RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Șumudică, în sfârșit, învins! – Pandurii, om cu om la meciul cu Astra

/ 14 septembrie 2015
Pandurii Târgu Jiu a învins liderul Astra, 2-1, în deplasare, și a ajuns la cota 16 în Liga 1. Tehnicianul Astrei, Marius Șumudică, a suferit prima înfrângere în fața oltenilor. Ioan Hora a marcat o „dublă” la Giurgiu și s-a înscris în cursa pentru titlul de golgheter.

 

astra-laurentiu-michPandurii dezvoltaseră un complex Șumudică în Liga 1. „Șumi” nu cunoscuse înfrângerea în precedentele șapte dispute cu echipa din Gorj, având un bilanț de 4 victorii și 3 egaluri. Și Astra a fost o nucă tare pentru gorjeni. Pandurii o bătuse de doar două ori în 12 jocuri. A venit însă și a treia victorie când puțini se așteptau. Astra era liderul campionatului iar Pandurii nu trecea tocmai prin momente favorabile, având o singură victorie în ultimele șase jocuri oficiale (Liga 1 + Cupa Ligii). În plus, Pandurii a mers la Giurgiu fără antrenor pe bancă, Edi Iordănescu jr. fiind suspendat, fără Anton și Roman, transferați, fără Ungurușan, suspendat.

Și totuși, minunea s-a întâmplat. Pandurii a deschis scorul la prima ocazie, prin Hora apoi a făcut pasul înapoi. Dar a avut noroc ! Mingote a parat o lovitură de la 11 metri iar apoi bara l-a salvat pe lusitan. Edi l-a debutat și pe stoperul Erico da Silva înainte de pauză, după mai bine de 9 luni, dar nici brazilianul nu a putut împiedica egalarea. Alibec s-a dus cu Filipetto în spate și a șutat pe lângă Mingote în debutul actului secund.

Pandurii a avut o reacție pozitivă, a presat și a marcat din nou. Răduț a scos un penalti și Hora l-a transformat pentru o victorie mare, a patra a campionatului. Ioan Hora are deja 5 goluri în actualul sezon și este pe locul 2 în topul golgheterilor, după Budescu, absent cu Pandurii.

Pandurii a reușit a treia victorie cu Astra în Liga 1, două dintre ele în deplasare.

Pandurii, om cu om:

Mingote: Determinant în victoria de la Giurgiu. A parat o lovitură de la unsprezece metri la scorul de 1-0 pentru Pandurii. A avut și alte intervenții sigure. În plus a ieșit pe centrări, suferind și o accidentare în prelungiri. Revenire de bun augur între buturi.

Șandru: Caricatură de fundaș. Jocul său este penibil. Chiar dacă a fost utilizat pe un post care nu-i al lui, cel de fundaș dreapta, nu a ratat șansa să se mai facă încă o dată de râs. De la el a plecat penaltiul gazdelor, ratat de Boldrin, și alte ocazii ale Astrei. Din fericire, Edi l-a scos la timp, înainte de pauză.

Vasco: A comis penaltiul ratat de Astra. A pierdut un balon în fața lui Alibec deși avea controlul. Fizicul însă nu-l ajută să se lupte cu un atacant puternic. A trecut fundaș dreapta în partea a doua, postul său obișnuit, dar nu a impresionat. Ofensiv a fost inexistent.

Filipetto: După gafa cu Dinamo a mai prins un tricou de titular și a lăsat din nou urme. L-a ținut în joc pe Alibec la golul egalizator, apoi nu a fost capabil să-l deposedeze pe vârful Astrei, fiind ținut ușor la spate. Altfel a dat în ele…

Momcilovic: Asist fără voie pentru sârb. A încercat să șuteze la poartă, dar mingea a ajuns fericit la Hora care a marcat. Defensiv a fost tare.

Mrzljak: Toată stima pentru efortul depus și implicare dar când pasează e vraiște. Pe contraatac e risipitor. Niciodată nu găsește soluții. Dar la ce efort depune…

Droppa: Și el un salahor al fazei defensive. A avut și un șut pe poartă, destul de moale. Foarte util.

Ciucur: Activ și ineficient. Nu a creat faze periculoase. A pasat mereu greșit sau în adversar. Defensiv, nimic de reproșat.

Nistor: Noul căpitan are un joc confuz. Nu vine cu soluții la mijloc, nu limpzește jocul, nu aduce mingea în fața porții. De remarcat o acțiune personală în final, dar șutul a fost peste. Vrea mult, dar reușește, încă, destul de puțin.

Răduț: Din nou titular, dar acum și-a meritat locul. S-a implicat și defensiv, s-a bătut, a scos un penalti. E în creștere.

Hora: Speculativ la primul gol. A avut plasament și sânge rece la primul gol iar la al doilea a executat perfect penaltiul. Are 5 goluri în 10 etape și e pe 2 în topul golgheterilor, după Budescu. Cu dubla de la Giurgiu a trecut și de Roman și este principalul marcator al gorjenilor.

Erico da Silva: Revenit după mai bine de 8 luni de absență, brazilianul a jucat fără greșeală. Puternic în duelurile aeriene, l-a controlat destul de bine pe Alibec, principalul pericol. A scos de pe linia porții un gol ca și făcut. E un mare câștig pentru Pandurii !

Nicoară: Când pe stânga când pe dreapta. A avut o acțiune bună dar nu l-a bătut pe Lung.

Munteanu: A evoluat în banda dreaptă, deși mai mereu fusese utilizat în stânga. Egosit în minutul 90 când putea pasa lui Hora, liber în careu, dar a preferat șutul din unghi, scos de Lung.

www.sportingorj.ro

 

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.