RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Pandurii, la ora debutului în grupe

/ 18 septembrie 2013

Pandurii încep un nou capitol din povestea de vis numită Europa League. Trecuţi prin trei tururi preliminare de foc, elevii lui Pustai debutează joi de la ora 20:00 în grupe la Cluj cu ucrainenii de la Dnepr Dnepropetrovsk.

GRUPA E EUROPA LEAGUEPandurii Târgu Jiu – Dnepr Dnepropetrovsk,

Stadion „Cluj Arena”, Cluj-Napoca, joi de la ora 20:00, în direct pe Digi Sport, Pro TV şi Dolce Sport

Echipe probabile:

Pandurii: Mingote – Unguruşan, Erico da Silva, Mamele, Momcilovic – Anton, Breeveld – Buleică, Eric, Nicoară – Adrovic. Antrenor: Cristi Pustai

Dnepr: Boyko – Mandzyuk, Cheberyachko, Mazuch, Strinic – Matheus, Kankava, Rotan, Konoplyanka – Seleznev, Zozulya. Antrenor: Juande Ramos.

Bilete: 20 de lei – Tribuna I şi II, 70 de lei – Tribuna VIP

Pandurii dau joi primul test din grupele Europa League. Plecaţi cu şansa a patra la calificare dintr-o grupă cu Fiorentina, Dnepr şi Pacos de Ferreira, gorjenii speră la cel puţin un egal cu ucrainenii lui Juande Ramos în meciul de debut.

Hapoel, Braga…Dnepr?

             Pandurii lui Pustai abordează cu un moral bun primul meci din grupe. Grupe? Ce bine sună. Puţini au fost cei care au crezut că micuţa echipă a lui Pustai ar putea ajunge până aici chiar şi din postura de vicecampioană a României. Levadia Tallinn, Hapoel Tel Aviv şi Braga au fost lăsate însă pe drum în preliminarii iar gorjenii au atins o performanţă demnă de remarcat. Povestea nu trebuie să se oprească aici. Grupa cu Fiorentina, Dnepr şi Pacos e grea, dar nu imposibilă. Extrem de important e primul meci, cel de joi cu Dnepr de la Cluj. O victorie ar implica deja Pandurii în cărţile calificării în timp ce un egal ar reprezenta un start bun. Dacă s-a putut cu Hapoel şi Braga, de ce nu s-ar putea şi cu Dnepr? Eric şi compania au trecut însă de acele echipe cu victorii în deplasare pentru că la Cluj rezultatul nu a fost favorabil. Gorjenii au un egal, 1-1 cu Hapoel şi un eşec, 0-1 cu Braga, în casa închiriată, Cluj Arena. Moralul bun de care vorbeam mai devreme provine din victoria cu Dinamo, scor 2-1. Un meci deloc grozav reuşit de panduri, dar care au reuşit să bifeze 3 puncte. Faţă de meciul de vineri, Pustai ar putea opera câteva modificări. Distefano ar putea intra în locul lui Nicoară, mijlocaşul adus de la CFR Cluj părând ieşit din formă. Şi Ciucur e o variantă pentru primul 11, având în vedere că da randament bun aproape exclusiv în Europa. Căpitanul cipriot, Christou ar putea reveni în centrul apărării, dar asta numai dacă se reface după o accidentare. În caz contrar, Erico şi Mamele vor sta baraj înaintea atacurilor dinspre frontul de Est. Pandurii încearcă să răstoarne şi tradiţia negativă din confruntările la nivel de cluburi dintre România şi Ucraina din ultimele sezoane. Reprezentantele Ucrainei au câştigat ultimele 4 meciuri cu echipele româneşti, Dinamo fiind bătută de două ori în play-off-ul Europa League de Vorskla Poltava (1-2 şi 2-3) şi mai apoi de Metalist Harkov (0-2 şi 1-2).

IMG_0560“Dacă am ajuns în grupele Europa League înseamnă că avem valoare. Bineînţeles că plecăm cu a doua şansă în cupele europene, dar vă asigur că vom face câteva surprize.”     
Eric de Oliveira, Pandurii Târgu Jiu

Dnepr e în formă

Adversarul pandurilor nu e un nume de speriat în Europa, dar formează o echipă extrem de solidă. Dnepr Dnepropetrovsk investeşte an de an zeci de milioane de euro ca să le bată pe Şahtior, Dinamo Kiev sau Harkov şi ca să aibă rezultate pe plan european. Anul trecut planul le-a ieşit doar în Europa. Au bătut Napoli şi PSV Eindhoven şi au terminat pe primul loc în grupă. În campionat par abonaţi la locul 4, dar startul acestui sezon le dă speranţe la mai mult. Dnepr a bătut deja Şahtiorul lui Mircea Lucescu (3-1), a remizat la Kiev cu Dinamo (1-1) şi, după victoria de duminică cu Tavria Simferopol (1-0), a urcat pe locul 2. Trupa lui Juande Ramos e la 3 puncte de liderul Harkov, dar la o lungime în faţa Şahtiorului şi la 6 de Dinamo Kiev. Contra lui Tavria, Dnepr s-a jucat cu focul. Şi-a permis să odihnească unele vedete ca Rotan sau Giuliano iar Konoplyanka sau Zozulya au intrat în repriza a doua la scorul de 0-0. Salvarea a venit în minutul 70 de la celălalt atacant de naţională, Seleznev. Ca de obicei, fostul pandur, Alexandru Vlad, a fost doar rezerva croatului Strinic. Vlad nu are niciun minut bifat în campionat ci doar 180 în dubla din play-off-ul Europa League cu Nomme Kalju. E de aşteptat ca ucrainenii să abordeze cu prima garnitură meciul de la Cluj aşa că Vlad va începe cel mai probabil ca rezervă duelul cu foştii colegi. Dnepr mizează pe defensiva destul de sigură, doar 7 goluri încasate în 9 meciuri în Ucraina, şi pe atacul potent, 16 goluri marcate, pentru a pleca cu cele 3 puncte de la Cluj. Casele de pariuri dau prima şansă ucrainenilor. Dnepr are cota 1,95 la victorie în timp ce dubla 1X e cotată la 1,76. Un eventual succes al pandurilor are cota 3,70.

87

de milioane de euro e cota jucătorilor de la Dnepr faţă de 18 a celor de la Pandurii. Vedeta ucrainenilor, Konoplyanka are o cotă de piaţă de 15 milioane de euro în timp ce gorjenii mizează pe Matulevicius (1,3 milioane) sau Eric (1,2)

condescu fericit “Victoria cu Dinamo ne ajută ca moral pentru meciul de joi din Europa League. Vom debuta cu victorie în cupele europene la Cluj !”
Marin Condescu preşedinte CA Pandurii Târgu Jiu

www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.