RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Pandurii, egalii Spartei

/ 27 ianuarie 2016
Fără mulți dintre titulari și cu o echipă improvizată în multe posturi cheie, Pandurii a reușit să termine neînvinsă al treilea amical din Spania.

IMG_2198Sparta Praga, echipă calificată în primăvara europeană în Europa League, nu a reușit să treacă de pandurii lui Edi Iordănescu deși acesta a avut la dispoziție un lot decimat după plecările la lotul național și problemele medicale acuzate de 4-5 jucători. Tehnicianul Pandurilor nu a avut soluții în axul central, acolo de unde au lipsit Erico, Vasiljevic, Mrzljak și Droppa, toți accidentați, dar și Săpunaru și Ropotan, plecați la națională. În aceste condiții, Pițian a coborât în defensivă pentru a face cuplu cu Vasco, iar la închidere lângă Răuță, Edi Iordănescu a apelat la Pleașcă. Wellington a jucat și el titular în premieră și a fost ținut pe teren circa 75 de minute, nu de alta, dar foaia de joc nu mai avea soluții pentru atacul pandur.

Pandurii a început mai bine jocul cu Sparta Praga și a avut prima ocazie, Pleașcă a șutat de la 18 metri, dar mingea s-a scurs pe lângă poartă în minutul 7. Cehii au replicat prin Julis, care a centrat periculos în fața porții, dar Lazar a reținut nu fără emoții. Pițian a reușit să trimită mingea în plasă reluând cu latul din interiorul careului mic după o centrare din lovitură liberă a lui Nistor, dar golul a fost anulat pentru un offside. Era minutul 13 și deschiderea scorului avea să se amâne doar pentru două minute. Wellington a fost faultat în careu și tot brazilianul a transformat penaltiul obținut. Pandurii a fost echipa cu un fotbal mai direct, mai pragmatic, în prima repriză, cehii având o singură ocazie mare, în minutul 38, când un carambol în careul Pandurilor s-a finalizat cu un corner pentru Sparta, rămas însă fără rezultat. În ultima fază a primei reprize, Pandurii putea să-și dubleze avantajul, dar, venit lansat, Pleașcă a șutat peste poartă din 17 metri și scorul rămânea 1-0 pentru elevii lui Edi Iordănescu.

Repriza secundă a avut un singur sens. Cehii, care l-au avut pe teren circa 70 de minute și pe Kehinde Fatai, au venit de pe bancă cu jucători de valoare, în vreme ce Edi Iordănescu a tras cât a putut de titularii de conjunctură, banca sa nefiind la fel de ofertantă. Asediul la care a fost supusă reduta pandură a cedat în minutul 62, când Zahustel a înscris cu un șut plasat, la colțul lung, din marginea careului de 16 metri, după o fază prelungită de atac la care cehii au cerut și un penalti. La 1-1, finalul de joc a găsit formația lui Edi Iordănescu retrasă în propria jumătate de teren încercând să păstreze rezultatul egal, ceea ce a și reușit.

După două înfrângeri la limită, Pandurii a obținut și o remiză, iar acest lucru l-a realizat în fața unei echipe cu pretenții europene, Sparta Praga jucând un amical în urmă cu câteva zile cu Borussia Dortmund, iar după meciul cu trupa gorjeană va mai evolua în compania celor de la Dnepr și a celor de la Dinamo Moscova, ultima fiind și echipa cu care elevii lui Edi Iordănescu își vor închide cantonamentul din Spania cu un ultim joc, pe 30 ianuarie.

Pandurii Târgu Jiu – Sparta Praga 1-1 (1-0)
Teren „Barossa”, Chiclana de la Frontera

Au marcat: Wellington (min. 15 – penalti) / Zahustel (min. 62)

Pandurii: Lazar – Ungurușan, Vasco, Pițian, Acsinte – Pleașcă, Răuță – Ciucur, Nistor, Nicoară – Wellington. Au mai jucat: Mingote, Trifu, Grecu, Șendroiu, Erdei, V. Munteanu. Antrenor: Edi Iordănescu.

Sparta: Miller – Zahustel, Brabec, Mazuch, Sural – Fatai, Marecek, Jiracek, Dockal, Frydek – Julis. Au mai jucat: Matejovski, Costa, Konate, Holek. Antrenor: Zdenek Scasny.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.