RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Victorie dramatică pentru Energia în faţa CSM-ului

/ 23 ianuarie 2011

După ce şi în turul campionatului Energia s-a impus în faţa celor de la CSM Bucureşti graţie unui coş înscris în ultima secundă, şi în meciul susţinut în faţa propriilor suporteri gorjenii au câştigat la fel de dramatic, scor 78-77 (23-20, 14-23, 22-13, 19-21).

Energia a început săptămâna sub semnul unui ultimatul retras în cele din urmă de preşedintele Marius Vlaicu şi toată lumea vedea la Târgu Jiu meciul cu CSM Bucureşti drept ultima speranţă de a mai prinde un loc în play-off în acest sezon.

Meciul a început bine pentru echipa gorjeană, Darby şi Troupe dominându-şi clar adversarii sub cele două panouri astfel încât Energia a ajuns să aibă un avantaj de 11 puncte, scor 21-10. Finalul primului sfert a fost însă unul şters pentru Energia şi CSM Bucureşti a ajuns la doar un punct în spatele gazdelor, însă Stefan Nikolic a înscris în ultima fază şi a dus scorul la 23-20.

Sfertul secund a fost unul de coşmar pentru Energia, Troupe a fost scos din teren de Slobodan Nikolic, Darby n-a mai avut nici el strălucirea din primele 10 minute de joc, astfel încât echipei gorjene nu i-au mai rămas decât pătrunderile lui Stefan Nikolic, astfel că oaspeţii intrau la pauză la cabine în avantaj, scor 37-43. Rafal Bigus, fără punct marcat în primele 20 de minute, şi Kalanj au fost marile dezamăgiri ale Energiei, însă pivotul polonez a reuşit să se revanşeze într-un fel în sfertul al treilea. Graţie unei apărări mult mai decise, Energia a câştigat sfertul al treilea cu 22-13 şi intra în ultimele 10 minute de joc cu şanse reale de a câştiga partida. Lupusavei, cu 9 puncte marcate în primele cinci minute ale acestui ultim sfert, părea a deveni eroul partidei, una la care, oricum, şi-a adus o contribuţie importantă, însă când Energia părea a se detaşa, la scorul de 71-65, au început să-şi facă apariţia greşelile de pasare şi CSM Bucureşti a ajuns să conducă cu 74-77 când mai erau de jucat mai puţin de două minute, minute care însă au fost de infarct pentru suporterii ambelor echipe. Nikolic a beneficiat de două aruncări libere şi a înscris doar una, apoi Darby a adus egalarea când mai era de jucat puţin mai mult de un minut. În ultimele 60 de secunde de joc Energia a beneficiat de 6 aruncări libere, oaspeţii nefinalizând în acest timp nicio acţiune. Mai întâi Troupe a ratat de două ori de la linia de fault, apoi Bigus a tras la indigo aruncările slabe ale lui Troupe şi CSM Bucureşti avea posibilitatea unul ultim atac cu care să încheie victorioasă meciul de la Târgu Jiu. N-a fost aşa pentru că Energia a recuperat, a lansat un ultim contraatac, iar Troupe a fost faultat pe aruncare exact când s-a scurs şi ultima fracţiune de secundă de joc, astfel că lui i-a revenit responsabilitatea ultimelor două aruncări de la linia de fault. Presiunea şi-a spus cuvântul şi Troupe a ratat din nou. În faţa ultimei aruncări, Troupe a dat din nou emoţii suporterilor gorjeni, migea hotărându-se cu greu să treacă prin inel.

Cu scorul de 78-77, Energia nu a obţinut doar o victorie, ci o imensă gură de aer după problemele apărute în ultima vreme la clubul gorjean. Energia speră din nou la play-off, a urcat pe locul 10 în clasament, dar foarte repede vine un joc cel puţin la fel de important, chiar dacă adversarul este la prima vedere mult mai modest. Miercuri, Energia va juca la Iaşi şi fără un succes în capitala Moldovei, succesul cu CSM Bucureşti nu valorează nimic.

