RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Victorie muncită pentru Energia în faţa Bucovinei Suceava

/ 11 septembrie 2010

Energia s-a impus greu în faţa Bucovinei Suceava în derby-ul etapei, elevii lui Vasile Stângă câştigând cu scorul de 26-23 după ce la pauză oaspeţii conduceau cu 12-13.

Noua echipă a Energiei a pornit cu motoarele gripate, iar după doar câteva minute de joc l-a pierdut şi pe Humberto, conducătorul de joc al gorjenilor ieşind de pe teren în minutul 7 după ce a făcut o întindere. Sucevenii au luat repede conducerea pe tabelă, primul minut aducând două goluri pentru oaspeţi, aceştia anunţându-şi din start intenţia de a pleca cu o victorie de la Târgu Jiu.

Fără Humberto şi neavând încredere totală în Şandru, pe care a evitat să-l lase prea mult pe teren într-un meci atât de încins, Vasile Stângă a fost nevoit să încerce să-i treacă pe rând la coordonarea acţiunilor de atac pe Novanc şi Sandu Iacob mizând pe plusul de experienţă al celor doi. Cum nici interii nu şi-au adus aportul la jocul echipei, partida a fost una foarte grea pentru gorjeni, care trrei sferturi din meci s-au văzut nevoiţi să alerge după egalare, una pe care au reuşit-o pentru prima dată în minutul 27, oadată cu golul marcat de milan Vukas. Chiar dacă au avut ocazia să treacă în avantaj pe tabelă, gorjenii au intrat la cabine cu un handicap de un gol, scor 12-13, rezultat care a făcut ca pauza să fie una furtunoasă în vestiar.

Startul reprizei secunde dădea impresia că Energia nu se regăseşte, Bucovina şi-a mărit avantajul la trei goluri şi Stângă l-a trimis în poartă pe Ionuţ Ciobanu, cel care avea să devină eroul partidei, portarul convocat şi la echipa naţională reuşind să apere senzaţional în momentele cheie ale partidei. Un moment important în economia jocului a fost greşeala la schimbare a sucevenilor din minutul 40, cea de-a doua a oaspeţilor în acest meci. Energia a profitat de acest moment de superioritate şi au egalat, iar între minutele 44 şi 47 au marcat de patru ori primind un singur gol, fapt ce a dus la preluarea conducerii pentru prima dată şi la detaşarea elevilor lui Vasile Stângă la trei goluri pe tabela de marcaj. Chiar dacă din ultimele 10 minute de joc patru au fost jucate în inferioritate după eliminările lui Novanc şi Sandu Iacob, Energia a avut maturitatea de a nu mai ceda conducerea şi astfel şi-a trecut în cont cea de-a treia victorie consecutivă în acest debut de campionat, ultimul gol al partidei fiind o reuşită de excepţie a lui Păiuş, care a îngropat mingea în poarta Bucovinei cu un şut de la 10 metri.

Energia Pandurii Târgu Jiu – Univ. Bucovina Suceava 26-23 (12-13)

Sala Sporturilor Târgu Jiu, spectatori: 800

Energia: Dragomir (12 intervenţii), Ciobanu (9 intervenţii), Apolzan (3), Vukas (3), S. Iacob (2), Criciotoiu, Humberto (2), Şandru (1), Enache, Truică, Novanc (3), Savenco (3), Giotoiu, Kukrika, Păiuş (3), Florea (6 – 3 din 7 metri). Antrenori: Vasile Stângă şi Mircea Bedivan.

Bucovina: Pralea (16 intervenţii), Andrei, Şerban, Dediu (1), Zvanciuc, Chiruţ (6), Adomnicăi (4), Gavriloaia (2), Şoldănescu (2), Tutu, Mitrea (2), Pancu (1), Acatrinei, Ilieş (2), Ciubotariu (2). Antrenori: Petru Ghervan şi Leonard Bibirig.

Arbitri: Constantin Din / Sorin Dinu

www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.