RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Săptămâna Mare a pandurilor

/ 14 aprilie 2015
Pandurii Târgu Jiu a ajuns la trei jocuri la rând fără înfrângere după victoria, în premieră, de pe terenul ultimei clasate, Oțelul Galați, scor 2-0. Pandurii au strâns 32 de puncte și au urcat pe locul 9 în Liga 1.

IMG_0699Pandurii e neînvinsă în ultima săptămână. Echipa gorjeană a învins Petrolul, 1-0, și Oțelul, 2-0, ambele în deplasare, și a remizat la Târgu Jiu cu Astra, 1-1, în decurs de numai șapte zile. 7 puncte care aduc o gură de oxigen pentru olteni, aflați acum la șase puncte peste linia retrogradării. Oțelul e victima favorită a pandurilor în acest sezon. Echipa din Târgu Jiu a reușit a patra victorie contra gălățenilor în actuala stagiune, în trei competiții diferite, 4-0 și 2-0 în Liga 1, 3-2 în Cupa României și 2-0 în Cupa Ligii.

Pandurii a rezolvat meciul încă din prima repriză. Momcilovic a deschis scorul în minutul 28 iar Roman a majorat diferența înainte de pauză, din penalty. Echipa lui Iordănescu s-a conservat la revenirea de la cabine și a pasat inițiativa, însă Oțelul nu a avut puterea să-și creeze și ocazii la poarta gorjenilor.

Pentru Pandurii urmează un alt joc capital, acasă, cu U Cluj, o altă contracandidată la retrogradare. Aflată la adăpostul a 6 puncte, trupa lui Iordănescu are și varianta meciului egal, în cel mai rău caz, dar un succes ar scuti-o și mai mult de griji pe finalul sezonului.

 Pandurii, om cu om

Gliwa: Gafă de zile mari în debutul jocului, dar Hamroun nu a profitat de ieșirea eronată a polonezului și a trimis pe lângă poartă. A avut și o paradă salvatoare în minutul 52, la reluarea greșită a lui Cordoș. Nu s-a complicat la mingile înalte, preferând să boxeze când nu a fost sigur că prinde.

Ungurușan: Fără cusur. A strâns bine în centru, a urcat mult în terenul advers, joc de pase bun.

Cordoș: Cât pe ce să marcheze în proprie poartă. La o centrare în careul propriu a respins greșit, dar Gliwa a fost pe fază. Altfel foarte sigur.

Vasiljevic: Joc bun, nesolicitant. Linia de apărare a stat bine la offside, a respins ce a fost de respins.

Momcilovic: A reușit al 4-lea gol stagional. Fundașul sârb este al treilea marcator al echipei, având un gol mai puțin decât Matulevicius. A fost actorul principal în ultima săptămână: gol decisiv la Ploiești, gafă mare cu Astra și gol la Oțelul. Defensiv nu a avut probleme.

Anton: Activ în fața apărării, a stat bine în teren, însă a suferit la construcție. Și-a încercat precizia și din lovitură liberă, dar nici așa nu i-a ieșit, trimițând alături de poartă.

Pintilii: A revenit titular după o absență de două jocuri din cauza unor probleme medicale. În prima parte a fost mai mereu la capătul acțiunilor ofensive, dar nu a reușit să fie decisiv. Accidentat la gleznă pe finalul primei părți, a fost menajat de Iordănescu și schimbat în după nici o oră de joc.

Răduț: Foarte activ în debutul meciului. Pe la el au trecut acțiunile de atac, cu preponderență. A încercat șutul în câteva rânduri, a executat slab două cornere, dar a dat și centrarea la primul gol, marcat de Momcilovic. După pauză s-a stins, dedicându-se total defensivei.

Nistor: Șut bun de la 30 de metri, scos de sub bară de portarul gazdelor. A fost singurul său moment remarcabil. A muncit mult, fără să iasă prea mult în evidență.

Nicoară: Momentul său de grație, în minutul 40 când a scos lovitura de la unsprezece metri, frunctificată de Roman. A rezistat tot meciul pe teren, lucru puțin obișnuit în cazul său.

Roman: A marcat din penalti după o pauză de 3 meciuri și a ajuns la cota 11.  Rămâne în cursa pentru titlul de golgheter, fiind la două goluri în spatele liderului Mitrea (Viitorul) care are 13 reușite. Coboară destul de mult să joace mingi și nu e acolo în fața porții unde ar trebui să fie.

Elton: L-a înlocuit pe Pintilii în minutul 57 și s-a achitat bine de sarcini. Și-a trecut în cont o ratare uriașă, șut peste poartă din colțul careului de 6 metri.

Eric: Neimplicat în joc. Parcă și driblingul l-a părăsit, nereușind să treacă vreodată de adversar.

Matulevicius: A lucrat ocazia din care Elton a ratat și cam atât în aproape 15 minute cât a avut la dispoziție.

Foto: www.panduriics.ro

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.