RSS post comments feeds rss email feeds twitter

A doua victorie la rând – Pandurii, om cu om la meciul cu ASA

/ 19 septembrie 2015
Pandurii Târgu Jiu a reușit a doua victorie pe teren propriu în actualul sezon, 2-0 cu vicecampioana ASA Târgu Mureș, în etapa a 11-a a Ligii 1. Viorel Nicoară (min. 9) și Ioan Hora (min. 79) au semnat reușitele gorjenilor.

ASA-3

Pandurii a legat astfel, în premieră în acest campionat, două victorii consecutive după succesul cu Astra, 2-1 din runda trecută.

Pandurii a ajuns la un punct de liderul Astra (cu un joc mai puțin disputat) după victoria pragmatică cu ASA Târgu Mureș. Edi Iordănescu a făcut două modificări în primul unsprezece față de jocul cu Astra, Viorel Nicoară fiind preferat lui Ciucur iar Ungurușan lui Șandru.

Iordănescu jr. s-a dovedit inspirat, Nicoară reușind să deschidă scorul la prima acțiune de poartă a oltenilor, cu un șut de la marginea careului.

ASA a presat apoi puternic, dar oltenii au supraviețuit. Costa a marcat dar golul a fost anulat pe motiv de offside iar Golanski a nimerit bara.

Și debutul actului secund a aparținut în totalitate oaspeților care au avut 4 cornere la rând, dar nu au marcat. A făcut-o însă Hora în minutul 79, cu un șut plasat pe lângă Stăncioiu. Zarurile au fost aruncat când Pedro a fost eliminat pentru un fault ca ultim apărător la Munteanu.

Chiar dacă nu a impresionat ca joc, Pandurii a rămas cu punctele și iau o opțiune importantă pentru calificarea în play-off.

Om cu om:

Mingote: Salvat de bară, de arbitrii dar și-a făcut și el datoria. O serie de bâlbe în debutul meciului, degajare greșită, nesigur pe o minge ușoară trimisă cu capul, ieșire puțin hazardată cu respingere greșită, dar și-a revenit pe parcurs. A salvat unu la unu cu Pedro un gol ca și făcut, a avut noroc la bara lui Golanski, a mai avut o intervenție providențială, ajutat de Nistor, după un corner. Important că nu a luat gol.

Ungurușan: A părut dominat de Jazvic în primele minute, a făcut câteva faulturi în apropierea careului, dar a gestionat bine în continuare relația cu adversarul direct.

Vasco: Impecabil la blocaj. S-a aruncat, efectiv, în calea mingii în câteva rânduri și a salvat mingi grele. Cel mai tamponat jucător a rezistat fizic excelent. Nu s-a complicat deloc, a ieșit doar cu mingi lungi din apărare, mai mereu imprecise.

Filipetto: Veriga slabă din defensivă. De numele lui s-au legat cele două faze controversate contestate de oaspeți. Mai întâi l-a ținut în joc pe Costa, sancționat de arbitrii în offside la golul marcat de ASA apoi l-a împins pe Romario, dar Găman nu a acordat penalti. A avut noroc de această dată !

Momcilovic: A strâns ecelent în centru și a rezolvat o fază critică în primele minute ale meciului. A participat la multe faze ofensive. A fost surprins o singură dată, la șutul lui Golanski în bară.

Mrzljak: Ca de obicei, efort uriaș, dar fără claritate la transmisia mingii. A pasat mult la adversar, nu s-a sincronizat cu colegii. A avut și o ocazie de gol, un șut peste poartă de la 16-18 metri.

Droppa: A încasat al treilea galben și a ajuns în pragul suspendării din cauza excesului de zel al arbitrului Găman. Cehul a făcut un meci excelent, în special defensiv.

Nicoară: A spart gheața în acest sezon și a reușit primul său gol. A mai făcut o cursă excelentă, de 50 de metri, din careul propriu, dar continuarea a fost fără cap.

Nistor: Mai aproape de ce a era el odată. Arată ca un căpitan. Pasă genială la Hora pentru 2-0. A finalizat de câteva ori de la distanță pe spațiul porții, a executat bine câteva faze fixe. Jocul său a început să capete consistență.

Răduț: Din piciorul lui a ieșit primul gol după ce a driblat doi adversari. Doar el a creat pericol la poarta adversă în prima repriză. A încasat un galben ușor, pentru proteste. Efortul l-a marcat cu trecerea timpului și a ratat complet două centrări. Schimbat în minutul 74.

Hora: S-a lipit din nou la gol. A ajuns la 6 reușite în actualul sezon fiind primul în topul golgheterilor, la egalitate cu Lopez și Budescu.

Ciucur: A avut o acțiune bună în dreapta, când a scos bine la Hora, dar șutul acestuia s-a dus în blocaj. Plus un șut la colțul scurt.

Munteanu: Putea marca la două minute de la intrarea pe teren. Șutul său a trecut razant cu vinclul. A scos un cartonaș roșu la Pedro pe final. Are însă carențe pe faza defensivă. A renunțat prea repede să-și urmărească adversarul în câteva rânduri.

Pițian: A intrat în minutul 82 în locul lui Nistor dar nu a ieșit în evidență, nici negativ, nici pozitiv.

foto:www.panduriics.ro

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.