RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Hora, în top 4 marcatori la Pandurii / Pandurii, om cu om cu Dinamo

/ 21 martie 2016
Pandurii Târgu Jiu a smuls un punct pe terenul lui Dinamo, 1-1, după un joc în care a avut inițiativa și marile ocazii. Ioan Hora a egalat în minutul 89, reușind golul cu numărul 15 în actualul sezon după ce Palic deschisese scorul în prima repriză. Pandurii a terminat meciul cu un om mai puțin pe teren și fără antrenor pe bancă după eliminările lui Nicoară și Edward Iordănescu, ultima fiind cel puțin controversată.

IMG_5204Pandurii Târgu Jiu a ajuns la 7 jocuri consecutive fără înfrângere, după remiza obținută pe terenul lui Dinamo, 1-1. De remarcat că echipa lui Edward Iordănescu a marcat în toate partidele din 2016.

Punctul obținut la București menține Pandurii pe podium, la egalitate cu Steaua, la doar 3 puncte în spatele liderului Astra. Ioan Hora a marcat în ”Ștefan cel Mare” golul 15 în ediția actuală a Ligii 1 consolidându-și astfel prima poziție în clasamentul golgheterilor din Liga 1. Stanciu, Fl. Tănase și Cristian Lopez îl urmează la 4 lungimi, ambii cu câte 11 goluri stagionale.

Cu golul de la București Hora a avansat un loc în clasamentul celor mai buni marcatori de la Pandurii de la promovare încoace, ajungând pe locul 4, după Matulevicius, Roman și Păcurar, toți trei cu mai mult de un sezon la Târgu Jiu. Vârful venit în vară de la Târgu Mureș poate deveni cel mai bun marcator al pandurilor într-un sezon, record deținut de Mihai Roman, cu 16 goluri în stagiunea 2014-2015.

Hora mai are 7 etape la dispoziție pentru a-l întrece pe Roman fiind greu de crezut că din vară va mai continua în Gorj.

Top 6 marcatori Pandurii all time

  1. Matulevicius (3 sezoane) – 24 goluri
  2. Mihai Roman (2 sezoane) – 20 goluri
  3. Păcurar (4 sezoane) – 16 goluri
  4. Hora – 15 goluri
  5. Lemnaru – 14 goluri
  6. Stromajer, Eric de Oliveira – 13 goluri

Pandurii, om cu om:

Stanca: Fără vină la gol, nici nu a fost prea solicitat. De remarcat un dribling fin în fața unui adversar și o repunere excelentă la golul egalizator al echipei sale.

Ungurușan: A pus presiune pe careul dinamoviștilor, chiar a reușit o centrare utilă pentru Wellington. A avut ceva probleme cu Romario în debutul jocului dar le-a depășit cu bine.

Săpunaru: A avut prima șansă de gol a meciului, dar a reluat cu capul pe lângă poartă.. L-a blocat decisiv pe Rotariu în prima parte. În minutul 32, cu un super efort a revenit și l-a deposedat pe Palic după o contră a lui Dinamo. A încasat un galben după un fault tactic, fiind al doilea avertisment în play-off.

Vasiljevic: Preferat lui Vasco pentru a se bate cu masivii atacanți ai lui Dinamo. O gafă majoră la 0-1, când a dat pe lngă minge în propriul careul dar Romario nu a profitat.

Acsinte: S-a eliminat prea ușor din joc în fața lui Rotariu, dar acesta nu a profitat de naivitatea gorjeanului, în primele minute. A fost protagonistul celei mai controversate faze a meciului. Hanca s-a aruncat pe el în careul dinamovist iar Balaj a acordat eronat faul în atac în loc pe penalti, lucru remarcat și de specialiști. A mai finalizat o acțiune cu capul, dar portarul gazdelor a fost la post.

Ropotan: Nu se dezminte și a ajuns la 3 galbene în play-off fiind la un avertimsent de suspendare. A jucat cu mai mult curaj în terenul advers, dar fără prea multă acuratețe. La faza golului gazdelor s-a eliminat prea ușor. A avut și o finalizare ratată din interiorul careului, dar era o fază grea.

Mrzljak: Un mijlocaș bătăios, cu serviciu bun, cu ritm de joc bun. A ieșit accidentat, după un fault neintenționat al lui Anton.

Antal: Din nou modest. Aștepți mult mai mult de la un fost campion și golgheter al României decât o simplă prezență pe teren. În prima parte a centrat slab, mai mereu în primul adversar, nu a avut prezență de spirit în careul advers și nici suflu după o cursă pe contraatac. Schimbat în minutul 76.

Nistor: Figurant în prima parte. S-a salvat cu cursa de la golul egalizator când a sprintat circa 50 de metri și a verticalizat excelent la Nicoară. Lipsit de precizie la fazele fixe și nici șuturile de la distanță nu i-au intrat dar asta nu mai este o surpriză.

Răduț: Couator la golul lui Dinamo. Trebuia să joace simplu, în out de margine în loc să dribleze. Dinamo a recuperat și a marcat. A ratat cea mai mare ocazie a pandurilor, șutând peste poartă din 12 metri, central. Oferă prea puțin, așteptările fiind mari în cazul său.

Hora: Până la urmă și-a arătat instinctul de golgheter, după o primă repriză în care a fost ca și inexistent. În partea a doua a fost mai prezent în joc, au ajuns mai multe mingi la el și a marcat golul 15.

Wellington: A intrat în minutul 66, dar nu s-a remarcat. Doar câteva devierei cu capul.

Nicoară: A pasat decisiv pentru Hora, mai mult din greșeală, trebuie să recunoaștem, apoi a văzut roșu direct după ce l-a strâns de gât pe Hanca. Va lipsi minim 2 etape.

Răuță: L-a înlocuit pe Mrzljak în minutul 80.

www.sportingorj.ro
Comentează!

1 Comentariu până acum

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.