RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Totul pentru play-off!

/ 17 decembrie 2015
Pandurii caută punctele care să-i confere liniștea play-off-ului tocmai contra liderului. Ultimul meci al anului 2015 este unul special pentru gorjeni, un succes în fața Astrei consființind calificarea matematică în primul play-off al Ligii 1.

 

29       În vreme ce Pandurii caută încă punctele care să o pună matematic între cele șase echipe care din primăvară vor lupta pentru titlu, Astra și-a asigurat deja prezența în play-off. Edi Iordănescu vede în acest ultim duel din 2015 unul în care are o misiune destul de dificilă antrenorul fiind pus în postura de a readuce jucătorii într-o stare psihică favorabilă abordării meciului după ce au pierdut ultimul joc de campionat în prelungiri, cu Dinamo: „Întâlnim Astra, este liderul, o echipă cu jucători cu multă valoare. Este un joc deschis oricărui rezultat. Există o doză foarte mare de frustrare referitor la ce s-a întâmplat la ultimul joc, cel cu Dinamo. Consider clar că nu meritam să pierdem, am fost neîndreptățiți, a fost și neșansă, este și asta foarte adevărat. Ne va fi foarte greu să ne revenim din toate punctele de vedere pentru că e greu când pierzi de maniera în care am pierdut noi să reușești să-ți revii. Dar asta este treaba mea și a stafului meu, vom încerca să facem toate eforturile să fie bine și sunt sigur că la ora jocului vom fi bine din toate punctele de vedere și vom aborda cu atitudine acest meci, să nu mai depindem de alte rezultate, să fim matematic în play-off. În cazul în care se va întâmpla acest lucru, este foarte bune pentru că va da multă liniște pentru perioada de iarnă”, a explicat Edi Iordănescu. Pe de altă parte, nici moralul celor de la Astra nu este deloc ridicat, iar vinovați sunt tot cei de la Dinamo, care la mijlocul săptămânii i-au învins pe astrali în același mod în care au luat toate cele trei puncte din jocul cu Pandurii. În partida din Cupa României, Dinamo a eliminat Astra cu un gol marcat în minutul 94 după ce elevii lui Șumudică reușiseră să egaleze în primul minut al prelungirilor.

Fără principali pe bancă?

Partida dintre Pandurii și Astra ar putea fi una inedită, în sensul că probabilitatea ca niciunul dintre antrenorii principali să nu se afle pe banca echipei sale. În mod cert, Edi Iordănescu va fi în tribună, suspendat după ce a fost eliminat în meciul cu Dinamo: „Antrenorul nostru nu va fi pe bancă. Din păcate, nu știu din ce motiv, e o practică în Liga 1… Edi a primit o pedeapsă minimă, atât meciul acesta cât și cel de la Mureș va trebui să ne descurcăm fără el”, a declarat președintele gorjenilor, Narcis Răducan.

În privința lui Marius Șumudică, acesta a părăsit terenul de joc în timpul partidei cu Dinamo invocând probleme de sănătate. Tehnicianul Astrei spune că medicul i-a recomandat câteva zile de pauză și, în consecință, nu ar putea sta pe banca echipei sale la Severin, la partida contra Pandurilor. Totuși, Șumudică spune multe. Este posibil ca în ciuda celor declarate, antrenorul echipei giurgiuvene să fie din nou pe banca echipei sale.

„Meciul este foarte greu. Am intrat în acea zonă de meciuri foarte grele. Ultimele patru jocuri din sezonul regulat sunt grele. Adversara noastră a realizat obiectivul, este pe primul loc. Din ce am văzut în presă traversează anumite frământări, dar indiferent de formula cu care va veni la Severin rămâne cea mai bună echipă din campionat conform clasamentului. Noi venim după două eșecuri, ne-am adunat după aceste înfrângeri și trebuie să fim puternici. Ne dorim foarte tare victoria și, de ce nu, să terminăm anul pe podium”, Narcis Răducan, președinte Pandurii Târgu Jiu.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.