RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Pandurii, cel mai bun meci din actualul sezon – Om cu om la meciul cu FC Botoșani

/ 22 august 2015
Pandurii Târgu Jiu a câștigat, în premieră, pe terenul echipei FC Botoșani, 2-0, în etapa a 8-a a Ligii 1. Hora și M. Roman au punctat pentru gorjeni. M. Roman, la al patrulea gol stagional, s-a instalat în fruntea golgheterilor din Liga 1, la egalitate cu Budescu (Astra), Cernat (Viitorul) și F. Tănase (Viitorul).

 

IMG_6329Pandurii au profitat de forma slabă a botoșănenilor și s-au impus în Moldova, pe un teren, altădată, greu accesibil. Edward Iordănescu a continuat să facă schimbări în primul unsprezece. Stanca, Filippetto și Wellington au fost pentru prima dată titulari în acest sezon.

Încurajați din tribune de un singur suporter, băieții lui Iordănescu jr. au evoluat cu atitudine și au controlat total prima parte. Hora a punctat în minutul 36 și oltenii au intrat la cabine în avantaj.

Partea a doua a fost mai săracă. Pandurii a renunțat la fotbal, odată cu seria de schimbări efectuată de antrenor, dar s-a apărat atent. FC Botoșani nu a avut ocazii mari de gol, chinuindu-se să ducă mingea în careul lui Stanca. Mihai Roman a risipit orice emoție în minutul 95 când a punctat după o recuperare ofensivă. Edward Iordănescu a gestionat excelent meciul, mai ales după faultul de roșu al lui Mrzljak. Tehnicianul l-a chemat pe bancă pe croat, expus la eliminare.

Pandurii a strâns din deplasare 8 puncte în acest sezon, dublu față de punctele câștigate acasă. Edi a simțit bine echipa, în creștere față de evoluțiile anterioare.

Cu 12 puncte în 8 etape, Pandurii ține aproape de grupul echipelor de play-off.

Panduri, om cu om

Stanca: În premieră titular în acest sezon. Intervenție psihologică în minutul 3 la reluarea lui Roman din 7-8 metri. Sigur pe el, în continuare, în toate situațiile, centrări, mingi pe jos… A încasat un galben pentru trageri de timp.

Ungurușan: S-a descurcat foarte bine în defensivă. A gestionat perfect toate momentele. A avut și o scăpare…ofensivă. În careul advers a pierdut un tempo de centrare și a irosit o fază promițătoare de gol, centrând în plasa laterală.

Vasco: De nota 10. Nu s-a complicat deloc. Joc fără fisuri.

Filippetto: Titular pentru prima oară, după ce a debutat etapa trecută cu CFR, argentinianul nu a avut probleme. Sigur și decis.

Momcilovic: Excelent pe fază defensivă, dar a arătat și bune calități de executant de lovituri libere. A trimis o ghiulea respinsă greu de Iliev de la distanță. A fost din nou în fața golului, la o deviere a lui Wellington dar nu a reușit să împingă mingea în poartă.

Mrzljak: Exagerat de exuberant în joc, a scăpat ca prin minune de un cartonaș roșu la o intrare la Acsinte. Oricum a luat galben și va sta etapa viitoare cu Dinamo. Pierdere grea pentru Edi.

Droppa: Cehul a fost reținut în joc, mai preocupat de faza defensivă pe care a făcut-o fără reproș. Poate asta i-a și cerut antrenorul.

Hora: Cel mai consistent joc al său la Pandurii. A marcat, dar remarcabil a fost aportul său defensiv. A executat bine și loviturile libere, a reușit și câteva pase de efect. Este în creștere.

Nistor: Noul căpitan al pandurilor după plecarea (incertă !!!) a lui Anton. Un joc mai sigur din partea sa, cu finalizare și centrări din corner destul de interesante. Replierile sale au fost fantastice în anumite momente, dar pe final s-a tăiat. Se vede încă lipsa de pregătire din vară.

Ciucur: Șters până în momentul primul gol, produs 100 % de el. S-a distrat cu defesniva gazdelor și a pasat excelent pentru Hora care a îndeplinit o simplă formalitate. Moment de geniu pentru Ciucur, gen Braga. Schimbat după o oră de joc.

Wellington: Titular și el în premieră la Pandurii. Din păcate a ieșit accidentat. Sper să nu fie ceva grav. A câștigat majoritatea duelurilor aeriene, indiferent de adversar, a hărțuit în permanență defensiva gazdelor, a ținut bine de minge când a trebuit, a deviat excelent la fazele fixe. A avut un singur șut, prins în doi timpi de Iliev.

Nicoară: A avut peste 30 de minute la dispoziție dar nu se poate spune că se cere titular etapa viitoare. Alergătură multă…

M.Roman: A încasat un cartonaș galben pentru simulare gratuit când trebuia să primească un penalti. Dima a greșit ! Mereu în război cu fundașii adverși dar și în contratimp cu colegii. A marcat golul 4 care îl trimite în fruntea golgheterilor Ligii 1 după o recuperare personală.

Pițian: Unica soluție de pe bancă de închizător. A intrat în locul lui Mrzljak, dar nu s-a remarcat cu nimic. Un pion la mijlocul terenului. Dacă Edi va juca cu el cu Dinamo atunci Pandurii va avea mari probleme.

 

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.