RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Finala pentru podium

/ 28 februarie 2016
Pandurii și Viitorul închid sezonul regulat cu un meci care se anunță extrem de disputat, miza fiind importantă, dincolo de faptul că învingătoarea va termina pe podium prima parte a campionatului, punctele puse în joc au valoare mare și în play-off.

IMG_1370       Pandurii este neînvinsă în această primăvară și așa dorește să rămână și după ultima partidă a sezonului regulat. Cu punctele obținute din partidele de la Târgu Mureș și de acasă cu CSU Craiova, Pandurii este pe plus în opinia antrenorului, dar țintește un rezultat pozitiv și la Ovidiu: „Este un joc extrem de important, cel cu Viitorul. Venim după un egal acasă, dar dacă trag linie după primele două meciuri cu ASA şi Craiova eu spun că am ieşit mulţumitor cu patru punctel. Dacă vă uitaţi pe echipele care sunt în play-off, am avut programul cel mai greu. Sigur că şi de la acest joc avem aşteptări mari, vrem să acumulăm, să ne întoarcem cu puncte de acolo. Nu m-ar nemulţumi total şi un singur punct, însă este un joc important, un meci cu o echipă care ne vom mai întâlni de două ori”, a declarat Edi Iordănescu.

Viitorul, cea mai ofensivă din Liga 1

Cu 48 de goluri marcate în 25 de partide, trupa lui Gică Hagi este cea mai productivă echipă din campionatul intern, iar acest lucru nu este întâmplător, ci vine în urma unui joc elaborat, bine gândit de fostul decar al naționalei și pus în practică de jucătorii săi: „Viitorul are un joc bine definit, cu un apetit ofensiv dezvoltat, o echipă care are principii asemănătoare cu ale noastre şi mă refer că este preocupată pentru un fotbal pozitiv, fotbal bazat pe o posesie prelungită, şi care când pierde mingea vrea să o recapete imediat şi are o tranziţie pozitivă. Se vede că este o echipă lucrată, că în spatele acestui proiect este un om de fotbal şi are toate meritele. Nu întâmplător este pe locul care se află şi pe bună dreptate ocupă acest loc.

Revin suspendații

În meciul contra Craiovei, Pandurii a avut doi jucători suspendați, absența lor simțindu-se în angrenajul echipei. Edi Iordănescu vorbea înaintea deplasării lotului la Constanța despre unele mici probleme musculare, însă recunoștea, în același timp, că revenirile îi oferă mai multe soluții și speră să fie inspirat în alegerile pe care va trebui să le facă: „Sunt probleme medicale, probleme musculare ce trebuie tratate cu atenţie. Revin cei doi jucători care au stat cu CSU, Vasco şi Mrzljak, iar asta ne dă soluţii pentru etapa viitoare. Sper să fiu inspirat să găsim formula cea mai bună ca să putem face un joc bun. Avem ascendentul moral după victoria din tur, dar nu am avut deloc un meci uşor”, a declarat antrenorul Pandurilor. Ungurușan, absent la ultimul meci al gorjenilor, va fi, foarte probabil, din nou titular, în schimb ultimul sosit la Pandurii, Bunoza, mai are nevoie de timp pentru a intra în prima garnitură: „Bunoza face un progres important, nu este 100%. Nu este pregătit să fie titular, în perioada scurtă care a mai ewste de jucat trebuie să fim atenţi cu jucătorii, să nu greşim, să nu ne expunem riscului pentru că orice accindetare mai gravă înseamnă final de campionat”, a mai spus Edi Iordănescu.

S-au impus în tur

Pandurii are și un mic ascendent moral în fața trupei lui Gică Hagi, elevii lui Edi Iordănescu câștigând meciul din turul campionatului. De atunci și până acum s-au schimbat destul de multe, Hagi având în acest moment o garnitură mult mai experimentată. „Ca şi filozofie de joc nu s-au schimbat prea multe. Au pierdut ceva jucători, au pus ceva în loc, este o combinaţie bună între cei tineri şi experimentaţi. Este prematur ca după primele două jocuri să mă exprim, în primul joc nu au jucat prea bine, dar în cel de-al doilea meci au jucat altceva. Este posibil, ţinând cont că jucăm pe terenul lor să avem o opoziţie mai mare decât la jocul din tur”, este analiza pe scurt făcută de Edi Iordănescu cu privire la ceea ce s-a întâmplat cu și la Viitorul de la ultima partidă dintre cele două echipe.

„Vom avea în faţă o echipă motivată mental şi pregătită pentru un joc împotriva noastră, a pandurilor ce ne-am căpătat o imagine pe piaţă care înseamnă o echipă valoroasă. Mă aştept la o confrunatre în care se poate întâmpla orice, sunt două echipe care nu refuză fotbalul. Vreau să facem un fotbal bun, eficient. Vrem să avem cât mai multe puncte în clasament”, Edi Iordănescu, antrenor Pandurii Târgu Jiu.

Viitorul Constanța – Pandurii Târgu Jiu
Stadion „Orășenesc”, Ovidiu, ora 20:30
Televizare: Digi Sport 1, Dolce Sport 1, Look TV

Echipe probabile:

Viitorul: Pecanha – Benzar, Goulon, Boli, Ganea – Marin, Nedelcu, de Lucas – Chițu, Cernat, Rusu. Antrenor: Gheorghe Hagi.

Pandurii: Stanca – Ungurușan, Vasco, Săpunaru, Acsinte – Mrzljak, Ropotan – Antal, Nistor, Răduț – Hora. Antrenor: Edi Iordănescu.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.