RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Start dificil de campionat pentru panduri

/ 24 iunie 2015
La sediul Ligii Profesioniste de Fotbal, în prezența reprezentanților cluburilor din Liga 1, a avut loc ieri după amiază tragerea la sorți pentru stabilirea programului noii ediții de campionat. Pandurii, reprezentată de Mihai Stelescu, a prins bila cu numărul 10, una care-i oferă un start dificil.

 

alb-albastru Pandurii 1962 600     Pandurii are un debut de campionat infernal, cu patru deplasări în primele șase etape și cu jocuri cu cele două nou promovate în primele trei runde. Antrenorul Edi Iordănescu spune că această programare nu pică deloc bine pentru un antrenor, care și-ar dori să cunoască bine adversarul, iar Poli Timișoara și Fc Voluntari vor fi niște necunoscute pentru orice echipă din Liga 1 în primele etape: „Din punctul meu de vedere, pentru mine, ca antrenor, nu-mi doream nou promovate în prima parte a campionatului, cel puțin pe debut, pentru că nu cunosc echipele. Aveam nevoie să le cunosc mai bine, să le văd câteva meciuri și era altceva, aș fi vrut să le văd cum răspund la nivel de Liga 1. În momentul de față sunt enigme. Jucăm cu Timișoara pe care nu ș știm deloc, s-a schimbat destul e mult, au venit mulți jucători. Le știm jucătorii, dar nu le știm exprimarea, organizarea de joc și atunci mi-aș fi dorit echipe care au fost și anul trecut în prima ligă pentru început. Acesta e programul, nu avem ce face, trebuie să jucăm , să adunăm puncte. Încercăm să fim bine pregătiți în ciuda faptului că încă muncim foarte mult să ne completăm. Trebuie să scoatem puncte. E un început destul de puternic, dar asta e…”, a declarat Edi Iordănescu la scurt timp după efectuarea tragerii la sorți.

Nici faptul că Pandurii va avea patru jocuri în deplasare în primele șase etape nu este considerat ușor de antrenorul echipei gorjene, dar Edi Iordănescu nu vede acest fapt cel mai rău lucru pentru echipa sa, ci faptul că încă nu a ajuns la nivelul pe care-l dorea pentru echipa sa în ceea ce privește organizarea de joc: „E adevărat, începem cu șase etape în care avem patru jocuri afară și nu e ușor, dar noi am demonstrat că am adus puncte și de afară, așa că nu prea ne gândim foarte mult că e meci afară sau meci acasă, important e să poți, să avem jucătorii pe care-i dorim, să putem să ne organizăm, să fim bine pregătiți din punct de vedere fizic, tehnic, tactic și atunci contează mai puțin unde joci. Dacă nu joci, poți să ai toate meciurile acasă!”, a mai spus Edi Iordănescu.

Noua ediție de campionat, una în care se joacă în premieră în sistemul play-off/play-out, va fi unul extrem de condensat. Programul agreat de ligă pune echipele din Liga 1 în fața a 23 de etape ce se vor disputa în sezonul de toamnă, sezonul de primăvară însemnând și el trei etape din sezonul regulat, plus etapele din play-off și play-out. Acest program încărcat este considerat de Edi Iordănescu prea mult pentru spinarea majorității echipelor din Liga 1: „E enorm de mult, din punctul meu de vedere. În România echipele nu sunt pregătite pentru un astfel de ritm, din punctul meu de vedere. Nu vreau să vorbesc în numele tuturor, dar din ce am constatat eu în competiția noastră echipele nu suportă un astfel de ritm. Ca să faci față trebuie să stai foarte bine din punct de vedere calitativ și cantitativ al grupului, ceea ce noi încă muncim, să ne facem lot, să poți să ai în orice moment, pe orice post, soluții”, a opinat antrenorul Pandurilor, Edi Iordănescu.

Programul Pandurilor în turul Ligii 1, ediția 2015-2016

 Etapa I ACS Poli Timişoara – Pandurii Târgu Jiu
Etapa a II-a Pandurii – Steaua Bucureşti
Etapa a III-a FC Voluntari – Pandurii
Etapa a IV-a Pandurii – CSMS Iaşi
Etapa a V-a Petrolul – Pandurii
Etapa a VI-a Chiajna – Pandurii
Etapa a VII-a Pandurii – CFR Cluj
Etapa a VIII-a FC Botoşani – Pandurii
Etapa a IX-a Pandurii – Dinamo
Etapa a X-a Astra Giurgiu – Pandurii
Etapa a XI-a Pandurii – ASA Târgu Mureş
Etapa a XII-a CS U Craiova – Pandurii
Etapa a XIII-a Pandurii – Viitorul

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.