RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Păcat! – Pandurii, om cu om la meciul cu Dinamo

/ 30 august 2015
Pandurii a întors rezultatul cu Dinamo de la 0-1 la 2-1 însă a scăpat victoria printre mănușile lui Stanca, ieșit aiurea pe o centrare în minutul 94, gen Prunea la Mondialul din SUA, în 1994. Bizonul Gnohere a egalat și o păstrează pe Dinamo invincibilă în acest sezon.

 

hora dinamoPandurii Târgu Jiu a remizat cu Dinamo, 2-2, la Severin, în etapa a 9-a, însă egalul are un gust amar pentru gorjeni care au scăpat printre degete victoria în ultimul minut de prelungiri.

Pandurii, fără Anton, probabil menajat în continuare în speranța unui transfer, dar cu Pițian titular, a condus autoritar jocul în debut și merita chiar să conducă și pe tabelă însă a ratat șanse mari de gol. Dinamo a așteptat și a lovit la prima ocazie. Essombe, incredibil de liber, a marcat pe lângă Stanca în minutul 35 și Dinamo a intrat în avantaj la cabine.

Pandurii a avut puterea să întoarcă rezultatul după pauză. Filipetto a marcat din corner printre picioarele lui Cerniauskas, eroul dinamoviștilor până în acel moment (1-1, min. 66). Edi Iordănescu, excesiv de nervos, a fost eliminat, poate prea ușor, și va fi suspendat, ceea ce nu pică bine echipei având în vedere programul deosebit de dificil. Iordănescu jr. ar trebui să se calmeze, mai ales că arbitrajul a fost imparțial, în sensul că au fost greșeli de ambele părți. Se putea acorda penalti la Pițian, dar la fel și la intrarea lui Vasco la Palici.

Și fără antrenor pe bancă, Pandurii a mai marcat o dată. Ciucur a recuperat o minge din picioarele lui Filip, a șutat ca la Braga, Ceriauskas a respins în față și Hora a reluat în plasă (2-1, min. 80). Dinamo a reacționat imediat. Steliano Filip a lovit bara iar Stanca s-a lăsat bătut în minutul 94 la o centrare banală. În loc să boxeze a preferat să simuleze un fault iar Gnohere a marcat cu capul în poarta goală.

Un (semi)eșec nemeritat mai ales că Pandurii putea închide jocul mai devreme prin Munteanu, însă rezerva lui Edi s-a pierdut cu firea în fața lui Cerniauskas.

Narcis Răducan a indicat vinovatul după meci. „Rezultatul a fost influențat de arbitri. A fost fault la portar la ultimul gol. S-a greșit împotriva noastră. Important e că am jucat fotbal.”

Frustrarea e mare, însă Pandurii a pierdut victoria pe mâna sa și nu pe cea a arbitrilor, dar e greu să-și recunoști erorile, mai degrabă le arunci asupra altora.

 Pandurii, om cu om:

Stanca: Groparul echipei de astă dată. Dacă la Botoșani a avut o paradă salvatoare în startul meciului acum nu a ajutat deloc echipa. Nesigur pe tot parcursul meciului. A încasat primul gol ușor, printre picioare iar în minutul 95 a sărit fals la golul egalizator. S-a dat lovit însă reluările tv îl indică vinovat. Gnohere a sărit mai sus cu capul decât Stanca cu mâinile, lucru inacceptabil, mai ales că centrarea a fost cu boltă și nu în forță.

Ungurușan: Intervenție excelentă în fața lui Matei și Palici. A încasat al patrulea galben și va fi suspendat cu Astra. L-a ținut în joc pe Essombe la primul gol, nu a ținut linia offsideului alături de coechipieri.

Vasco: Depășit fizic de atacanții lui Dinamo, Essombe și Gnohere. Nu a contat în jocul aerian. Noroc că Dinamo nu a ajuns prea des prin careul pandurilor și nu i-a pus sub presiune pe cei doi stoperi, cu un cap mai scunzi decât adversarii lor direcți. Putea fi sancționat cu penalti la o deposedare în propriul careu, la Palici când a lovit piciorul adversarului și nu mingea. A ratat deposedarea la primul gol al meciului. Palici a pasat lui Essombe printre picioarele portughezului, eliminat prea ușor. L-a ținut în joc pe Gnohere la golul doi al lui Dinamo, poziținonându-se sub linia apărătorilor.

