RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Deja-vu! Pandurii a pierdut al 3-lea meci consecutiv cu Dinamo

/ 13 decembrie 2015
Premieră negativă pentru trupa lui Iordănescu jr. în acest sezon. Pandurii a pierdut al doilea joc la rând în Liga 1 și a coborât pe locul 4. După 0-3 cu Botoșani, acasă, oltenii pierdură și la Dinamo, 1-2.

 

hora dinamoEdi a mai avut sincope asemănătoare în mandatul său de un an la Pandurii. În primăvară, Pandurii a înregistrat în două rânduri câte 2 înfrângeri consecutive, dar nu mai mult.

Sezonul 2014-2015

  1. 22 Viitorul – Pandurii 4-0
  2. 23 Pandurii – Gaz Metan 0-1
  1. 27 Pandurii – U Cluj 0-1
  2. 28 ASA – Pandurii 2-1

Pandurii pare să fi dezvoltat un complex Dinamo în acest campionat. „Câinii” i-au tăvălit pe olteni pe unde i-au prins. În cele 4 confruntări din toamnă, Dinamo are 3 victorii iar un meci s-a terminat egal. Frustrant este că gorjenii au încasat de 3 ori gol în prelungiri, în remiza de acasă, 2-2, în Cupa României, 2-3 și în retur, 1-2. Și toate din faze fixe, punctul forte al trupei lui Edward Iordănescu.

Revenind la meciul din Groapă, trebuie remarcat faptul că Dinamo câștigă din nou cu ajutorul arbitrilor, la fel ca la Ploiești. Primul gol marcat de Essombe a fost din ofsside iar primul galben arătat lui Droppa a fost complet aiurea. Și Iordănescu a văzut roșu în fața ochilor. Tehnicianul este la a 3-a eliminare în acest sezon și la a 4-a în 2015. De trei ori a fost eliminat în meciurile cu Dinamo.

Pandurii a început jocul cu Dinamo cu trei oameni noi în primul unsprezece față de jocul trecut, Erico, Hora și Nicoară și a controlat clar prima parte. Oltenii au ratat însă mari ocazii în timp ce Dinamo a profitat de o deviere nefericită a lui Filipetto, însă Essombe era în poziție clară de offside pe partea anonimului Marchidanu. Și infatuatul Bârsan i-a arbitrat pe câini ca la baschet. Orice atingere a fost sancționată cu fault și orice protest cu roșu. Droppa, cu două galbene, și Iordănescu jr. au căzut victime deși mai devreme Rednic doar fusese avertizat pentru proteste nu și eliminat ca Edi. Vali Munteanu a egalat pentru gorjeni dar asta nu le-a dat curaj oaspeților. Din contră ! Pandurii s-a rezumat să păstreze rezultatul iar Edi a plusat degeaba pe final cu un fundaș central. În zece oameni, echipa gorjeană a încasat gol din corner în minutul 91. Puljic era compelt nemarcat într-un careu aglomerat. Păcat !

Pandurii, om cu om:

Mingote: Și-a trecut în cont două intervenții bune la șuturile lui Anton și Matei. La goluri, cu mai multă inspirație, dar fi putut face mai mult. Prins de fiecare dată pe picior greșit, deși execuțiile nu au fost imparabile.

Ungurușan: Matei, adversarul său direct, a ieșit clar în avantaj. A pasat la primul gol, a scos câteva lovituri libere din preajma careului. Ofensiv nu a contat.

Erico: A debutat ca titular în acest sezon. Mai evoluase 45 de minute din postura de rezervă în etapa a 10-a. Un câștig în duelurile aeriene față de Vasco, mai firav. Essombe, totuși, și-a făcut nestingherit treaba de pivot și a distribuit multe mingi colegilor. Un câștig per ansamblu.

Filippetto: Eroare mare în repriza a doua. Nepresat a pasat la un adversar iar Pandurii a scăpat cu noroc fără gol. A deviat nefericit la primul gol al lui Dinamo. Este la al doilea autogol marcat în meciurile cu Dinamo. Este practic golgheterul lui Dinamo.

Momcilovic: Și-a făcut treaba fără să exceleze dar și fără să gafeze.

Săpunaru: Cu o viteză în minus față de adversarii direcți. A coborât mult la nivelul fundașilor centrali pentru a începe construcția. Pasa lungă nu i-a mai ieșit. Nici finalizările ! A ratat cu capul o ocazie mare la 0-0, a șutat alături din întoarcere.

Droppa: Și-a ridicat nivelul față de jocul cu Botoșani dar tot nu și-a securizat zona foarte bine. A apărut și la finalizare, cu un șut bun reținut de portar. A încasat ușor două galbene, implicit roșu și va fi suspendat în ultimul meci al anului, cu Astra.

Nicoară: S-a lovit la mâna fracturată chiar în debut dar a putut continua. A finalizat în câteva rânduri dar prestația sa a fost destul de modestă. De remarcat și centrarea pe capul lui Săpunaru în minutul 13, din lovitură liberă. S-a repliat bine după pauză și a scos mingea din picioarele lui Filip în situație de gol.  Efort bun. Schimbat după o oră de joc.

Nistor: Pare că pedalează în gol. A avut golul în picioare la 0-0 dar a trimis alături, singur cu portarul. Multă alergătură pentru nimic. Schimbat în minutul 85.

Răduț: A strălucit în două rânduri. A pasat perfect lui Nistor și lui V. Munteanu, la golul egalizator. Cam atât.

Hora: S-a înșurubat pe lângă adversari, a șutat periculos dar nu s-a lipt la gol. Bară în minutul 44 plus un șut scos cu degetele de Cerniauskas pe care penibilul Bârsan nici măcar nu a acordat corner. S-a stins în partea a doua. Are o parte de vină la golul victoriei lui Dinamo. A făcut marcaj prea larg la Puljic iar mingea centrată din corner l-a depășit.

V. Munteanu: O pasă foarte bună, pentru finalizarea lui Droppa și golul egalizator în primele 3 minute de când a intrat pe teren. Apoi nu a mai existat pe fondul unui joc eminamente defensiv.

Vasiljevic: A debutat în acest sezon, dar fără folos. Era fără om la cornerul de 2-1 al lui Dinamo.

Ciucur: Introdus prea târziu, în minutul 88.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.