RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Atac la fotoliul de lider

/ 12 martie 2016
Pandurii și-a propus să facă performanță în acest sezon, iar de pe locul al doilea nu poate privi decât mai sus, spre fotoliul de lider, acolo unde poate ajunge dacă învinge Viitorul, iar Astra nu va câștiga meciul cu Steaua.

 

IMG_1370   După ce a învins pe ASA Târgu Mureș de două ori în mai puțin de o lună de zile, Pandurii speră să facă același lucru și cu Viitorul lui Gică Hagi singura diferență fiind că dacă în cazul mureșenilor a fost nevoie de două deplasări, cu puștii lui Hagi va juca al doilea meci pe teren propriu, la Severin. Edi Iordănescu se declară optimist înaintea partidei: „Acest nou sistem presupune automat şi posibilitatea de a juca cu aceeaşi echipă într-un timp scurt, aşa cum s-a întâmplat cu ASA şi acum cu Viitorul. Mergem încrezători înainte, optimişti că putem face un nou meci bun şi să punem puncte în clasament. Am înlănţuit o nouă serie de rezultate pozitive. Nu este uşor, am jucat un singur meci acasă, trei în deplasare, am obţinut 10 puncte din 12 puse în joc şi asta însemnaă eficienţă foarte bună. Nu a fost uşor să învingem ASA într-un timp atât de scurt de două ori la Mureş. Suntem singura echipă care am câştigat la Mureş de două ori”, a declarat tehnicianul Pandurilor.

Nu cred în lipsa de experiență a Viitorului

Percepută până nu demult doar ca o echipă a Academiei lui Gică Hagi, cu jucători foarte tineri, lipsiți de experiență, Viitorul nu mai este de mult o pradă ușoară. Edi iordănescu nu o consideră lipsită de experiență și are dreptate atâta vreme cât ea are acum în lot jucători precum Bănel Nicoliță, Cernat, Pecanha sau de Lucas: „Am învins Viitorul acum puţin timp, după un joc echilibrat în foarte multe momente, o echipă competitivă, creată după o anumită filozofie, echipă productivă şi care marchează mult, pozitivă. Nu sunt de acord cu cei care spun că nu au experienţă, eu spun că au jucători care pot rezolva această parte a experienţei. Şi nouă ne lipseşte experienţa unor jocuri la acest nivel şi pentru un obiectiv mare, dar avem jucători cu experienţă”, a mai declarat antrenorul Pandurilor. Acesta așteaptă ca după acest meci să aibă ce adăuga la zestrea de puncte: „Suntem pregătişţi, sper ca la meciul cu Viitorul să punem puncte în clasament. Pregătim fiecare meci în parte şi la final tragem linia”, a mai spus Iordănescu junior.

La meciul cu Viitorul, Edi Iordănescu speră să se poată baza pe aproape toți jucătorii, deși unii dintre ei au avut de suferit de pe urma atacurilor dure ale mureșenilor: „3-4 jucători au ieşit cu probleme după meciul cu ASA, nu sunt foarte grave, dar câţiva nu s-au antrenat câteva zile. În fotbal o zi îneamnă mult, sper să-i recuperăm pe toţi. Au avut probleme Vasco, Grecu, Mrzljak, Stanca, Vasiljevic. Răduţ nu a jucat la Tg. Mureş, nu am putut miza pe el atunci pentru o accidentare. El se află în program normal, dar nu este la 100% nici ca ritm sau tonus, mai are puţină teamă. Vedem dacă îl vom avea în lot”, a mai spus tânărul tehnician al Pandurilor.

Au ratat o dată

Pandurii a mai avut în trecut șansa de a urca pe primul loc în acest sezon, în runda a 21-a, când a jucat pe teren propriu cu Fc Botoșani. Astra a remizat atunci la Iași, iar Pandurii, în cazul unei victorii, ar fi putut deveni liderul Ligii 1. Din păcate, Pandurii a pierdut atunci categoric meciul cu trupa lui Pustai, 0-3 la Severin. „Am avut şansa de a urca pe primul loc, dar nu am reuşit, dar oricum nu aveam garanţia că puteam rămne acolo. Învăţăm din orice, eram după trei jocuri şi nu ne-am recuperat fizic, mental şi am clacat. Nu am ştiut să gestionăm atunci momentul”, și-a adus aminte Edi Iordănescu de acel moment. Totuși, antrenorul Pandurilor a adăugat că vrea ca bucuria cea mare să fie la final: „Nu e o satisfacţie prea mare o poziţie temporară. Vrem să adunăm puncte să ne consolidăm poziţia, să ne distanţăm de locurile din spatele nostru. Dacă vom fi pe primul loc, foarte bine. Important e ca jocul să ne dea garanţii, rezultatele să fie pozitive. Mă aştept la orice, sunt cele mai valoroase echipe, orice este posibil. Dacă ajungem pe primul loc şi consolidăm acel loc e foarte bine, dacă nu, nu mă entuziasmez prea tare”, a concluzionat antrenorul gorjenilor.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.