RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Pandurii, start către play-off!

/ 11 februarie 2016
Ora startului sezonului de primăvară în Liga 1 a sosit, mai devreme pentru Pandurii decât și-ar fi dorit. Gorjenii s-au deplasat la Târgu Mureș, acolo unde vor da piept cu fostul antrenor, dar și cu Adrian Mutu, care speră să prindă ultimul tren pentru națională.

 

23 final     Deși ar fi dorit ca acest meci să se dispute cu o zi, două mai târziu, Pandurii sunt cei care deschid sezonul de primăvară, LPF dovedindu-se insensibilă la solicitarea gorjenilor care și-au motivat acțiunea prin faptul că patru jucători cedați naționalei au sosit la Târgu Jiu abia la începutul acestei săptămâni.

Pentru Pandurii, meciul de la Târgu Mureș poate fi cel care să decidă calificarea în play-off: „Mai avem nevoie matematic de un punct pentru a fi 100% în play-off. Nu vrem să depindem de rezultate, vrem să depindem doar de noi, așa am fost mereu, ne-a preocupat strict de ce facem noi, ne-a preocupat mai puțin sau deloc ceea ce fac celelalte echipe. Ne dorim extrem de tare să reușim cât mai repede să fim și matematic în play-off pentru a avea siguranța de a fi în primele șase cele mai bune echipe ale României, cu șanse extrem de mari pentru cupe europene în sezonul care urmează”, a declarat antrenorul Edi Iordănescu. Chiar dacă un singur punct ar însemna accederea în play-off, tehnicianul Pandurilor spune că nu va pregăti meciul pentru un scor egal: „Nu înseamnă că vom merge să prestăm acolo un joc închis sau puțin spetaculos, nu înseamnă că pregătim jocul la egal. Pandurii are niște principii clare de joc, are o filosofie clară, Pandurii a arătat un joc pozitiv, proactiv, un fotbal bazat pe posesia mingii, un fotbal ofensiv și asta vom încerca și la Târgu Mureș”, a mai spus Iordănescu junior.

Transferuri cu „nume” la ASA

ASA împletește un nucleu de bază vechi cu câțiva jucători nou transferați. Gazdele vor alinia o garnitură în care-și vor face loc și câteva din vedetele transferate în această iarnă, la Târgu Mureș fiind aduși Mutu, Țucudean, Marius Constantin, Buș, Gabi Matei, Voiculeț sau Ciolacu. Edi Iordănescu atrage atenția că acest amestec poate fi periculos pentru echipa sa: „Este o echipă care are în componență jucători extrem de experimentați. Mă gândesc și la mutările pe care le-au făcut și cred că au făcut mutări importante, s-au întărit, au venit jucători cu experiență precum Mutu, Constantin, Țucudean. Sunt jucători care dau un plus de valoare și experiență echipei. În mare parte și-au păstrat și nucleul principal. Să nu uităm de necesitatea pe care o au și ei de puncte și de presiunea pe care o au referitor la urmăritoare. Ei vor avea un meci de la care așteaptă extrem de mult”, a mai spus tehnicianul echipei târgujiene.

Meci special

Pentru Edi Iordănescu este un meci special, el fiind pentru o perioadă antrenor la echipa din Târgu Mureș în sezonul în care au promovat în prima ligă. În plus, și antrenorul gazdelor, Petre Grigoraș, se află într-o postură asemănătoare, el plecând de la Târgu Jiu la finele anului 2014 pentru a fi înlocuit tocmai de Edi Iordănescu. În ultimul an au existat și momente tensionate între cei doi, dar Iordănescu jr. spune că a trecut peste ele: „Eu am tăria să spun că au și un antrenor care are capacitatea și experiența să reușească îndeplinirea obiectivului, să ducă echipa în play-off și acolo să facă o figură frumoasă. E un antrenor cu experiență, care a demonstrat în trecut multe lucruri bune și de aceea, probabil, acest joc va fi cu atât mai interesant”, a declarat antrenorul Pandurilor, care nu va putea să stea pe banca echipei sale la acest meci, Edi Iordănescu urmând a-și ispăși cea de-a doua etapă de suspendare primită după eliminarea din meciul cu Dinamo.

Probleme cu închizătorii

Două suspendări și o accidentare îi dau mari bătăi de cap antrenorului Pandurilor, care trebuie să joace la închidere cu un cuplu nou. Ropotan a venit la Pandurii cu o suspendare primită după un cartonaș roșu încasat în ultimul joc din 2015, iar Pițian se află în aceeași postură după eliminarea din meciul cu Astra. Droppa este accidentat, așa că este foarte posibil ca Mrzljak și nou venitul Răuță să constituie linia de doi mijlocași defensivi ai pandurilor la acest joc. „În stagiul din Spania, anumiţi jucători nu au avut niciun minut jucat, şi mă refer la Mrzljak, Droppa, jucători care înseamnă mult în economia jocului pentru Pandurii. Nu am reuşit să-i recuperăm încă după prima parte a campionatului. Lukas a fost şi suspendat ultimul joc, dar oricum era incert medical”, a declarat Edi Iordănescu.

Pandurii poate obține biletele pentru play-off chiar și dacă va pierde meciul cu Asa Târgu Mureș, dacă CSMS Iași nu va câștiga confruntarea de la Ovidiu, cu Viitorul lui Gică Hagi.

„Va fi un joc deschis oricărui rezultat, însă personalitatea pe care noi trebuie să o arătăm în joc, determinarea, atitudinea și, nu în ultimul rând eficiența, chiar pragmatismul să facă în așa fel încât noi să plecăm de acolo matematic intrați în play-off. Că e un punct, că sunt trei, contează și asta, dar contează mai mult primul pas, să intrăm în play-off”, Edi Iordănescu, antrenor Pandurii Târgu Jiu.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.