Filipetto: Nu a câștigat aproape nici un duel aerian în propriul careu dar a câștigat unul în careul advers când a și marcat primul său gol în Liga 1. Argentinianul a marcat cu largul concurs al portarului Cerniauskas.

Momcilovic: Căpitan după ieșirea lui Nistor. Sârbul a avut atitudine iar jocul său a avut puține fisuri.

Pițian: O surpriză plăcută de această dată. Joc destul de curajos. A jucat simplu și precis. Bătăios, a avut curajul să paseze, chiar să verticalizeze. Mai bun decât în jocurile precedente.

Droppa: Joc în scădere față de primele apariții. Parcă nu are prospețime. A centrat perfect pentru Hora, cu exteriorul dar nu a ieșit gol. A deviat și cu capul, dar nici așa nu a ieșit gol. Cehul a fost dezamăgitor pe o contră, alegând  soluția cea mai proastă în condiții de superioritate numerică. Nu înțeleg unde au fost Pițian și Droppa la primul gol al lui Dinamo!

Hora: A fost prezent în joc, a șutat de două ori periculoas, a marcat, evoluție reușită. Reacție de mare atacant la golul doi al pandurilor.

Nistor: A „vândut” mingea ușor lui Filip la primul gol al lui Dinamo. Jocul său a fost nesigur pe toată durata jocului. A ținut mult mingea, a frânat acțiunile ofensive. În schimb, din faze fixe e tot mai bun. A centrat perfect pentru Filipetto la golul egalizator, din corner. Nu a acceptat lupta, a cerșit mereu faultul, la contacte corp la corp, dar arbitrul nu i l-a acordat de multe ori. A încasat un cartonaș galben, pe bancă fiind, după ce a fost înlocuit.

Răduț: A intrat bine în joc, a fost catalizatorul acțiunilor ofensive ale pandurilor în debut. L-a dominat pe Fai, a creat ocazii periculoase, dar s-a stins pe parcurs. Schimbat în minutul 76 cu Munteanu.

Roman: Meci groaznic pentru golgheterul pandurilor. A luftat, a ratat din câțiva metri, a fost surprins în offside de nenumărate ori. Evoluție împotriva echipei. A șutat paralel cu poarta, în out de margine, din unghi închis, ce-i drept, dar totuși… Dacă ai pretenții de golgheter își trebuie și puțină calitate. A fost schimbat după o oră de joc.

Ciucur: Surprinzător, a început meciul pe bancă, deși a fost decisiv la Botoșani. Și acum a fost decisiv. A fost coautor la golul 2.

Munteanu: Putea închide meciul în minutul 87. La scorul de 2-1 a scăpat singur cu Cerniauskas dar s-a pierdut cu firea și nici nu a șutat nici nu a pasat. Moment de glorie ratat !

Al. Dan: Debut pentru închizătorul pandurilor în acest sezon. L-a înlocuit pe Nistor în minutul 85.

 

Pandurii Târgu Jiu – Dinamo București 2-2 (0-1)
Stadion „Municipal”, Drobeta Turnu Severin, spectatori: 5.500

Au marcat: Filipetto (min. 62), Hora (min. 80) / Essombe (min. 34), Gnohere (min. 90+4)

Pandurii: Stanca – Ungurușan, Vasco, Filippetto, Momcilovic – Pițian, Droppa – Hora, Răduț (min. 76 V. Munteanu), Nistor (min. 84 Al. Dan) – M. Roman (min. 60 Ciucur). Antrenor: Edi Iordănescu.

Dinamo: Cerniauskas – Fai, Mevlja, Marc, St. Filip – Vojnovic, Nedelcearu (min. 25 Feussi) – Rotariu, Palic (min. 73 Gavrilă), C. Matei – Essombe (min. 62 Gnohere). Antrenor: Mircea Rednic.

Arbitri: Lucian Claudiu Rusandu – Daniel Mitruți, Adrian Popescu.

Cartonașe galbene: Ungurușan (min. 24), Hora (min. 58), Nistor (min. 88), Vasco (min. 90), Ciucur (min. 90+4) / Nedelcearu (min. 16), Fai (min. 49), Palic (min. 64).

www.sportingorj.ro

 

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.