RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Energia Târgu Jiu – o echipă schimbată față de sezonul trecut

/ 24 iulie 2015
Energia Târgu Jiu a încheiat aseară campania de achiziții a inter-sezonului și putem arunca o privire asupra noutăților din lotul condus de Antonis Constantindes.

La prima vedere, cipriotul va avea mai multe soluții pe banca de rezerve comparativ cu sezonul precedent, capitol la care, în special, jucătorii autohtoni fac diferența.

Fundași – Jamar Diggs, Anthony Miles, Baris Aktas, Dragoș Andrei, Răzvan Bratoloveanu

Extreme – Adrian Guțoaia, Porter Troupe, Lazar Radosavljevic, Michal Kremen

Pivoți – Callistus Eziukwu, Szabolcs Santa, Alexandru Mihuți

În formarea echipei pentru sezonul 2015/2016 s-a pus un deosebit accent pe shooteri. Nu mai puțin de șase jucători dispun de o mână foarte bună de la distanță, iar asta ne face să credem că vom vedea o echipă a Energiei Târgu Jiu care va pune foarte mare preț pe aruncări în noua ediție de campionat. Din cei aduși la Târgu Jiu, Antony Miles, Dragoș Andrei sau Lazar Radosavljevic sunt jucători redutabili la acest procedeu. Ultimul este un profil total opus lui Nemanja Milosevic, predecesorul său la poziția 4.

Milosevic – un jucător capabil să rezolve de unul singur acțiuni sub panou sau să recupereze atunci când nimeni altcineva nu o făcea. Dovadă stau mediile statistice ale acestuia la Energia, terminând aproape fiecare partidă în double-double.

În schimb, Antonis Constantinides nu va putea conta prea mult pe recuperările făcute de Radosavljevic. În ciuda înălțimii pe care o are, acesta este un 4 clasic, datorită mobilității și stop-șutului bun. Lazar iese în multe momente în afara spațiului de 3 secunde, unde acționează cu precizie. Fizicul nu este de partea sa, pentru a-l putea folosi la poziția 5, așa cum era Milosevic.

În acest sens, tehnicianul Energiei a căutat să suplinească la pozițiile mari prin aducerea lui Callistus Eziukwu. Pivotul nigerian va avea drept sarcină principală să prindă cât mai multe mingi sub panou, fiind, de asemenea, un bun apărător. Pentru ca acesta să fie retras pe bancă pentru câteva momente de odihnă, se va apela la serviciile lui Santa sau chiar Mihuți.

Pe parcursul întregii veri s-a încercat aducerea unui combo-guard. Acesta a fost găsit, în persoana lui Anthony Miles. Americanul poate acoperi atât poziția 1, cât și poziția 2, dar, în cazul în care Jamar Diggs va fi titular incontestabil pe postul de conducător de joc, de cele mai multe ori îl vom vedea pe Miles ca shooting guard.

La nivelul poziției 3, va fi interesant de urmărit cum va împărți Constantinides minutele între Adrian Guțoaia, Porter Troupe și Michal Kremen. Trebuie evidențiat faptul că regula jucătorului autothon în permanență pe parchet îl poate propulsa pe Guțoaia în echipa de start a Energiei. Kremen ar putea apărea în multe momente pe poziția 4, iar Troupe ar putea fi trecut consistent pe poziția 2.

Așteptăm primele amicale pentru a ne edifica în ceea ce privește sistemul gândit de banca Energiei Târgu Jiu. Cert este că românii Adrian Gutoaia și Dragoș Andrei vor apărea des pe parchet, fiind cei mai valoroși autohtoni din lotul grupării oltene. Nu același lucru se poate spune de Baris Aktas, căruia, în actuala formulă, îi va fi foarte greu să prindă un număr mulțumitor de minute pe teren. Concurența pe post este una mare pentru turco-românul Energiei, unde acesta ar trebui să se lupte cu Miles și Andrei pentru a evolua cel puțin cât a făcut-o stagiunea precedentă.

Ca o concluzie, Energia s-a schimbat față de sezonul trecut, iar asta pentru că Antonis Constantinides și-a alcătuit singur roster-ul în această vară, lucru ce i-a permis să transfere jucători cu care a mai lucrat în trecut și care pot îmbunătăți jocul echipei gorjene.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.