RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Antonis Constantinides: „Astana nu este echipa de anul trecut, dar rămâne favorita grupei”

/ 5 august 2015
Tehnicianul Energiei se va întâlni în FIBA EuroCup cu AEK Larnaca, echipă ce provine din campionatul Ciprului, fiind adversara lui Constantinides în ultimele trei finale din țara natală, când acesta o pregătea pe Apoel Nicosia.

Antonis Constantinides, omul din spatele celor mai mari performanțe înregistrate de echipa de baschet, este mulțumim de tragerea ce a avut loc, ieri, la Munchen, dar vede și o favorită a grupei, echipa elimitată de Energia prematur din EuroChallange sezonul trecut, BC Astana: „Tragerea la sorți nu a fost deloc rea. Este o tragere favorabilă. Se putea și mai rău. Totul depinde de noi și de jocul nostru dacă vom reuși să trecem în turul următor. Astana este echipa favorită. Într-adevăr nu este echipa de anul trecut dar rămâne favorita grupei. Larnaca și Prishtina sunt echipe dificile dar totul depinde de noi. Suntem mai buni și mai experimentați ca ei în această competiție și trebuie să rămânem concentrați pentru a ne asigura unul din primele două locuri. Primul nostru obiectiv este să câștigăm toate cele 3 meciuri de pe teren propriu, dar vom încerca tot posibilul să câștigăm și în deplasare,” a spus cipriotul pentru site-ul oficial al clubului oltean.

Pentru acesta, cei de la AEK Larnaca nu mai au prea multe secrete, dar se așteaptă la meciuri încrâncenate împotriva compatrioților săi, din care Energia trebuie să iasă învingătoare, având valoarea de partea sa: „În ultimii mei 2 ani în Cipru am jucat împotriva celor de la AEK în finala campionatului național. Acum 3 ani am pierdut campionatul împotriva lor, iar cu 2 ani în urmă, înainte să semnez cu Energia, am câștigat campionatul împotriva lor. Cunosc juăatorii lor, dar și ei mă cunosc pe mine. Vor fi 2 meciuri dificile, în special pe terenul lor, dar suntem mai buni și trebuie să demonstrăm asta în momentul în care intrăm pe teren. AEK formeaza totuși o echipă bună cu jucători experimentați care știu ce înseamnă să joci într-o competiție europeană,” a caracterizat Antonis viitorul adversar al medaliatei cu bronz din EuroChallange.

Ultima echipă din Grupa K, Sigal Prishtina, este mai mult o necunoscută pentru Constantinides, doar jocurile contra celor de la SCM U Craiova făcându-l pe cipriot să-și creeze o impresie despre kosovari. Sigal a arătat că este o formație puternică, iar pe teren propriu are peste 2.000 de fani în spate, extrem de naționaliști, care dau totul pentru favoriții lor: „Este o situație ciudată în Kosovo. Fanii de acolo fac o atmosferă de-a dreptul incendiară. Împotriva lor vom începe grupa cu un meci acasă. Formează o echipă complicată și am văzut asta când au jucat împotriva celor de la SCM U Craiova. Cum am zis, este o grupă dificilă, dar avem șanse să trecem mai departe dacă vom câștiga meciurile de pe teren propriu,” a conchis Antonis Constantinides.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.