Energia Rovinari – CSM Bucureşti 78-77 (23-20, 14-23, 22-13, 19-21)

Sala Sporturilor Târgu Jiu, spectatori: 750

Energia: Troupe (8), Lupusavei (12), Darby (19), Mocanu (8), Bigus (12), Nikolic (19), Kalanj, Stroescu, Alionescu, Gliga, Bratoloveanu. Antrenor: Slobodan Nikolic.

CSM Bucureşti: Smith (26), M. Paul (11), Santana (5), Stăncuţ, Tomic (10), Taylor, Tudosă, Vizitiu, Bennett (6), Macaveiu, Kraemer (19), Neguţ. Antrenor: Mladen Ostojic.

Arbitrii: Laurenţiu Grigoraş, Mircea Şerban, Liviu Ioniţă.

www.sportingorj.ro

Comentează!

29 Comentarii până acum

  • Fan Energia spune:

    Felicitari pentru meci,indeosebi antrenorului secund STROESCU.Cum ?Nu a jucat? Nu se poateeeeee ,dupa primirea calduroasa de care a avut parte la prezentare (bineinteles fara sa stie suporterii ca acest specimen este prezentat primul).DARBY,SILVIU,STEFAN N.si PORTER sunt singurii care au contat,restul toti o apa si-un pamant!!!Sper ca „adevaratul no.1″al echipei GELATUL si cu subalternul sau MARELE vlaicu sunt multumiti de jocul echipei!!!!!!!!!!!!!

    • gil spune:

      Probabil Stroescu este platit doar sa antreneze nu sa si joace.Cat sa mai poata saracul om: el sa antreneze,el cu „buna intelegere” in echipa,el sa mai si joace?De jucat joaca dar probabil la ANTIQUE,

  • P spune:

    Felicitari baietilor.Bravo Nikolic,Troupe,Darby,Stefan,Lupusavei,Mocanu…Mai putin celui care a devenit „peste noapte” capitanul de echipa.Cine a mai vazut capitan de echipa care sa aiba in Divizia A in toata cariera sa atatea puncte cat are Louis Darby intr-un meci.Domnilor se intampla ceva ciudat la echipa.Si totul porneste de la acel doctor sau ce naiba o fi.Ala de se crede mare presedinte.El din cate am inteles a facut CERTA plecarea lui Capusan.Acum datorita lui,un anonim baschetbalist roman care in anii trecuti,a avut probleme cu nasul,(A fost racit:).Va spune un fost coechipier.)cu femeile si sa nu mai aducem vorba ca este un MARE analfabet,a devenit capitan de echipa.Domnilor.Am ramas socat cand la statia de amplificare s-a anuntat inaintea simbolului echipei alaturi de Louis Darby,Porter Troupe,numele lui Radu Stroescu in calitate de antrenor secund si capitan.Toti cei din jurul meu in tribuna au ramas socati.Domnule Vlaicu,cu toata stima pentru dumneavostra va rog sa analizati in aproape axa Arabu’-Stroescu inainte ca acesti 2 „nimeni” din Targu Jiu sa va comande ca pe o marioneta.In rest toate bune.Public superb,Louis fenomenal,Porter decisiv,Bigus ok,Nikolic fara greseala aproape,Sivliu lunetist,Mocanu experimentat…si cam atat.HAI ENERGIA!!!

    • PPK spune:

      Daca tie ti sa parut Bigus Ok inseamna ca nu mai stim baschet deloc…a fost varza nu are ce cauta in echipa ne trebuie neaparat un pivot bun.bigus AFARA din echipa.

      • P spune:

        PPK.Crede-ma ca nu sunt DELOC fanul lui Bigus.Dar sa fim seriosi si sa recunoastem.Ieri in sfertul 3 ne-a cam tinut in spate;).

