RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Pandurii, răpuşi de ratări şi de arbitri

/ 24 noiembrie 2014
Pandurii nu a reuşit nici acum să depăşească complexul terenului propriu şi a pierdut în faţa celor de la FC Botoşani, echipă care a intrat de trei ori periculos în careul gorjenilor şi a marcat de două ori, suficient pentru a pleca în Moldova cu toate punctele.

IMG_5352Partida a avut practic un singur sens, spre poarta lui Curileac, însă jucătorii lui Grigoraş s-au întrecut în ratări. Matulevicius, în mai multe rânduri, Shalaj, Momcilovic sau Nistor au avut golul aproape, dar nu au reuşit să-l pună pe tabelă. În schimb, la primul contraatac tăios, lansat de Patache, Hadnagy a centrat, iar Batin a înscris deschizând scorul.

Cu 0-1 pe tabelă, pandurii lui Grigoraş n-au avut puterea să replice coerent, dovadă şi faza din minutul 34, când Matulevicius l-a împiedicat pe Erico să reia cu capul, deşi brazilianul era cu faţa la poartă într-o poziţie în care îţi este greu să ratezi. A urmat apoi şi penibilul moment al arbitrilor. La o fază confuză în careul moldovenilor, după o minge care s-a plimbat fie pe umărul, fie pe mâna lui Ngadeu, arbitrul Cojocaru a indicat punctul cu var. Asistentul Slabu s-a poziţionat şi el pentru executarea penaltiului, însă revolta rezervelor botoşenene din spatele porţii lui Curileac l-au făcut pe Slabu să dea înapoi, iar după o discuţie cu Cojocaru arbitrul a revocat decizia, n-a mai dat penaltiul şi a reluat jocul cu o simplă minge de arbitru oferind-o oaspeţilor.

Nu a fost singura decizie contestată a arbitrilor întâlnirii în prima parte a jocului, Ivanovic i-a aplicat un cot lui Unguruşan, arbitrul Cojocaru a văzut infracţiunea de la mijlocul terenului, dar a acordat doar un cartonaş galben jucătorului moldovean, ceea ce a iritat spiritele.

Pandurii a dat impresia că va găsi până la urmă forţa de a întoarce rezultatul.  Nistor a executat bine un corner, mingea a ajuns în cealaltă parte a terenului la Erico, iar fundaşul brazilian al Pandurilor a şutat cu sete din interiorul careului pentru 1-1. Era minutul 50 şi suficient timp pentru ca gorjenii să caute şi victoria, nu doar egalul. Momentul bun al Pandurilor nu a fost însă fructificat. Pleaşcă, Shalaj, Matulevicius şi Shamsin au ratat din situaţii excelente, iar când tu dai cu piciorul unor astfel de ocazii, parcă şi Dumnezeu îţi întoarce spatele.

Ca şi cum nu ar fi fost suficient, asistentul Slabu a fost ferm în minutul 84 şi a fluturat steagul pentru un fault al lui Nicoară în suprafaţa de pedeapsă. Slabu şi-a reluat locul pentru executarea loviturii de pedeapsă, fără a mai fi convins de această dată de nimeni să se răzgândească. Vaşvari a avut nervii tari, a transformat penaltiul şi şi-a repus echipa în avantaj pe tabelă.

În prelungiri, arbitrii nu au văzut o ţinere în careu asupra lui Shalaj, destul de evidentă pentru toată lumea. Nici elveţianul nu a căzut, deşi era decizia care putea aduce Pandurilor măcar un punct, iar meciul s-a încheiat cu cel mai prost rezultat pentru gorjeni, un nou eşec care lansează echipa lui Grigoraş din nou în postura de candidată la retrogradare.

Pandurii Târgu Jiu – FC Botoşani 1-2 (0-1)

Stadion „Municipal”, Târgu Jiu, spectatori: 3.000

A marcat: Erico (min. 50) / Batin (min. 31), Vaşvari (min. 84 – din penalti)

Pandurii: Stanca – Pleaşcă, Erico, Momcilovic, Unguruşan – Anton, Elton, Nistor (min. 79 Predescu) – Buleică (min. 72 Shamsin), Matulevicius (min. 72 Nicoară), Shalaj. Antrenor: Petre Grigoraş.

FC Botoşani: Curileac – Patache, Ngadeu, Tincu, Browne – Danci – Roussel (min. 32 Ivanovici), Fulop, Vaşvari, Batin (min. 93 Bordeanu) – Hadnagy (min. 66 Croitoru). Antrenor: Leo Grozavu.

Arbitri: Adrian Cojocaru – Adrian Popescu, Stelian Slabu.

Cartonaşe galbene: Matulevicius (min. 16), Anton (min. 42), Unguruşan (min. 88), Elton (min. 90) / Ivanovici (min. 45), Fulop (min. 89), Danci (min. 90), Curileac (min. 93)

IMG_5333

www.sportingorj.ro
Comentează!

2 Comentarii până acum

  • Cosmin spune:

    arbitrajul a fost corect, nu le mai gasiti scuze aiurea…

  • George spune:

    Ce nu e clar ca ciocoii PSD-isti vor retrogradarea si vinderea echipei din liga 2-a pe 2 lei.Cu blamatul Marin Condescu am terminat pe locul 2 si cu gunoaile astea pe ultimul.Mafia e inca la putere.Asteptam DNA sa vina si prin Gorj.

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.