RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Pandurii, la ora analizelor și a semnalelor de alarmă

/ 21 decembrie 2015
Pandurii încheie anul 2015 cu mari șanse de a fi în play-off, acolo unde poate lupta pentru campionat, prezența în cupele europene fiind, și ea, aproape o certitudine. 

edi si narcis       La nivel de rezultate lucrurile stau bine, dar pentru a merge mai departe pe linia performanței este nevoie de  bani, iar banii lipsesc acum, la final de an. Pandurii are nevoie de bani pentru a-și contura lotul și tot de bani pentru a-și continua pregătirea în condiții bune, fără un aport financiar în acest moment echipa riscând să intre în colaps. Conducerea Pandurilor miza pe banii din televizări, însă aceștia nu vor veni până la jumătatea lunii ianuarie, iar până atunci trebuie rezolvate o serie de probleme stringente. Cei care finanțează echipa trebuie să conștientizeze faptul că echipa se află într-un moment în care poate face pasul spre o performanță majoră, iar aceasta poate conduce, pe viitor, în cazul unui management inteligent, la autofinanțare, așa că banii pe care-i vor aloca acum echipei nu sunt o cheltuială, ci o investiție!

Lotul, prima problemă a lui Edi Iordănescu

Tehnicianul Pandurilor are în aceste zile misiunea de a face planul pentru viitor în funcție de datele și rezultatele trecutului. Edi Iordănescu și-a analizat echipa, a analizat fiecare jucător în parte și trebuie să stabilească cine pleacă și cine vine la Pandurii în această iarnă: „Tragem linie și urmează o analiză din punct de vedere strict tehnic a mea și a staffului, analiză pe care o vom prezenta conducerii, președintelui, referitor la perioada pe care am parcurs-o, individual și colectiv, rezultatele, cu plusuri și minusuri. Vom trage linie și sigur ne vom despărți de o serie de jucători, undeva la 4-5 jucători, care e posibil să pună punct colaborării cu Pandurii, urmând ca în locul lor să punem 3-4 jucători”, a declarat antrenorul Pandurilor. Pentru acesta, problema constituirii lotului este prioritară: „Este cel mai important lucru din punctul meu de vedere și al staffului meu tehnic, selecția, pentru că vă aduceți aminte ce s-a întâmplat în vară și nu mi-aș dori să se mai întâmple să plecăm în cantonament și să nu avem lotul definitivat. De aia am suferit atât de mult, de aia am suferit pe final, pentru că au fost jucători care nu au făcut pregătirea astă vară cu echipa și poate dacă i-am fi avut pe toți la timp nu mai pierdeam niște puncte la început de sezon și terminam la turație maximă și acum, pe final. Asta este principala noastră preocupare acum, să facem selecția și să o facem din timp pentru a avea echipa formată atunci când se pleacă în pregătire”, a explicat Edi Iordănescu.

Finanțarea, problema conducerii

Moș Crăciun trebuie să vine repede la Pandurii și să fie generos. Echipa gorjeană are nevoie de bani pentru a achita salarii, prime, dar și pentru a achita alte datorii către terți. În plus, cantonamentul și tot ceea ce este legat de perioada de pregătire, vitaminizare, medicație, meciuri amicale, echipamente și așa mai departe, toate acestea trebuie plătite urgent și reprezintă prioritatea numărul unu pentru conducerea administrativă a Pandurilor. Edi Iordănescu speră ca în cel mai scurt timp să fie rezolvate aceste probleme: „Pasul doi, la fel de important, care nu ține în mod direct de mine, dar eu trag niște semnale de alarmă doar, sunt probleme care trebuie rezolvate de conducere și de factorii de decizie. Sunt probleme prezentate deja de președinte, detalii financiare. Să nu credeți că nu au fost frământări, să nu credeți că nu au fost nopți nedormite, să nu credeți că nu au fost zile în care să nu discut cu Narcis și cei care susțin acest proiect. De câte ori am avut ocazia am tras aceste semnale de alarmă”, a mai spus tânărul tehnician al Pandurilor. Acesta spune că problemele financiare au fost ținute în frâu până acum, dar acum ele trebuie rezolvate pentru a se evita un blocaj: „Nu am vrut să fac public foarte mult și nu am vrut să țin aproape de jucători aceste informații pentru că am vrut să fie echilibrați, dar sunt implicați direct și multe le simt pe propria piele și mă refer la aspectul financiar. A spus-o și președintele, sunt aproape două luni de salarii neplătite, sunt două luni de prime neplătite, dar mai grav e că sunt probleme care trebuie rezolvate urgent și din păcate avem nevoie de oamenii care ne-au sprijint în acest proiect să facă acum niște eforturi să vedem cum putem rezolva aceste probleme. Sunt niște lucruri care sunt blocate și mă refer la cantonamentul care trebuie achitat, la vitaminizarea care trebuie comandată acum ca să o avem din timp la pregătire, la medicamentație, la restul de medicamente ce trebuie să vină, la materialele pentru lucru, la echipamentul pentru echipă pentru noul sezon, pentru antrenament și pentru activitatea de zi cu zi”, a mai spus Edi Iordănescu.

Chiar și la completarea lotului, Pandurii are nevoie de bani, asta deși s-a făcut publica faptul că vor fi aduși doar jucători liberi de contract: „Atunci când îți vin jucători liberi de contract trebuie să aloci niște fonduri să îl convingi să semneze, niște bonusuri de instalare. Este o problemă majoră pentru că altfel intrăm într-un blocaj. Sunt lucruri care nu suferă așteptare, trebuie acționat imediat. În plus, este o perioadă de sărbători, care va fi blocată, nimeni nu lucrează de Crăciun, de Sărbători, și de aceea trebuie să ne mișcăm foarte repede și să înțelegem că dacă Pandurii este deja cu un picior și jumătate în play-off și în Europa, în play-off nu mai poți să-ți permiți să faci experimente, trebuie să ridicăm nivelul valoric”, a mai spus antrenorul Pandurilor.

Pandurii a strâns 40 de puncte după 23 de etape și are un avans de opt puncte față de CSMS Iași, echipă care se află pe locul 7. Trupa lui Edi Iordănescu nu mai poate pierde locul în play-off decât cedând toate cele trei partide pe care le va disputa în februarie, timp în care Iașiul să câștige tot, iar ASA Târgu Mureș să strângă minim șase puncte.

„Nu aș vrea sub nicio formă să pierdem jucători, în special dintre cei exponențiali, dintre cei care au făcut diferența. Dacă va fi o ofertă foarte bună, maxim un jucător poate să plece, dar cu condiția ca acei bani să fie reinvestiți și să ne putem să ne mișcăm să punem în loc și să nu fie cheltuiți pe alte chestii colaterale pentru că dacă se dorește doar simpla prezență în play-off și ne mulțumim doar cu asta, din punctul meu de vedere am o viziune diferită și niște pretenții diferite. Vreau să fim în play-off o echipă care să facă cinste fotbalului românesc și să facă mândri suporterii noștri”, Edi Iordănescu, antrenor Pandurii Târgu Jiu.

www.sportingorj.ro

 

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.