RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Jocul pandurilor rămâne înghețat / Analiza om cu om

/ 26 octombrie 2014
Petre Grigoraș a revenit pe banca oltenilor, după 4 etape de suspendare, însă nu a reușit să scoată Pandurii din criză. Pandurii Târgu Jiu a pierdut și pe terenul lui Dinamo, scor 2-3, ajungând la a cincea înfrângere stagională.

IMG_4630Pandurii rămâne pe loc retrogradabil (14), la două puncte de formația de deasupra liniei retrogradării, Ceahlăul.

Condiții de iarnă pe stadionul Dinamo, nămeții de pe margine sugerând un cadru hibernal. Pandurii se întoarce cu coada între picioare și din Ștefan cel Mare, „câinii” reușind să se impună în prelungiri, scor 3-2. Echipa din Târgu Jiu este una din formațiile modeste ale campionatului iar locul din clasament e meritat, în ciuda pretențiilor emise în startul sezonului (locurile 1-6). Lipsiți de orice rigoare tactică, Pandurii e victimă sigură pe orice teren. Campania de achiziții din vară a fost complet ratată. Cu excepția lui Roman, ceilalți jucători aduși nu arată nimic. Gafele din apărare sunt impardonabile iar mijlocul este ca și inexistent. Și banca tehnică e lipsită de inspirație.

Dacă Stoican a făcut 2 mutări câștigătoare, rezervele Rotariu și Bilinski reușind să întoarcă rezultatul de la 1-2 în minutul 60 la 3-2 în minutul 92, Grigoraș a introdus jucători care nu au adus nici un plus, asta pentru că și lotul este unul subțire numeric, dar asta e numai vina sa și a conducerii. Benzile nu funcționează de multe etape dar tehnicianul continuă să mizeze pe mâinile moarte Shalaj și Iorga.

Sancționată și de arbitri, pandurilor refuzându-se un penalti clar la 2-2, echipa din Gorj pare condamndată la retrogradare. Cu un bilanț inacceptabil, 11 puncte în 12 etape, conducerea continuă să aibe încredere în stafful tehnic.

 Pandurii, om cu om:

Gliwa: Alternează intervențiile salvatoare cu gafe de juniori. Ieșirile pe centrări sunt total hazardate iar jocul cu piciorul e un alt punct slab. O degajare greșită era să-i coste pe gorjeni dar tot polonezul a intervenit salvator. Are probleme la firul ierbii, încasând goluri, totuși, parabile.

Pleașcă: S-a „remarcat” la pasa de gol dată lui Rotariu. Modest rău, a greșit grav la scorul de 2-1 pentru echipa sa degajând greșit în propriul careu. A avut șansa să se revanșeze pe un contraatac dar a ratat complet ultima pasă iar din contră Dinamo putea marca exact pe golul lăsate de urcarea sa.

Erico: Depășit la o minge înaltă la golul de 3-2, cu toate că jocul aerian este unul din punctele lui forte. Alexe l-a depășit mai mereu. Aproape de autogol la o indecizie a lui Gliwa.

Elton: Tot mai incomodat de postura de fundaș central. Imprudent în duelurile fizice din apropierea careului, oferă destule șanse advesarilor de a executa faze fixe. Mai util în fața apărării, având și calitatea de a pasa decisiv cum a făcut la primul gol al lui Roman.

Momcilovic:  Prompt, puternic în duelurile fizice. A fost aproape de egalare la ultima fază, dar mingea lobată de sârb a lovit bara porții adverse.

Shalaj: Un fotbalist fără personalitate. Nu are curaj să ia o acțiune pe cont propriu. I-a lipsit jocul colectiv, a irosit multe mingi din cauza egoismului sau a lipsei de valoare. Un transfer ratat, cel puțin până în acest moment. Nu s-a adaptat la gazonul moale, patinând excesiv.

Anton: Destul de exact. A reușit multe recuperări, dar de multe ori nu a găsit continuarea potrivită. Ca atitudine are notă de trecere.

Nistor: O umbră pe teren. Un alergător de cursă lungă. Fotbalistic e dator vândut.

Iorga: Sublim dar a lipsit cu desăvârșire. Din nou. Incredibilă decizia lui Grigoraș de a miza pe el.

Matulevicius: A ieșit accidentat în minutul 35. Și-a făcut o  minge în careul advers dar finalizarea a fost de coșmar. La bubuiala pe care a mizat Pandurii nu a avut prea mult de lucru.

Roman: A reușit a doua dublă a stagiunii și a ajuns la 6 goluri marcate în acest sezon. A încasat două cartonașe galbene și a fost eliminat, dar stă în Cupă, cu Oțelul. Este din ce în ce mai bun.

Predescu: S-a văzut o singură dată când a fost faultat în careul advers, dar arbitrul nu a dictat penaltiul cuvenit. A prins cele mai multe minute de la revenire, dar nu a luminat deloc jocul pandurilor. Probabil a intrat deoarece era singura opțiune a lui Grigoraș pentru mijlocaș central.

Buleică: Un șut pe lângă poartă, după un contraatac, singura sa reușită.

Nicoară: Una caldă, alta rece. De această dată a fost rece rău. A avut dificultăți mari în fața lui Fai, eliminat mult prea târziu, în minutele de prelungire.

Sursa foto: www.panduriics.ro

www.sportingorj.ro

 

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.