RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Rudic vrea jucători pe tiparul său: „Eu nu cedez niciodată!”

/ 28 septembrie 2015
După ce o vreme interimatul funcției de antrenor principal a fost asigurat de secundul Sorin Bârză, Energia a intrat pe mâinile unui nou principal, Bozo Rudic începând munca la echipa gorjeană imediat după succesul din weekend contra echipei din Odorhei.
IMG_0851      Noul antrenor al Energiei se consideră un antrenor curajos, căruia nu-i este teamă de muncă, aceasta fiind considerată de Bozo Rudic drept calea cea mai sigură către succes: „Ca și acum doi ani, când m-am dus la CSM București, eu nu am frică de muncă, mai ales la această echipă pe care eu o consider experimentată și bine acoperită pe toate posturile. E chestie de muncă. Problema e că au venit 11 sau 12 jucători noi și e o vorba de o lipsă de omogenitate care cere muncă și timp”, a declarat Rudic la sosirea sa la Energia. Acesta a răspuns unei provocări venind la Târgu Jiu când echipa trece printr-o perioadă de criză prelungită, un semn bun fiind însă dat de victoria obținută sâmbătă în fața fostului lider, HC Odorhei.

Știe jucătorii

Deși încă nu a apucat să vizioneze meciurile disputate în acest sezon de noua sa echipă, Bozo Rudic spune că Energia nu este o necunoscută pentru el. Noul tehnician al gorjenilor cunoaște toți jucătorii, chiar dacă pe unii dintre ei doar din postura de adversari: „Știu jucătorii. Pe unii i-am antrenat, alții mi-au fost adversari. Am mai lucrat în trecut cu Stoica, Dediu și Mledenciu. Pe ceilalți nu-i cunosc personal, dar am început să vorbesc cu ei, cu fiecare în parte. Vreau să aflu de la ei ce probleme au. O să ne cunoaștem din mers. Nu am apucat să văd meciurile Energiei, de astăzi (n. red. – luni) am să încep să le vizionez, am să văd și meciurile noastre și am să studiez și viitorii adversari”, a mai declarat Rudic.

Mizează pe comunicare

Bozo Rudic și-a început munca la Târgu Jiu cu câteva discuții purtate cu jucătorii, iar în viitor acesta spune că va conta foarte mult pe comunicarea pe care o va avea cu jucătorii săi. Rudic spune chiar că este un atu important faptul că va avea la dispoziție un lot format doar din jucători români: „Mi-a plăcut că nu e niciun străin, doar eu sunt, dar nu va fi niciun fel de problemă, vom vorbi o singură limbă la antrenamente, limba română. Nu va fi nevoie să vorbim în 2-3 limbi. Am observat că avem în lot niște băieți buni, am observat asta din modul în care se comportă unul cu altul. Cred că va fi bine”, a mai spus tehnicianul sârb care însă are o bogată experiență în România atât ca jucător cât și ca antrenor, limba română fiindu-i la îndemână atunci trebuie să comunice cu jucătorii săi.

O problemă identificată rapid de Bozo Rudic a fost aceea că echipa pare a fi într-un moment în care moralul este scăzut în rândul jucătorilor: „Când am stat de vorbă cu jucătorii i-am văzut cu capul plecat. Nu știu de ce…”, a mai spus antrenorul Energiei, care visează însă la clasare mai sus de ceea ce i-a cerut conducerea: „Obiectivul stabilit e play-off-ul. Așa au stabilit ei, dar părerea mea e că dacă revin jucătorii care sunt acum accidentați, putem obține mai mult decât locul 8”.

„Talentul nu înseamnă nimic!”

Jucătorii care mizează doar pe talent și vor să „fenteze” antrenamentele vor avea viață grea cu Bozo Rudic, un fost jucător extrem de serios ce și-a clădit cariera pe o muncă susținută și care le cere jucătorilor săi aceeași seriozitate pe teren, la meciuri, dar și la antrenamente: „Eu nu cedez niciodată! La mine, talentul nu înseamnă nimic. Numai muncă, muncă, muncă… Eu fac antrenamente dure, nu accept antrenamentele făcute ușor. Nu vreau să aud „fac ușor și joc tare la meciuri”. Nu, cum faci la antrenamente, așa faci și la jocuri. Nu suntem noi Mercedes, am pornit și am plecat! Am observat și acum la antrenament niște jucători care au lăsat niște minute mai relaxați. Nu! După antrenament e suficient timp de relaxare. Antrenamentul e foarte important. Munca. Eu nu cred în talent. Le cer jucătorilor muncă, seriozitate și un caracter bun. Le cer respect pentru ei. E munca pe care o fac, le aduce pâinea, eu așa zic, pâinea, nu banii. Trebuie să se comporte ca și cum ar merge la fabrică o oră și jumătate. După aia pot să merg cu ei la cafea fără probleme, putem vorbi, să fim prieteni. Pe teren nu suntem prieteni, acolo ei sunt jucători, eu sunt antrenor. Dacă merge bine, e bine, dacă nu, vine alt antrenor”, explică Bozo Rudic filosofia sa în ceea ce privește antrenoratul.

Va semna până în vară

Deși majoritatea jucătorilor au semnat în vară contracte pe doi ani, conducerea clubului gorjean vizând o continuitate care să se finalizeze în rezultate notabile în campionatul viitor, Bozo Rudic a optat pentru varianta unui singur sezon. Asta nu înseamnă însă că de la vară nu ar putea rămâne tot la Târgu Jiu: „Deocamdată nu am semnat contractul. Toată viața am semnat pe câte un an. Și ca jucător, și ca antrenor. Doar anul trecut am semnat pe doi ani, dar am greșit, au fost niște probleme între noi. Aleg să semnez pe un an pentru că vreau să evit să fie probleme și să fiu nevoit să fac memorii. Niciodată în viața mea nu am făcut așa ceva. În iunie, dacă sunt ei mulțumiți și sunt și eu mulțumit, mergem înainte. Dacă nu…”, a mai declarat noul antrenor al echipei de handbal a Energiei.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.