RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Antonis Constantinides, așteptat pentru negocieri

/ 24 iunie 2014
Energia Rovinari încearcă să depășească momentul de criză în care a intrat, iar Dan Cumpănașu a fost mandatat de finanțatori să se ocupe de discuțiile cu posibilii antrenori și cu jucătorii ce ar putea fi păstrați la echipă pentru noul sezon.

constantinidesDacă pentru club nu s-a găsit încă soluția de înlocuire a foștilor președinți Răuț și Stroescu, echipa de baschet are nevoie urgent de un antrenor, iar cipriotul Antonis Constantinides este primul care sosește la Târgu Jiu pentru a se purta discuții cu privire la preluarea băncii tehnice. Administratorul clubului gorjean, Dan Cumpănașu, fost președinte al secției de baschet în mai multe rânduri, a fost cel căruia i-a fost plasată sarcina discuțiilor cu antrenorul, dar și cu jucătorii: „Eu sunt tot administrator, dar am primit mandat de la finanțatori să mă ocup de echipă, să vorbesc cu jucătorii pe care i-am avut la lot, să vedem care mai vrea să rămână, să negociez cu ei și după ce se va stabili și antrenorul vom definitiva și lotul”, a declarat Dan Cumpănașu. Acesta a anunțat că Antonis Constantinides se află deja în țară și ar putea fi noul antrenor al Energiei dacă discuțiile se vor încheia cu succes: „Antrenorul cipriot a ajuns în România și trebuie să ajungă la Târgu Jiu. Nu este obligatoriu ca el să și fie noul antrenor. Vor fi discuții, a fost chemat de finanțatori pentru discuții, nu e obligatoriu ca el să și rămână”.

 Se încearcă păstrarea lui Milosevic

Formarea unui lot pentru noul sezon, unul în care Energia va juca și în cupele europene, este o prioritate pentru Dan Cumpănașu, la fel ca și cea a numirii unui antrenor pentru echipă. Doar două contracte au fost semnate până acum pe lângă cele pe care unii jucători români deja le aveau, însă este aproape sigur că în lotul pentru sezonul viitor se vor afla și Darby și Troupe, jucători pentru care finanțatorii au insistat și care au fost și motivul pentru care fosta conducere a demisionat în urmă cu o săptămână alături de antrenorul Todorov, care n-a apucat să stea mai mult de o zi la Târgu Jiu. În discuții se mai află și Nemanja Milosevic, jucător care a impresionat în perioada în care a evoluat la Energia: „În afară de cei doi cu care s-a semnat deja, Tal și Watson, port discuții cu Darby, Troupe și Milosevic, dar și cu românii pe care îi avem sub contract, să vedem dacă vor mai rămâne toți, în funcție de cum va arăta lotul”, a mai declarat Cumpănașu.

 Vor renunțarea la „regula românului obligatoriu”

Pe lângă atribuțiile legate de lot și antrenor, Cumpănașu a reprezentat clubul gorjean la o întâlnire ce a avut loc ieri la Sibiu cu reprezentanții echipelor din Liga Națională și cu cei ai Federației Românie de Baschet. Cluburile nu sunt de acord cu implementarea unor noi hotărâri chiar din acest sezon, astfel că s-au făcut niște liste cu semnături pentru convocarea unui noi Birou Federal în care să se pună din nou în discuție obligativitatea folosirii vreme de 40 de minute a unui român pe teren: „Am discutat pentru că Biroul Federal impusese regula românului în permanență pe teren precum și ligă pentru echipa a doua cu doar două serii, în care distanțele ar fi foarte mari și cheltuilelile la fel, și cluburile nu au fost de acord. Am stabilit împreună cu reprezentantul federației să fie convocat din nou Biroul Federal și să se scoată această regulă pentru că era stabilit încă de acum un an și ei nu au ținut cont. Vrem ca anul acesta să se joace fără jucător român obligatoriu în teren în campionat, ci doar în cupă.

www.sportingorj.ro

 

Comentează!

6 Comentarii până acum

 • Unu spune:

  Nu stiu cum vorbeste Mr Cumpanasu cu antrenorul sau cum se intelege ca el nu stie sa vb decat in limba romana … Iti dai seama ce presedinte ce caracter ( om care a stat in barca si a supt cu Raut si Stroescu ) … Nu vreau sa supar pe nimeni dar pentru mine este foarte clar : nu conteaza performanta rezultatele cel mai important este sa vina prostimea care o sa voteze si sa fie multumita de un slam ….. Sa fie multumiti pufuletarii ca ei dicteaza ei trebuie sa fie multumiti ei fac afaceri cu cine trebuie …. Pe scurt nu conteaza locul sa nu retrogradam sa vina lumea la sala si daca prinde Darby un meci bun e super daca nu e de vina antrenorul …. Au avut dreptate si sunt niste oameni de foarte mult bun simt ::: antrenor propus de jucator ( Porter ) se dovedeste ,, jucatori impusi Darby si Porter …. Nu conteaza pozitia ( o sa vedem la sf de campionat ) …. Regret enorm performanta de care o sa se bucure un om care o sa ne faca de ras cu plictiseala su oboseala care o afiseaza zilnic ( Cumpanasu ) , Tarca la fel ( cine se aseamana se aduna …. Si o adunatura de profitori care nu i vrea nimeni Darby si Porter ….. Rog conducerea minune fara pic de pregatire sportiva sau cunoastere a regulamentului daca au curaj sa faca o conferinta de presa cu cate o aferta scrisa din partea altui club pt cei doi sa demonstreze cu cata lume se bat pe ei ( va zic eu nu exista ) si la conferinta respectiva sa cheme suporteri mai slabi si fara nas fin la jucatori ca pufuletarii sa puna cateva intrebari din regulamentul sportului numit baschet …. Oameni buni nu poti sa conduci daca nu pricepi nici macar regulamentul jocului …. Multe regrete ca in tara in care traim nu conteaza valoarea stiinta sau rezultatele ( numai partidul cunostinta pila ambitia ) P S D Ciurel trebuie sa cheituiti dublu fata de anu trecut si nu o sa terminati pe 6 … Si sigur lumea o sa va iubeasca (( nu merita Radu o astfel de razbunare … Daca mai era … Era ) om razbunator totul o sa se intoarca impotriva ta … Sper ca si radu sa ti intoarca spatele atunci cand o sa te usture arogantule

  • eu spune:

   Pai jucatorii normal ca propun antrenori cand vad ca mai marii clubului sunt paralel cu baschetul. Cine stie ce antrenor ar fi adus, cum l-au adus pe Nini anul trecut.

 • klauss spune:

  in sfarsit si vesti mai bune…sper sa semneze si Nemanja… 😀

 • mihai spune:

  Ce sa faca mr. Cumpanasu? Poate sa-i faca altii treaba si el sa fie in fata ptr ca este total pe langa subiectul sau sportul numit baschet. Succes, nu se stie de unde poate sari iepurele si sa apara surprize.

 • Ag spune:

  Specific romanesc ….

 • marian spune:

  Mi-e sila de tot ce vad pe-aici:((((Cum spunea cineva mai sus,tipic romaneste sau mai bine zis,olteneste si de aceea nu ma mai mira de ce avem asa un „renume”si suntem injurati peste tot!!

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.