RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Pandurii rămân praf acasă – Analiza om cu om a Pandurilor la meciul cu Botoşani

/ 24 noiembrie 2014
Blestemul terenului propriu în 2014 continuă! Pandurii a pierdut la Târgu Jiu cu FC Botoșani, scor 1-2, în etapa a 15-a, și rămâne doar cu două victorii acasă în 2014. În Liga 1, în acest an, mai este programat un singur joc, cu Rapid.

IMG_5285Pandurii încheie rușinos cel mai prost an din istorie în fața propriilor suporteri, indiferent de rezultatul ultimului joc, cu Rapid. Pustai și Grigoraș au tranformat Pandurii în cea mai cuminte echipă pe Municipalul târgujian.

Degeaba a trimis echipa lui Grigoraș 31 de șuturi la poartă cu Botoșani pentru că scorul a fost din nou umilitor pentru tot mai puținii fani din tribune. Oficialii gorjeni au pus înfrângerea în cârca arbitrilor, destul de adevărat, dar nu au văzut dezorganizarea echipei pregătite de Grigoraș care se clatină la orice trecere a adversarului în jumătatea oltenilor.

Improvizația din defensivă cu Momcilovic s-a dovedit necâștigătoare de această dată, iar titularizarea lui Matulevicius, neinspirată. Balticul a venit obosit de la națională și a fost o umbră a fostului golgheter. Rămân la ideea că nu este folosit corespunzător de Grigoraș și nu că lituanianul ar fi uitat fotbalul de la revenirea actualului antrenor.

Deși condus la pauză, Grigoraș nu încercat nimic la pauză și a mers pe mâna titularilor. Ceea ce nu a fost chiar greșit pentru că echipa sa a egalat imediat după pauză dar întârzirea introducerii lui Predescu este de neînțeles fiind unul din puținii fotbaliști de la Pandurii capabil să dea o pasă decisivă sau un gol din afara careului.

Petre Grigoraș a fost confirmat de Prunariu pe banca tehnică până la finalul anului, imediat după insuccesul cu Botoșani iar tehnicianul are nevoie de cel puțin 4 puncte în ultimele 2 etape pentru a mai spera la salariul baban încasat de la Târgu Jiu.

 Analiza pandurilor cu Botoșani

Stanca: A avut 3 șuturi pe spațiul porții și a luat 2 goluri. Procentaj prost, dar un gol a fost din penalty, ceea ce îi mai scuză din prestația ștearsă. Surprins la șutul la Ivanovici de la distanță, nu a schițat nimic, dar balonul s-a dus în plasa laterală. Totuși, aș merge pe mâna lui în continuare.

Pleașcă: Putea fi erou, dar a ratat cu poarta goală. Un fotbalist care a trecut pe la națională nu avea voie să lovească mingea ca la județ într-o fază clară de gol. Vremurile când îmbrăca tricoul naționalei sunt tot mai departe.

Erico: Inconstant. Se elimină ușor în duel cu adversarul direct. Se precipită la construcție. Apelează la mingea lungă când nu trebuie iar când trebuie să îndepărteze pericolul încearcă să paseze. A dat gol, dar reușita sa nu a contat ci au cântărit mai mult erorile sale defensive.

Momcilovic: Prefrat de Grigoraș ca fundaș central după experimentul reușit de la Brașov. Improvizația s-a dovedit fatală de această dată. În plus, Grigoraș a privat echipa sa de aportul ofensiv din bandă al sârbului, obligat să rămână defensiv. A dat de două ori cu capul periculos în careul advers, dar de fiecare dată pe lângă poartă.

Ungurușan: Pare un fundaș la final de carieră. Faptul că a jucat a jucat în banda stângă, el fiind de picior drept a fost un handicap în plus pentru olteni. Nu cred că a călcat în terenul advers prea mult. Cu folos. În plus și-a lăsat descoperit postul la penaltiul acordat Botoșaniului.

Anton: Când mă gândesc cine a purtat banderola de căpitan la Pandurii în ultimii ani, Pintilii, Viera, îmi explic și declinul echipei Pandurii în 2014. Nu este un adevărat lider în teren, nu este războinicul care să tragă echipa după el prin puterea exemplului. Prea puține reușite într-un post cheie.

Nistor: S-a încurcat în driblinguri când era mai bun un șut de la marginea careului. Bun la loviturile de colț, reușind asistul pentru golul egalizator. Ambiție nedublată și de o inteligență în joc. Schimbat intempestiv de Grigoraș, deși, se știe, el nu termină resursele fizice niciodată.

Elton: Destul de discret. Când a luat o acțiune pe cont propriu l-a încurcat colegul Matulevicius. Parcă prea defensiv, a stat lipit de linia fundașilor centrali. Poate s-a obișnuit cu noul post și are nevoie de timp să se reacomodeze la mijloc.

Buleică: Erou la Brașov, anonim la Târgu Jiu. Prima dată s-a văzut în minutul 35 când a luat o acțiune pe cont propriu. Schimbarea sa era inevitabilă.

Matulevicius: Varză! L-a încurcat pe Elton la o minge promițătoare în careul advers, incapabil să facă un stop corect cu spatele la poartă. A avut prim planul la o acțiune dar a fost deposedat inextremis. A ieșit în huiduielile publicului, dar poate că nu e numai vina lui.

Shalaj: A ratat o ocazie uriașă la 1-1. A scăpat singur cu portarul și a șutat alături. În rest, în nota obișnuită, adică slab. Îi este frică de dribling și nu se încumetă niciodată să depășească adversarul direct. Singura sa armă este centrarea, dar cu Botoșani nu a fost încărcată.

Nicoară: A provocat, involuntar, înfrângerea. Rămân la părerea că nu a fost penalti, dar el a fost protagonistul fazei din care Pandurii a pierdut. Altfel nu a adus nici un plus.

Shamsin: A ratat un gol ca și făcut. A reluat cu capul din trei metri direct în mînușile lui Curileac, făcut mare de gorjeni la Târgu Jiu.

Predescu: Ținut pe bancă mult prea mult. A intrat în minutul 80 și a avut o lovitură liberă de la distanță trasă peste poartă.

Se vede că Grigoraș nu a fost deloc inspirat la schimbări, cei introduși fiind mai praf decât titularii. În schimb, Grozavu a fost… grozav. Ivanovici a scos penaltiul din care Botoșani a plecat de la Târgu Jiu cu toate punctele.

www.sportingorj.ro

 

 

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.