RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Pandurii, răpuși cu sânge rece în Ucraina

/ 29 noiembrie 2013

Pandurii n-a avut nicio șansă în fața celor de la Dnipro, chiar dacă la un moment dat scorul părea că lasă loc de o surpriză gorjeană în Ucraina. Rezervele lui Juande Ramos au făcut o demonstrație de forță în meciul contra Pandurilor și Dnipro a câștigat sec, cu 4-1 (1-0).

IMG_0825Speranțele Pandurilor au licărit în minutul 5, când Adrovic a scăpat singur spre poarta lui Boyko, dar a intrat în unghi și șutul i-a fost blocat de portarul ucrainienilor. Replica a fost, rapidă, puternică și concretă. În minutul 9 Mandzyuk a reluat cu capul puțin pe lângă poartă, la doar un minut șutul lui Kobakhidze a fost scos în corner de Mingote, care însă n-a mai avut ce face la reluarea lui Kalinic din interiorul careului la o minge venită de la Zozulia în minutul 12. Zozulia, în două rânduri, și Kalinic, din centrarea lui Vlad, au fost aproape de a dubla avantajul luat de Dnipro, dar norocul i-a ocolit, așa cum s-a întâmplat și cu Adrovic, a cărui reluare cu capul a fost deviată în corner de Mandzyuk.

Imediat după reluare, Dnipro a amenințat din nou poarta, dar Kobakhidze a fost imprecis din poziție excelentă după o eroare în lanț a defensivei gorjene. Mesajul n-a fost recepționat de panduri, care au fost surprinși de vitezistul Zozulia, care a scăpat singur spre poarta echipei gorjene, iar atacantul ce a înscris și în meciul contra Franței din barajul pentru mondiale nu l-a iertat pe Mingote în minutul 56.

Eric a reaprins speranțele gorjenilor transformând în minutul 70 un penalti obținut de Adrovic la o ținere în careu comisă de tânărul Svatok. La 2-1 pentru gazde, Pustai a mișcat ofensiv, a introdus al doilea vârf, pe dos Santos, dar acesta s-a făcut remarcat doar cu un dublu fault extrem de urât, iertat însă de arbitru, care i-a dat doar galben, deși intrarea a fost de roșu. Ucrainienii au lăsat impresia că ridică piciorul de pe accelerație, Pandurii a fost ceva mai activă, dar fără a avea și realizări. În ciuda scorului final ce avea să se înregistreze, cel mai fericit gorjean este, fără doar și poate, juniorul Pițian, care a prins pe teren ceva mai mult de 10 minute de joc, el debutând în Europa League înainte de a juca vreun minut pentru echipa mare în Liga 1.

Finalul a fost ca o lecție dură predată unor debutanți. Zozulia a mai așezat un balon pentru un gol relativ ușor marcat de Shakhov, care a înscris cu un șut din centrul careului mare în minutul 86, iar peste alte trei minute Kravchenko avea să pună în vinclu un balon șutat de pe linia careului de 16 metri.

În celălalt meci al etapei în Grupa E a Europa League, Fiorentina a remizat fără gol la Guimaraes cu Pacos de Ferreira, astfel că Pandurii, rămasă cu un singur punct, a căzut pe ultimul loc în această grupă.

Ultima etapă poate da ocazia elevilor lui Cristi Pustai să obțină primul succes în grupe, la Cluj Napoca urmând să vină cel mai accesibil adversar, Pacos de Ferreira.

Dnipro Dnipropetrovsk – Pandurii Târgu Jiu 4-1 (1-0)

Stadion „Dnipro Arena”

Au marcat: Kalinic (min. 12), Zozulia (min. 56), Shakhov (min. 86), Kravchenko (min. 89) / Eric (min. 70 – penalti)

Dnipro: Boyko – Kulakov, Mandzuyuk, Cheberyachko (min. 65 Svatok), Vlad – Bruno Gama (min. 46 Blizniachenko), Kravchenko, Politylo, Kobakhidze – Kalinic (min. 63 Shakhov), Zozulia. Antrenor: Juande Ramos.

Pandurii: Mingote – Pleașcă, Christou, Rada, Momcilovic – Breeveld, Cristea (min. 59 dos Santos) – Buleică (min. 81 Pițian), Eric, Ciucur (min. 57 Distefano) – Adrovic. Antrenor: Cristi Pustai.

Cartonașe galbene: Svatok (min. 69) / dos Santos (min. 63), Adrovic (min. 71)

Arbitri: Leontios Trattou – Michael Soteriou, Athinodoros Ioannou. Arbitri adiționali: Marios Panayi, Marios Tsaggaris.

www.sportingorj.ro

 

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.