RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Pandurii romena / Pandurii, om cu om cu CSMS Poli Iași

/ 4 februarie 2017
Pentru prima dată în acest sezon, dacă nu și în existența sa în prima ligă, Pandurii Târgu Jiu a aliniat un lot format exclusiv din jucători români. Antrenorul Flavius Stoican a debutat pe banca pandurilor cu o remiză, 1-1, acasă, la Severin, contra formației CSMS Iași.

 

Pandurii a început meciul cu CSMS Iași, primul joc oficial al anului, cu o echipă aproape complet schimbată față de anul trecut. Doar Stanca, Hlistei și Pîrcălabu mai evoluaseră pentru olteni în 2016. Și Tătaru a mai fost pandur în perioada 2013-2014, restul fiind tineri aspiranți la un loc în Liga 1, cu excepția lui Stana, evident. În lotul lui Stoican se regăsesc și 3 jucători străini, frații da Silva și nigerianul Samson, însă ei nu au putut fi legitimați, fiind extracomunitari, și nici șanse prea mari de a-i legitima nu se întrevăd. Stoican trebuie să se descurce cu ce are la dispoziție, un lot eterogen, fără o valoare confirmată dar cu ambiția fiecăruia de a reuși în prima ligă. Cel puțin asta a fost prima impresie, cu CSMS Iași, una dintre aspirantele la play-off.

Pandurii a propus un joc defensiv, bazat pe contre, o tactică așteptată în contextul enunțat mai sus. Când au trebuit să construiască, la 0-1, pandurilor le-a fost destul de dificil. Pasele s-au legat greu dar și așa oltenii au reușit să producă cinci șuturi pe spațiul porții, la fel ca și adversarii lor. Nici posesia nu a fost disproporționată rău, 46 %-54 %.

Rezultatul, 1-1, este un început bun pentru panduri cotați ca fiind cea mai ieftină echipă din Liga 1. Conform transfermarkt.ro, echipa din Târgu Jiu valorează doar 3,93 milioane de euro, sub ASA Târgu Mureș (4,03 mil) și ACS Poli (4,93 mil).

Noua achiziție Negruț a marcat golul pandurilor în minutul 80 și gruparea gorjeană a acumulat 19 puncte.

Sper ca rezultatul cu Iași să nu fie norocul începătorului și echipa să urmeze o curbă ascendentă ca joc și să mai strângă ceva puncte în sezonul regulat deși o așteaptă adversari grei, Viitorul, Chiajna, Dinamo și Botoșani, trei dintre aceștia cu pretenții de play-off.

Pandurii, om cu om:

Stanca: Veteranul pandurilor (37 ani) a fost omul numărul 1. Banderola de căpitan l-a responsabilizat și el a răspuns pe măsură, cu 3 intervenții senzaționale.

Negoiță: Adus din Liga a 3-a, a fost folosit ca fundaș dreapta. Provenit din fundaș central nu a participat deloc la jocul ofensiv. Un ajutor in jocul aerian pentru apărare, altfel a fost depășit destul de ușor în câteva situații de adversarii săi.

Tătaru: Fără gafe majore, a jucat simplu, fără complicații. Poate ar fi nevoie de mai mult.

Fl Ilie: Un joc destul de solid, el și-a asumat și construcția, încercând să urce cu mingea la picior sau să paseze și în adâncime, nu numai lateral. Iașul a produs o ocazie uriașă între cei doi fundași centrali, dar Stanca a salvat.

Bușu: Deplasare destul de bună, între cele două faze, dar nu a produs mare lucru pe atac. Decent în apărare, dublat de colegi.

Stana: E omul care a făcut legătura cu mijlocul, care a luat mingea din apărare. A insuflat o atitudine bună la 0-1, cu un presing mai agresiv. Tehnica îl ajută să construiască, dar nu prea are cu cine.

Zaina: Jucător care intră la bătaie, nu se ferește de contacte, cu fizic bun. Un jucător interesant.

Surugiu: Ezitant în primele minute, cu multe pase greșite, dar cu câteva acțiuni bune. A avut o acțiune bună dar a întârziat șutul și mingea s-a oprit în blocaj. A mai trimis un șut de la 17 metri în brațele lui Grahovac.

Hlistei: Folosit în banda stângă, deși el e de picior drept. A avut cea mai mare ratare, reluare cu capul din 6 metri direct în brațele portarului. Și în minutul 12 a reluat greșit cu capul din interiorul careului, într-o situație bună. Câteva depășiri bune și o prezență bună la finalizare plus un plus pe faza defensivă, cu multă risipă de energie.

Pîrcălabu: Folosit al doilea vârf a părut sacrificat de antrenor. A alergaat enorm, dar e destul de firav și cu mingea la picior e greu să facă diferența. O centrare bună pentru Hlistei și un șut peste poartă din marginea careului mare.

Mărgărit: Efort mare, realizări zero. Nu reușește să țină de minge suficient cât să fie ajutat de colegi. Poate prea defensiv, coborând prea mult pe posesia adversarului.

Firțulescu: Noul număr 10. Numărul de pe spate pare prea greu pentru fosta speranță a Craiovei. Parcă are și ceva kilograme în plus. O nouă reinventare a sa la Pandurii pare greu de crezut în acest moment.

Negruț: Ultima echiziție a oltenilor a reușit să aducă un punct, el speculând o gafă uriașă a lui Mihalache. Jucător important pentru CFR Cluj în urmă cu cceva timp, ar fi în mod normal titular clar în noua formulă a pandurilor. Probabil nu e pus la punct cu pregătirea, ori a contat faptul că a venit după cantonament și nu a evoluat în nici un amical.

Hamed: Tânărul de 17 ani a fost destul de activ și ar putea fi o soluție de viitor pentru Liga 1.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.