RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Hora, primul marcator al pandurilor / Pandurii, om cu om în meciul cu ASA

/ 12 aprilie 2016
Ioan Hora a reușit cu ASA Târgu Mureș golul său cu numărul 16 în acest sezon de Liga 1 și a devenit cel mai bun marcator al pandurilor într-un an competițional, la egalitate cu Mihai Roman. Hora mai are însă la dispoziție 4 jocuri pentru a stabili un nou record.

 

IMG_4900Fotbalistul sosit de la ASA Târgu Mureș, Ioan Hora, și-a consolidat primul loc în clasamentul golgheterilor din Liga 1 în actuala ediție a campionatului după reușita cu numărul 16 semnată în partida din play-off contra fostei sale echipe. Hora s-a distanțat la 3 lungimi de principalul său rival, Denis Alibec (Astra), cu 13 goluri.

În istoria pandurilor, Ioan Hora se află deja la loc de frunte. Atacantul inventat de Edi Iordănescu, este cel mai bun marcator al gorjenilor în Liga 1 într-un an competițional, la egalitate cu Mihai Roman, și el cu 16 goluri marcate în ediția 2014-2015.

IMG_4792În clasamentul golgheterilor all time de la Pandurii, Hora a urcat pe locul 3, la egalitate cu Păcurar, tot cu 16 goluri dar în 4 sezoane.

Top 3 golgheteri all-time Pandurii

  1. Matulevicius – 24 goluri (3 sezoane)
  2. M. Roman – 20 goluri (2 sezoane)
  3. Al. Păcurar (4 sezoane), I. Hora – 16 goluri

ASA Târgu Mureș n-a mai fost victima de serviciu a pandurilor. După 3 victorii ale oltenilor în acest sezon, ASA a smuls un egal nesperat la Severin, 3-3, după ce a revenit de la 1-3.

Pandurii a ratat șansa de a urca pe podium, rămânând pe locul 4, la egalitate de puncte cu Dinamo, 31, dar dezavantajată de jumătatea de punct în plus de care a beneficiat la înjumătățirea punctelor.

Pandurii – ASA Târgu Mureș a fost jocul cu numărul 50 în Liga 1 pentru antrenorul Edward Iordănescu. Edi a bifat primul meci pe banca Stelei, cu Oțelul, 0-1, și alte 49 ca principal la Târgu Jiu.

Pandurii, om cu om:

Stanca: Fără replică la primele două reușite ale mureșenilor, de altfel primele șuturi pe spațiul porții sale. La 3-2 și-a trecut în cont prima intervenție, la șutul lui Voiculeț și a salvat egalul în prelungiri în fața lui Buș.

Ungurușan: Destul de bine în defensivă, peste media de altfel jenantă a colegilor săi. A centrat excelent, în spatele fundaților la golul de 2-1 al pandurilor.

Vasco: La primul gol i-a permis lui Brandan să paseze cu călcâiul printre picioarele sale. Titular într-o defensivă vraiște.

Vasiljevic: Victima preferată a mureșenilor. Țucudean i-a luat mereu fața, Balaur a egalat din marcajul său, impropriu spus marcaj fiind schimbat imediat de Iordănescu jr.

Grecu: Cel mai slab pandur de pe teren, de departe. De-a dreptul penibil. El ar fugi dar îl încurcă mingea, meci de meci. Simulările sunt la ordinea zilei și nici arbitrii nu-l mai iau în seamă. Se repliază foarte greu, spre disperarea lui Iordănescu.

Săpunaru: Nu și-a explicat egalul cu ASA dar una dintre explicații e chiar prestația sa departe de evoluțiile apreciate de până acum. A gafat în nenumărate rânduri, mai mult sau mai puțin grav. La primul gol al oaspeților a lăsat mingea să cadă în spatele său, a dat pase multe la adversar, mai ales în prelungiri, din fericire, nefructificate. Mai mult a încasat și un galben și va fi suspendat cu Viitorul. Diagonalele sale nu au mai fost atât de precise ca altădată. A început la închidere și a terminat fundaș central dar nu a oferit siguranță în nici un post.

Droppa: Balaur a marcat golul 3 de lângă el și Vasiljevic. Plusuri greu de găsit în cazul său.

Antal: Prima dublă la Pandurii. Jucătorul împrumutat de la Hapoel Tel Aviv a marcat primele sale goluri în tricoul pandurilor și a oferit și asistul pentru Hora. Omul meciului.

Nistor: Ar tebui să-i fie rușine pentru vorbele debitate înaintea acestui meci. Dacă abia așteaptă să plece la vară nu înțeleg de ce mai intră pe teren. Și așa prestația sa e departe de așteptări.  Nu-l înțeleg nici pe Edi care-i oferă și banderola unui fotbalist care nu e atașat de clubul care l-a inventat efectiv. Între lufturi și pase greșite a participat și la primul gol al pandurilor.

Răduț: Nu l-aș învinovăți pe Răduț sau pe alții ci pe Edi care a asista pasiv la decăderea echipe de la 3-1 și nu a luat măsuri. A schimbat abia la 3-3 deși avea multe mâni moarte pe teren. Banda stângă cu Grecu și Răduț a fost vraiște iar asta s-a văzut de la o poștă. Probabil că Răduț e și el cu gândul la un transfer la vară, ca și Nistor. Penibil pe final când a scăpat spre poarta goală dar a scăpat mingea în out de margine, talonat de Stăncioiu. S-a vazut că nu e conectat.

Hora: A marcat un gol și a oferit un asist la golul 3. A mai avut și alte ocazii dar nu a marcat. Mai activ decât în alte dăți asta și pentru că adversarul a fost mai relaxat în apărare.

Mrzljak: Intervenie salutară pe final, blocaj de un punct în minutele de prelungire la Buș.

Ciucur: Zero barat

Wellington: E posibil să fi atins și mingea.

www.sportingorj.ro
Comentează!

1 Comentariu până acum

  • gabi spune:

    Asta e….La 3-1 sa nu vezi ca ai 3 maini moarte in echipa si sa nu schimbi?Radut ,Nistor(de departe cel mai slab joc) si Grecu…Ai 3-1 si nu `ingheti` jocul?Pot sa-l includ aici si pe Stanca (care nu plonjeaza decat rareori)si pe Vasilievici ,care pare un jucator de div C…Pacat!

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.