RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Energia vrea să profite de problemele băimărenilor

/ 17 noiembrie 2015
Trupa lui Bozo Rudic luptă astăzi pentru obținerea unui rezultat care să reducă din handicapul pe care gorjenii îl au în acest moment față de restul echipelor ce-și propun accesul în play-off. Misiunea este dificilă, Energia joacă în fieful campioanei, dar Rudic este optimist.

 

30    Energia a început sezonul cu un meci foarte bun în compania campionilor de la Minaur, trupa condusă atunci de Liviu Andrieș pierzând Supercupa României la mare luptă, după prelungiri. Din păcate, echipa gorjeană nu a continuat să joace același handbal bun și echipa s-a cufundat în subsolul calasamentului, acolo de unde speră să evadeze cât mai curând, un restart pentru Energia putând fi chiar acest meci de la Baia Mare. Bozo Rudic este încrezător și spune că Energia se poate impune în fața Minaurului: „Mergem să câștigăm, dar va fi greu. Am văzut meciul lor din Champions League și au jucat destul de bine, dar nu e nimic imposibil. Știm că au probleme, toată lumea știe asta, rămâne să vedem dacă sunt prezenți sau nu pe teren, ma refer la starea lor psihică. Noi ne-am pregătit bine pentru meciul acesta, am avut destul de mult timp la dispoziție și mergem acolo să ne batem”, a declarat antrenorul Energiei. Acesta consideră în același timp că echipa sa poate profita de două aspecte legate de situația actuală a celor de la Minaur: „Este un avantaj pentru noi faptul că au evoluat duminică în Champions League și vor fi mai obosiți, la fel și faptul că au problemele care le au. În plus, au făcut un egal care aproape îi scoate din cursa pentru calificare. Șanse mai sunt, dar le va fi foarte greu. Noi, în afară de Nistor și Mănescu, nu avem probleme de lot, restul jucătorilor sunt OK”, a mai declarat Bozo Rudic.

Bozo vrea șapte la rând!

Tehnicianul sârb al Energiei speră ca un succes al echipei sale la Baia Mare să stea la baza unei serii de șapte victorii consecutive pentru băieții săi și declară că le-a spus asta în vestiar: „Jucătorii știu foarte bine că pentru noi urmează o serie de șapte meciuri pe care vreau să le câștigăm pe toate șapte. Eu cred că dacă se implică așa cum au făcut-o la antrenamente, se implică și sunt conștienți că se poate, asta e tot ce avem nevoie pentru a câștiga aceste șapte meciuri și atunci vom merge în vacanță mult mai relaxați”, a declarat Bozo Rudic. Acesta spune că și în cazul în care Energie nu ar câștiga la Baia Mare, echipa gorjeană ar avea șanse reale de a prinde un loc în play-off, chiar dacă diferența față de locul 8 ar crește la opt puncte: „În retur vom avea la început cinci meciuri din care putem face ușor 15 puncte și atunci orice este posibil. S-a văzut până acum că fiecare poate bate pe fiecare. Bine, au fost și niște rezultate care nu au fost bune pentru noi, de exemplu HC Adrian Petrea a bătut la Ploiești, dar orice este posibil. Avem destul timp până la finalul campionatului să ne atingem obiectivul și să prindem un loc de play-off”, a precizat tehnicianul echipei târgujiene.

Nu-i sperie mutarea

Bozo Rudic nu crede că mutarea echipei în noua sală va avea efecte negative asupra echipei. Acesta consideră că noua locație în care echipa sa va trebui să se mute după ce vor începe lucrările de la Sala Sporturilor din Târgu Jiu întrunește condițiile minime pentru a-și putea desfășura activitatea în condiții optime, iar singura problemă ar fi ca jucătorii Energiei să poată să se antreneze câteva zile în sala respectivă înaintea primei partide oficiale disputată acolo: „În prima săptămână după mutare, probabil că ne va fi greu. Ne va fi greu până ne vom obișnui acolo, dar asta se va întâmpla, cred, începând cu meciul cu CSM Focșani. Nu știu dacă vom juca la Sala Sporturilor meciul cu Vasluiul sau la noua locație. Sper să avem timp înainte de primul meci pentru a face măcar trei-patru antrenamente să ne obișnuim cu sala”, a declarat Bozo Rudic. Acesta crede chiar că, în anumite condiții, în sala de sport a Școlii Generale „Voievod Litovoi” din Târgu Jiu, ar putea fi chiar mai bine decât la Sala Sporturilor: „Am văzut sala, este frumoasă, e OK, dar pentru noi importantă e susținerea și mai puțin sala. Dacă vine lumea și ne susține, atunci va fi OK. Sala are o acustică mai bună, dacă vor veni oamenii și vor striga atunci se va auzi mai bine”, a mai spus Rudic.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.