernizări

Din 2012, președinte al Adunării Generale a Asociaților la clubului motrean este Vasile Râbu, sub conducerea acestuia, din vară demarând o serie de investiții în ceea ce privește infrastructura bazei sportive. Tribunele au fost renovate, s-a construit o peluză și toate locurile sunt acum pe scaune. La tribuna oficială au fost renovate camerele, care acum au fost mobilate și s-au transformat într-un loc de cantonament pentru echipă. De asemenea, tot pentru echipă s-a amenajat o sală de mese și o spălătorie, iar lângă terenul sintetic își va face apariția unu nou teren de antrenament, de această dată cu gazon natural. Baza va mai beneficia și de două terenuri de tenis pe zgură: „Ne-au cerut oamenii de aici, din zonă. E bine ca lumea din Motru să poată juca și tenis, aici, la ei acasă”, spune președintele Minerului Motru, Vasile Râbu.

 Revistă aniversară

Pentru a marca împlinirea celor 50 de ani de existență a clubului, conducerea clubului a purces la editarea unei reviste în care să fie făcute publice date privind începuturile clubului și parcursul acestuia de-a lungul timpului în fotbalul românesc. Cei care vor ajunge în posesia revistei vor avea posibilitatea de a intra în posesia unor date statistice interesante, dar pot și vedea o serie de fotografii inedite cu echipe ale Minerului Motru din diverse perioade ale existenței sale.

Vasile Râbu, președinte Minerul Motru:

„Ne dorim ca la sărbătoarea nostră să participe toată suflarea fotbalistică gorjeană, toți cei care înseamnă ceva în acest sport. Vom avea circa 400 de invitați, îi așteptăm pe cei de la Pandurii, pe cei de la colegele noastre de serie, Minerul Mătăsari, Jiul Rovinari și Pandurii II, dar sperăm să-l primim printre noi și pe premierul Victor Ponta. L-am invitat la sărbătoarea nostră și, dacă timpul îi va permite, s-ar putea să participe și el. Minerii de la Motru îl așteaptă pe premier”

 Meci demonstrativ de old-boys

Punctul culminat al aniversării celor de la Minerul Motru va fi joi, 22 noiembrie, când va fi organizat pe Stadionul „Minerul” un interesant meci demosntrativ între fostele glorii ale echipei motrene și o echipă de foști panduri.

Echipele Old-Boys

Minerul Motru: Polifron, Purcaru, Niță, Bălan, Pruteanu, Ciornoavă, Catană, Drăguț, Cojocaru, Olaru, Stoenac, Crăciunescu, Păiuș, Cernica, Iacob, Gheorghe, Napu, Axinte, Matei, Trifu, Iliescu, Ghițulescu, Laurențiu, Baciu, Donose, Câță.

Pandurii Târgu Jiu: Hica, Cățelu, Mierluță, Mladin, Nanu, Sandu, Andriucă, Gașpar, Plăvicheanu, Zuică, Lupa, Catană, Găman, Bonculescu, Doru Mihuț, Nelu Mihuț, Pisariuc, Rădoi, Gugu, Băluță, Trifu, Frimu, Bîscă, Săvulea, Filip.

 Cu Mitică Dragomir la conducere

             Puțini știu, dar actualul președinte al LPF, Dumitru Dragomir, a fost președinte al celor de la Minerul Motru la jumătatea anilor 70. 

Cu Mitică Dragomir la conducerea clubului, Minerul Motru a jucat pentru prima dată în optimile de finală ale Cupei României, în sezonul 76-77. Minerul Motru a jucat atunci la Pitești cu Steaua, echipă în fața căreia a pierdut cu 6-0, dar de la care a rămas cu această fotografie, cu Mitică Dragomir între băieții ce au realizat cel mai lung drum în Cupa României. Steaua a jucat atunci finala competiției, cupa fiind câștigată de Universitatea Craiova. Echipa motreană avea să mai joace în această fază a Cupei României și în sezonul 92-93, când a pierdut la limită, scor 1-0, la București, confruntarea cu Dacia Unirea Brăila. Coincidența face ca și echipa din Brăila să fie finalistă în acel sezon, Cupa României fiind câștigată tot de Universitatea Craiova, echipă pe care motrenii o iubesc în continuare, necondiționat.

 www.sportingorj.ro

 

Comentează!

2 Comentarii până acum

  • panayt spune:

    LA MULTI ANI MINERUL MOTRU,CEL PUTIN INCA ATATIA,ALATURI DE VOI.

  • anonim spune:

    o echipa importanta minerul motru! a avut cativa fotbalisti si antrenori importanti! e cam singura echipa gorjeana ce a nu a jucat vreodata in prima liga! doar in liga a doua!

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.