RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Iordănescu jr., mesaj pentru suporterii naționalei înainte de Euro 2016

/ 5 iunie 2016
Peste 5 zile, România va juca în deschiderea Euro 2016, contra Franței, pe Stade de France din Paris, de la ora 22:00.

Euro-2016-Group-A-France-Switzerland-Romania-Albania

Naționala României a ajuns astăzi în Franța, acolo unde, în următoarele săptămâni, se va desfășura Campionatul European de fotbal. Doar 5 zile ne mai despart de startul Turneului Final la care va reveni și țara noastră, după o pauză de opt ani. În această seară, Anghel Iordănescu va conduce primul antrenament în Hexagon, pe ”Stade Intercommunal du Servois”, un teren aflat la 2 kilometri de hotelul care va găzdui delegația României.

Fiul selecționerului nu a uitat să le transmită un mesaj suporterilor naționalei prin care îi îndeamnă pe aceștia să fie alături de „tricolori” în încercarea lor de a se califica în optimi dintr-o grupă cu Franța, Elveția și Albania: „Drum bun naționalei României și mult succes!! Suporterii naționalei trebuie să învețe să ințeleagă și să accepte anumite lucruri și să susțină naționala necondiționat. Această generație a dus România la un nou turneu final și, cel putin până în momentul când România va încheia campania, avem datoria să-i susținem, apoi sigur îi vom și analiza. Nu mai faceți paralele între generații, sunt alte vremuri și alți jucători. Generația anilor ’90 era altceva. Dacă citiți printre rândurile declarațiilor repetate ale băieților în care spun că acum primează forța grupului, puteți deduce multe, inclusiv faptul că ei sunt realiști și ințeleg și acceptă anumite lucruri. Pentr asta, avem datoria morală să fim langă ei, și nu doar în momentele bune, ci, în special, în cele mai puțin bune. E normal ca multe lucruri la echipa nationala poate să le dorim diferit, însă sunt lucruri pe care le putem schimba doar în timp. În acest moment, trebuie să scoatem maxim din acest turneu, iar șansele să o facem sunt mult mai mari cu românii în spatele României. Baftă România!!”, a scris Edi Iordănescu pe o rețea de socializare.

În altă ordine de idei, ProSport informează că echipele de club care vor fi reprezentate la Euro 2016 ar urma să primească 139.200 de euro pentru fiecare jucător trimis la națională. Această sumă și-ar asigura-o și Pandurii Târgu Jiu de pe urma convocării lui Cristi Săpunaru. Totuși, banii nu ar intra imediat în conturile clubului gorjean, iar suma ar fi putut să crească dacă în lotul României ar fi fost opriți Ioan Hora și Adrian Roportan. Atunci, Pandurii ar fi încasat la fel ca Astra, 417.600 de euro. Steaua ar trebui să obțină cea mai mare sumă din Liga 1, 556.800 de euro pentru cei patru jucători de la națională. Săpunaru are șanse mari să fie titular cu Franța, după ce a fost în primul 11 și în ultimul amical al României dinaintea debutului la Campionatul European, contra Georgiei, încheiat 5-1 pentru „tricolori”.

EURO 2016 se va desfășura între 10 iunie și 11 iulie.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.