RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Energia a încheiat sezonul regulat cu o victorie în faţa timişorenilor

/ 2 aprilie 2011

Pentru prima dată suporterii Energiei au avut o dublă bucurie, victoria echipei favorite şi atingerea pragului de 100 de puncte marcate într-un meci, trupa lui Slobodan Nikolic câştigând în această seară cu 100-93 (17-23, 27-16, 28-27, 28-27) în faţa celor de la BC Timişoara.

Startul partidei nu a fost deloc unul fast pentru echipa gorjeană, Pesic şi Markovic au făcut legea sub cele două panouri şi după primele zece minute oaspeţii conduceau cu scorul de 17-23. Sfertul secund a fost dominat de acţiunile lui Troupe, americanul Energiei contabilizând în această perioadă a partidei 14 puncte, la fel de important fiind însă şi aportul lui Lupusavei, care a înscris de trei ori de dincolo de semicerc. Pe cât de bine a mers atacul echipei gorjene în acest sfert secund, pe atât de bine a funcţionat şi defensiva, astfel că la cabine s-a intrat cu scorul de 44-39 pentru Energia.

În partea a doua a meciului cele două echipe au lăsat garda jos, meciul a devenit extrem de spectaculos, cu foarte multe puncte înscrise la ambele panouri. Energia a reuşit să se desprindă la nouă puncte de oaspeţi la jumătatea sfertului trei, scor 62-53, dar Dzambic nu a fost de acord cu această diferenţă, a început să arunce tot mai bine, atât pe pătrundere cât şi de la trei puncte, conducătorul de joc al timişorenilor reuşind să ducă scorul la 66-63. În ultimul sfert, Energia început foarte slab, aşa că înainte cu cinci minute de finalul partidei tabela indica din nou egalitate, scor 79-79. Lupusavei a marcat din nou de trei puncte, Pesic, Troupe şi Darby şi-au făcut datoria de la linia de fault după care două contraatacuri finalizate cu slam-dunk de Darby au dus din nou Energia la nouă puncte de adversar. Deşi părea că s-a desprins, Energia a avut de luptat până spre final, asta pentru că Dzambic a replicat puternic de dincolo de semicercul de 6,75 m a mai dat speranţe staff-ului timişorean ducând scorul la 93-90. Finalul a fost tensionat, timişorenii fiind foarte nervoşi, dar Energia a reuşit să gestioneze bine ultimele minute şi a reuşit chiar să atingă pragul celor 100 de puncte în acest meci, cel care a reuşit să atingă acest prag fiind chiar Louis Darby.

Energia Rovinari – BC Timişoara 100-93 (17-23, 27-16, 28-27, 28-27)

Sala Sporturilor Târgu Jiu, spectatori: 800

Energia: Troupe (19), Lupusavei (16), Gliga, Darby (28), Bratoloveanu, Oluic (2), Alionescu, Mocanu (4), Bigus (15), Stroescu, Nikolic (16). Antrenor: Slobodan Nikolic.

BC Timişoara: Dzambic (23), Milenovic, Petrişor, Andrei, Pesic (25), Markovic (13), Czmor (9), Miskovic (4), Habus (8), Mihuţi, Păltinişanu (11). Antrenor: Djordje Jovicic.

www.sportingorj.ro

 

 

Comentează!

2 Comentarii până acum

  • Costel spune:

    Aviatorule,Ioane,Mirele aveti cu totii dreptate acest mosulica-pensionar pe nume Surdu care este un afon in materie de baschet care nu cunoaste 3 jucatori de baschet din tara a ajuns sa conduca acest club si in materie de handbal e tot afon.Domnule Director Trotea luati o masura cu acest pensionar care in curand o sa aduca acest club la faliment este rugamintea noastra a tuturor suporterilor care venim la sala meci de meci daca nu luati nici o masura in curand o sa jucati cu tribunele goale

  • Radu spune:

    Costele ce spui tu este perfect adevarat acest Surdu este un mare zero barat in materie de sport,insa un mare smecher in a dribla bani si a le pierde urma.Ar fi timpul sa plece de la acest club si sa lase pe alti mai tineri si mai corecti sa preia aceasta functie.Hai Energia

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.