RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Bozo Rudic vrea prima victorie: „Avem nevoie de puncte!”

/ 22 octombrie 2015
Energia caută primul succes cu Bozo Rudic pe bancă. Handbaliștii gorjeni au ocazia să o facă în această seară, contra celor de la CSM Ploiești, însă meciul nu este unul facil, așa cum ar fi părut la startul campionatului.

 

rudic tribuna       Echipa de handbal a Energiei are de trecut un test dificil, în compania unei echipe ce nu trebuie în niciun caz tratată cu superficialitate. CSM Ploiești este una dintre echipele ce păreau a fi „cenușărese”, dar care în ultimele etape arată o bună formă și una dintre cele care au obținut cele mai multe puncte în ultimele cinci etape. Echipa prahoveană a obținut nu mai puțin de patru victorii în ultimele cinci etape, CSM Ploiești venind la Târgu Jiu cu o serie de trei victorii consecutive. Este drept, printre învinsele prahovenilor se află două echipe fără mari pretenții, Galați și Vaslui, dar și două dintre echipele care se luptă pentru partea de sus a clasamentului, Minaur Baia Mare și Dunărea Călărași. La fel de adevărat este și faptul că CSM Ploiești a obținut toate aceste victorii pe propriul teren, deplasările fiind, cel puțin până acum și sperăm ca așa să și rămână, simple excursii.

Analizând echipa vizitatoare din toate punctele de vedere, antrenorul Bozo Rudic se așteaptă la o confruntare dificilă, echilibrată, dar are convingerea că va obține prima victorie în calitate de antrenor al Energiei: „O să fie un meci greu, ei au făcut nişte rezultate bune, i-au bătut pe cei de la Călăraşi în ultima etapă, înainte au bătut Baia Mare acasă. Trebuie să pregătim bine şi serios acest meci, n-au fost decât două antrenamente, dar cred că o să fie OK. Normal că avem nevoie de puncte, pentru mâine nici nu vreau să mă gândesc că o să fie altceva decât victorie!”, a declarat tehnicianul plav al Energiei.

Lucruri pozitive la Timișoara

Încrederea pe care Bozo Rudic o afișează înaintea confruntării cu CSM Ploiești vine și din felul în care o parte din elevii săi au înțeles ceea ce le cere și au pus în practică la ultimul meci de campionat. Chiar dacă Energia s-a întors fără puncte din Banat, Rudic spune că pentru el, acel meci este unul câștigat: „I-am felicitat pe băieţi pentru că au jucat bine, au respectat tot, a fost puţină lipsă de concentrare în repriza a doua, după părerea mea am primit prea multe goluri, am primit goluri rea uşor şi sunt şi nişte jucători care trebuie să se trezească un pic. Am zis în vestiar, nu e niciun secret, au câştigat meciul acesta pentru că au jucat extraordinar şi în apărare şi în atac. Au fost nişte jucători că Mădălin Ţuţu care au tras echipa după ei, Bejenariu a fost o surpriză foarte plăcută, a jucat foarte bine în atac. Per total, am fost mulţumit. Mergem înainte, suntem pe drumul cel bun şi cred că şi ei s-au adaptat la cerinţele mele. Avem nevoie de mai mult timp, atât”, a mai spus Rudic.

Cere implicare totală

Pentru a prinde lotul, Bozo Rudic le cere jucătorilor săi să fie concentrați și conectați la partide, altfel este dispus să apeleze doar la cei care răspund rapid comenzilor sale. Tehnicianul Energiei, fără a da nume, a lăsat să se înțeleagă că printre jucătorii Energiei sunt și unii care nu se simt capabili să joace în anumite momente și cer să nu fie utilizați, ceea ce este de neacceptat, iar Rudic precizează că după ce îi va cunoaște pe fiecare în parte mai bine, va lua și decizii mai dure: „Eu, oriunde am fost, nu accept să am jucători pe bancă şi să nu pot să-i folosesc. Există totdeauna în viaţă presiune, eu aşa vorbesc şi cu jucătorii, când eşti tânăr şi ai prietenă şi acolo e presiune, trebuie să faci scoală, facultate, după să te căsătoreşti, să duci bani acasă, apoi urmează copiii, e normal, peste tot e aşa, şi la sport e la fel. Eu le-am zis şi la jucători, dacă trebuie stau şi cu 12-14 jucători pe bancă, nu am nicio problemă, dar nu vreau ca atunci când am nevoie de unul să nu fie pregătit sau legat de echipă. Am vorbit şi cu directorul şi cu preşedintele, am nevoie de mai mult timp să-i cunosc pe fiecare personal, pe unul îl motivezi când strigi mai tare la el, pe unul îl motivezi când vorbeşti frumos cu el. N-am avut până acum timp să văd cum e fiecare”, a căutat să explice antrenorul Energiei. Acesta va avea de partea sa și timpul, după meciul cu CSM Ploiești urmând o pauză care-l poate ajuta foarte mult și în acest sens, de a-și cunoaște cât mai bine elevii, din toate punctele de vedere: „Pauza vine foarte bine pentru noi, avem trei săptămâni să ne antrenăm şi fizic şi mental şi cred că o să fie mult mai bine”, a mai spus Rudic.

Locul 8, încă, o țintă realizabilă

Obiectivul impus la începutul campionatului și preluat și de Bozo Rudic, acela de a duce echipa în play-off, este considerat realizabil de tehnicianul sârb: „Nu suntem departe de obiectiv, sunt trei meciuri între noi şi locul 8, dar eu zic că e destul timp, numai că trebuie să avem puţină răbdare. Campionatul e lung, echipa este acoperită bine pe orice poziţie, numai că unii trebuie să dea mai mult”, a declarat Rudic. În acest moment, Energia are doar 7 puncte în clasament, în vreme ce Potaissa Turda, care va coborî pe locul 8 după meciul dintre Minaur și Danubius Galați, a acumulat deja 16 puncte.

Jocul dintre Energia Târgu Jiu și CSM Ploiești, contând pentru etapa a XI-a a Ligii Naționale de handbal masculin, este programat la Târgu Jiu, în Sala Sporturilor, cu începere de la ora 18:00.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.