RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Tot mai departe de play-off

/ 19 octombrie 2015
Energia a făcut un meci mai bun la Timișoara, a fost multă vreme egala gazdelor, dar a cedat în minutele de final și s-a întors din Banat fără niciun punct. În această situație, misiunea gorjenilor de a prinde un loc în play-off devine una extrem de dificilă, în funcție de ultimele rezultate ale etapei existând deja o distanță de 6-7 puncte față de locul 8, ultimul care duce în play-off.

acatrinei tim        Meciul de pe malul Begăi a fost unul care s-a disputat sub semnul echilibrului. Gazdele au fost cele care au preluat conducerea încă din start, dar Poli nu a reușit să se desprindă la mai mult de două goluri. Chikovani a fost motorul și finalizatorul gazdelor, cu 5 goluri marcate în prima repriză, dar a avut în Țuțu un opozant pe măsură, interul echipei gorjene marcând și el tot de cinci ori, ultima reușită din prima repriză readucând egalitatea pe tabelă. Tot Țuțu a fost cel care a și deschis seria golurilor din repriza secundă, iar Nistor a dus scorul la 13-15. A fost cea mai amre diferență de scor înregistrată în favoarea Energiei, care însă nu a reușit să stea prea mult la conducerea meciului. Duelul lui Țuțu cu Chikovani a continuat, doar pentru timișoreni a ieșit la rampă și Grigoraș, care într-un interval de câteva minute a marcat cinci goluri consecutive pentru echipa sa, ultimele două din această serie aducând din nou Poli în avantaj, scor 20-19. A urmat o perioadă în care s-a mers cap la cap, cu Energia cu un pas în urma gazdelor, acest echilibru rupându-se în ultimele 5-6 minute. Cu circa trei minute înainte de final, Poli a avut pentru prima dată un avantaj de trei goluri, 29-26 după reușita lui Fenici. Rudic a încercat să revină în joc și să caute să scoată măcar și un singur punct, dar time-out-ul solicitat nu a avut niciun ecou în rândul jucătorilor Energiei, meciul terminându-se cu această diferență de trei goluri, scor 31-28.

Slabi în apărare

Multe din meciurile pe care Energia le-a disputat în acest debut de campionat au avut un plus în defensivă, acesta fiind singurul capitol la care, în ciuda înfrângerilor suferite, se puteau găsi cuvinte de laudă. La Timișoara lucrurile au stat invers, atacul a funcționat la parametri destul de buni, însă apărarea a fost cea care a tras în jos echipa. Aceasta a fost și părerea președintelui secției de handbal a clubului Energia: „Dacă la alte meciuri consideram că atacul suferea, acum cred că aportul defensiv a făcut ca scorul final să fie în favoarea echipei gazdă. Pe atac echipa a jucat bine spre foarte bine, aș evidența în mod special pe Țuțu, Bejinariu și Mănescu, dar aportul pe apărare a fost mai slab decât în alte meciuri. Per ansamblu echipa a jucat bine, se vede o îmbunătățirea a jocului, păcat că nu am putut smulge măcar un punct. Echitabil era egalul la ce s-a jucat”, a declarat Benedict Geamănu despre meciul de la Timișoara.

Bozo Rudic: „Am căzut însă psihic, nu fizic”

Antrenorul Energiei, Bozo Rudic, are după meciul de la Timișoara un discurs cu care suntem familiarizați. „Suntem pe drumul cel bun” este o sintagmă folosită destul de des și de fostul antrenor, Liviu Andrieș, dar drumul cel bun contează doar dacă direcția este cea dorită, altfel echipa se poate rătăci pe acest drum fără a ajunge la destinație. Revenind la partida de la Timișoara, Rudic apreciază că a avut în față una dintre cele mai puternice linii de 9 metri din campionatul intern: „Știam că ne așteaptă un meci greu pentru că așa a fost întotdeauna aici. Am rezistat până în minutul 50 și ceva, apoi poate și din cauza oboselii am căzut însă psihic, nu fizic, și nici nu am respectat ce am vorbit. Îi felicit pe băieți, muncesc cu ei de două săptămâni și suntem pe drumul cel bun. Nu e surpriza campionatului pentru că și anul trecut tot echipa aceasta a fost, doar au mai venit doi jucători, dar Poli are niște jucători extraordinari, cum sunt Chikovani, Fenici și Grigoraș și joacă foarte bine în atac. După părerea mea cred că sunt trei dintre cei mai buni interi din țară în acest moment. Și când am fost la CSM am vrut să îl aduc pe Grigoraș. E o echipă bine așezată, joacă bine, mai disciplinată decât anul trecut. Asta a lipsit anul trecut și cred că asta este diferența”, a explicat tehnicianul sârb al Energiei.

„Meciul de la Timișoara a fost așa cum ne așteptam, un meci greu în care echipa noastră a pornit bine, am jucat bine, cu toate că gazdele au condus o bună perioadă din prima parte, noi puteam conduce la pauză, dar am ratat pe final un atac. Am început bine repriza a doua, am avut și două goluri avans undeva prin minutul 40. Dar arbitrii au readus egalitatea pe tabelă. Apoi am făcut și noi niște greșeli pe apărare în ultima parte a partidei care ne-au costat. Au fost și ceva eliminări de două minute gratuite, așa că pe final scorul a fost în favoarea echipei gazdă”, Benedict Geamănu, președintele secției de handbal a clubului Energia.

Poli Timișoara – Energia Târgu Jiu 31-28 (13-13)
Sala „Constantin Jude”, Timișoara

Poli: Daskalovski, Vîlceanu – Chikovani (11), Grigoraș (10), Timofte (1), Fenici (7), Lasica (1), Ștefan (1), Păiuș, Pejovic, Halcă, Santeiu, Leordean, Szentpeteri. Antrenor: Pero Milosevic.

Energia: Șelaru, Țenghea – Chiruț (3), Țuțu (11), Mănescu (4), Nistor (3), Bejenariu (5), Tîrzioru (2), Șoldănescu, Stoica, Iancu, Acatrinei, Giotoiu, Dediu, Păunică. Antrenor: Bozo Rudic.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.