        • PPK spune:

          Cand i dai mingi numai sub panou si el dpar trebuie sa ridice mana sa inscrie 🙂 nu prea iti trebuie multa indemnare dar el a ratat multe mingi si in felu asta.Eu zic ca daca lar da afara pe el si sarbi aia 2 cu salriu la aia 3 ar aduce un pivot bun si inca un roman care sa stea pe banca parerea mea.

  • d spune:

    el i mancat de c r rau de tot si pe theo rai si cumpanasu iar theo a vrut sa l dea afara de vreo 3 ori. de cand e energia in dv a isi aduce cineva aminte daca stroescu a facut ceva pt echipa sa merite 1200 e pe luna avnd in vedere ca ursu si gliga au 350??????????????

    • PPK spune:

      Nu merita 1200 in niciun caz dar nici aia 2 nu merita 350.Ar trebui sa fie toti 3 afara din echipa si adusi alti 3 romani pe aceiasi bani care merita sa joace sau cel putin sa fie pe banca.

      • Mda spune:

        daca ar juca minutele lui bigus, si ursu ar avea cam aceleasi realizari….

        • PPK spune:

          Nu prea cred…e foarte slab Bigus dar si ursu e cel mai slab..ce drac mha daca era cate de cat bun nu il dadea afara Theo de 3-4 ori si cu interventi il aduceau inapoi sa fin seriosi.Nu il vedea Theo ca e bun dar macar Nikolic isi dadea seama de valoare lui.

  • Laurentiu spune:

    Cred(sper) ca a fost o greseala a celui care a prezentat echipa.Din ce stiu eu capitan este Troupe.
    In alta ordine de idei felicitari baietilor.Sper sa nu se mai joace cu inima mea la meciul urmator…;)

  • \joe spune:

    Domnule Presedinte nu-ti mai face singur rau (sotia si copilul nu merita sa fie jigniti de suporterii indignati de atitudinea ta) lasa vrajeala cu arabetele suspect,pune piciorul in prag si dovedeste ca esti presedintele echipei si mai ales DOVEDESTE CA ESTI BARBAT !

  • alin67 spune:

    Parerea mea este ca s-a mers prea departe cu aceste referiri la adresa lui Stroescu.In loc sa ne bucuram de baschet si de momentele extraordinare pe care,inca,ni le ofera aceasta echipa,ne preocupa mai mult aspecte care sunt pana la urma ale conducerii echipei.Chiar daca unii sau altii au facut ceea se zvoneste,nu trebuie sa raspundem toti cu aceeasi moneda.Pana la urma,Stroescu,Gliga si Alionescu sunt si raman componenti ai echipei,si foarte probabil,la un moment dat va fi nevoie sa intre in teren. Presiunea pe care aceste comentarii o pune pe umerii lor,nu poate sa fie decat daunatoare.In concluzie,haideti sa fim mai intelegatori,pentru binele acestei echipe si al baschetului din Tg-Jiu.

    • "intelegatorul" spune:

      Nu cred ca s-a comentat la adresa lui Gliga sau Alionescu,ei macar au bun simt si nu pretind a fi ceea ce nu sunt.Cu exceptia bunului simt,ei au caracter si-si vad de lungul nasului(iar salariile lor nu pot fi comparate cu cel care il primeste SIFONARUL echipei).Cine-l place si-l apreciaza sa-l plateasca din buzunarul propriu sau mai bine sa-l ia acasa (sigur suporterii ii vor fi recunoscatori).

      • PPK spune:

        Daca nu erau lingai si nu aveau pe nimeni in spate cum drac au revenit la echipa.Au fost dati afara de 3-4 ori si de 3-4 ori au revenit…poti sa imi spui si mie cum se intampla asta la un club serios cum vrem noi sa fim…Si nu i tin apararea lu Stroe chiar nu sunt de acord cu ce salariu are si ce joaca.

