RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Staicu, dublu campion național în sală la 1.500 m

/ 17 februarie 2014

Alexandru Staicu a fost performerul delegației gorjene la Campionatele Naționale de sală pentru tineret și seniori disputate în weekendul trecut la București, competiție la care au luat startul 295 de atleți de la 78 de cluburi din întreaga țară.

staicu salaSportiv legitimat la CS Pandurii Târgu Jiu și antrenat de Viorica Dima, Alexandru Staicu a fost primul în cursa de 1.500 m, fapt care i-a adus două medalii de aur, atât la seniori cât și la tineret. În aceeași cursă, de 1.500 m, Claudiu Șurlea a fost al optulea, iar Claudiu Iordache a terminat cursa pe locul 18. Alexandru Staicu a fost la puțin mai mult de o secundă de o medalie și la 3.000 m, acolo unde a terminat pe locul 4 la tineret și pe locul 5 la seniori. Claudiu Șurlea a terminat această cursă pe locul 8, iar Claudiu Iordache pe locul 10, ambii fiind seniori.

În competițiile feminine, Adela Bălțoi a fost cea mai aproape de podium, terminând pe locul 4 la proba de 3.000 m, la tineret, imediat în spatele său terminând cursa și Andreea Pîșcu. În aceeași cursă, Elena Moagă a terminat pe locul 5 la senioare, sportivă care a reușit să se claseze ceva mai sus în proba de 1.500 m, unde a obținut locul 4. De menționat este faptul că Elena Moagă nu este o alergătoare specializată pe aceste distanțe, sportiva antrenată de Ion Bură la CS Pandurii urmând ca pe 29 martie să ia startul la Campionatele Mondiale de semimaraton de la Copenhaga.

Performanțele bune ale lui Alexandru Staicu dau speranțe oficialilor clubului gorjean că acesta ar putea avea o comportare meritorie și la Balcaniada de sală de la Istanbul, care va avea loc sâmbătă și la care Staicu va participa pentru România.

www.sportingorj.ro

 

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.