RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Din remiză în remiză, spre liga secundă

/ 27 martie 2017
Pandurii Târgu Jiu a remizat cu Poli Iași, acasă, 0-0, în etapa a doua din play-out, și a ajuns pe loc retrogradabil. Pandurii ocupă locul 7 în play-out, cu numai 12 puncte.

 

Meci aniversar pentru Pandurii cu Poli Iași. Echipa din Târgu Jiu a disputat partida cu numărul 400 pe prima scenă, însă asta nu i-a ajutat prea mult. În ciuda faptului că e neînvinsă în play-out, după remizele cu Voluntari, 1-1 și Poli Iași, 0-0, trupa lui Stoican e tot mai departe de Liga 1.

După etapa a 2-a, Pandurii e penultima, cu 12 puncte, la un punct sub ACS Poli și Chiajna. Remizele nu țin de cald, asta e evident. Dacă nu câștigă, soarta pandurilor e pecetluită.

Într-un meci tern, fără valențe ofensive, Pandurii a trimis un singur șut pe spațiul porții. Prea puțin pentru a revendica victoria. Ca și joc e diferență mare între remiza din sezonul regulat cu Iași, 1-1 și remiza albă de acum. Atunci, în februarie, pandurii au fost tăvăliți grav și au scăpat ca prin minune de o înfrângere grea, dar acum forțele au fost mai echilibrate, pe fondul unui joc delăsător al modovenilor.

Pandurii e marea perdantă a acestei runde după ce rivalele la retrogradare ACS Poli și ASA Târgu Mureș au câștigat. Timișorenii chiar au ieșit, pentru prima dată în acest sezon, din zona retrogradării în dauna oltenilor. Lucrul pozitiv este faptul că și Chiajna și Voluntari se află în pericol de retrogradare și sunt interesate în continuare să obțină puncte. Campionatul se joacă, dar, se pare doar pentru alții. Jocurile următoare cu Chiajna, Timișoara și ASA, toate într-o săptămână, vor fi edificatoare pentru băieții lui Stoican.

Pandurii, om cu om:

Stanca: Dacă meciul se încheia în minutul 86 nici nu avea nevoie să-și spele echipamentul. Nu a fost deranjat în tot acest timp, dar cu patru minute înainte de final a fost imperial, reușind să prindă șutul lui Ștefănescu din șapte metri, din zonă centrală. Iașul a mai tras o dată pe spațiul porții până la final, prin Bole dar căpitanul pandurilor nu a avut probleme.

Samson: Rudimentar rău din punct de vedere tehnic, dar cu răutate pozitivă în joc. Nu e capabil să dea o pasă lungă precisă, dar bagă capul în gheata adversarului.

Ene: Joc curat din partea stoperului. A dublat bine în spatele lui Florin Ilie, a gestionat bine duelurile cu puternicul Golubovic, a pasat corect. Din păcate, s-a băgat și la o lovitură liberă de pe 16 metri, în final și a trimis un șut de fundaș, tare și foarte sus. Păcat, era o poziție de speculat.

Fl. Ilie: Și el în linia jocurilor bune de până acum. O singură slăbiciune, la faza ocaziei mari a lui Ștefănescu când a fost depășit ușor de adversar, care a centrat.

Bușu: Cu bune și cu rele. Este destul de activ în banda stângă, a urcat, a scos și câteva lovituri libere, și-a încercat și șutul de la mare distanță, dar a și uitat să se apere în minutul 65 când a permis adversarului să recentreze periculos.

Zaina: Păcat de travaliul și recuperările sale. Dacă recuperezi și dai mingea înapoi la adversar atunci nu ai cum să progresezi. Încercare bună de șut în debutul jocului, dar și multe pase aiurea. Prea multe…

Cioinac: Din ce în ce mai bine. Prezență fizică bună, mai ales în jocul aerian, ceva limpezime în joc, nu bubuie în disperare mingile, e un câștig.

Surugiu: Cel mai periculos om al gazdelor. A reușit să trimită singurul șut pe spațiul porții și să bată periculos o lovitură liberă. Neinspirat, Stoican l-a chemat pe bancă chiar înainte de executarea loviturii libere de pe 16 metri. Altfel, destul de superficial, nu e omul care să și paseze decisiv ori să scoată om din joc ori să aibă o execuție de mare clasă.

Hlistei: O mică pată de culoare în jocul său cenușiu. A reușit o verticalizare excelentă pentru ratarea lui Surugiu. La fazele fixe a fost total neinspirat.

Firțulescu: Parcă mai precis decât Hlistei la fazele fixe dar nici ca un ceas elvețian. Fără reușite.

Negruț: Dat dispărut de două etape. E drept că nici nu prea atinge mingea. Dar și când o atinge… În prima parte a pasat parcă în bătaie de joc pentru un coleg pe o contră ce se anunța periculoasă.

Păcurar: Debut pentru Paul Păcurar în Liga 1. A scos două libere periculoase  și a încasat un galben. Prea mult a stat pe jos. Centrările sale nu au ajuns unde trebuia.

Pîrcălabu: Nimic de remarcat

Trifu: A jucat câteva minute dar era cât pe ce să conteze. I-a făcut marcaj cu privirea lui Ștefănescu, la ocazia meciului, dar, din fericire, adversarul a ratat.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.