  • Pucu spune:

    Nu va mai stresati pentru acest om de nimic.Este un 0 din toate punctele de vedere.El si cum bine zic cei din posturile trecute:”arabul ala cu picioare scurte”.Nu merita bagati in seama acesti 2 pupincuristi care cum bine zice „P” nu isi vad decat interesul.Daca ce ziceti voi ca Stroescu are 1.200 de euro salariu pe luna e adevarat atunci chestia asta e strigatoare la cer.Ies oamenii in strada ca nu au bani si acest „capitan” de echipa castiga echivalentul a 52 mil. ROL pe luna si cred ca are si masa,tinand cont ca l-am vazut de cateva ori trecand la Miami.Pai merita mai mult ca Alionescu si Gliga?Haideti sa fim seriosi.Cei 2 macar sunt oameni nu lingai cum este acest Radu Stroescu.Si o intrebare:”arabule cu picioare scurte” de ce i-a fost propusa doar lui Andrei Capusan reducerea de salariu?.Si nu a inceput cu Stroescu de exemplu.Dar ne permitem sa tinem 6 straini.Daca nu era Nikolic ANTRENOR eram langa Perla Harghitei.Dar ce conteaza???Doar avem prieteni capitani de echipa in Divizia A si suntem patroni la Antique,nu-i asa Ducule.App.Tu vad ca nu tii ramadanul.Ca ai fundul cat 2 mingi de baschet.

  • jazz spune:

    Felicitari baieti! Ne-ati facut o mare bucurie pt care suntem mindri de voi.In loc sa va invrajbiti mai bine ginditi-va cum sa facem sa avem echipa de baschet si la anul! ca e mare lucru pt orasul nostru. Macar pe Darby si pe Troupe sa-i mai pastram ,sa mai vina si altii care sa ne faca week-endurile frumoase.Stim ca meciul cu STEAUA va fi greu dar haideti sa-i incurajam ca nu se stie niciodata….HAI ENERGIA!!!! A era sa uit,sa aplaudam si sa cintam continuu la meciul cu Steaua.

  • ducusor spune:

    mai fratilor, ce aveti cu fratele meu mai mare ducu? ce rau v-a facut? el, saracul, nu poate face rau nimanui! e atat de prost incat nici numele corect si real nu si-l poate pronunta! chiar: stie cineva sa-i scrie numele? este bolnav de sefie pentru ca el, daca nu mai spune nimeni al cui ginere e, nu exista! el este cunoscut prin porecle:ducu, arabul, tiganul(la timisoara), ginerele lui…….. . cine este el? asa cum se recomanda, seful lui vlaicu! nu eu am spus-o primul ci el! si daca vlaicu are un asemenea sef, va intreb cum e el? normal, mai slab din toate punctele de vedere! vlaicule, daca nu te desparti de arab, vei trage toate ponoasele! si e pacat pentru ca stiu ca vrei sa faci ceva dar te tine ginerele lui ………… pe loc! scapa-te si scapa-ne de doi oameni: ducu si marele, unicul, inegalabilul secund, capitan, organizator,……. raDUCU! aoleu, cum se potrivesc astia doi ! daca nu ne scapi de ei, demonstrezi ca esti subordonatul lor si ar trebui sa pleci tu! ce zici, ce varianta alegi?

  • gore spune:

    Cred ca Stroescu nu merita atita atentie
    Surprinzatoare este apropierea intre presedintele sectiei si cel care se crede al doilea mare specialist in baschet din Gorj(ducu). De obicei cine se aseamana se aduna … Cine credeti ca are de cistigat din aceasta colaborare? – CRED CA BASCHETUL NU

  • ducusor spune:

    @firiza: nu, tata, eu nu sunt ginerele lui firiza! ducu este si nu e vina mea! cum dracu s-a impreunat fata aia cu el, eu nu inteleg! nu ca ar fi prost(el zice ca e o caliatae), dar prin aroganta caracteristica speciei din care provine(nu ma refer la oameni) face numai rau in jur! singurul care nu vede este singura lui sluga, vlaicu! si nici nu va vedea, deoarece nu-i pasa decat de el! apropo, vlaicule, cum te-ai simtit cand ti-a fost interogata sotia in sala? si cum s-a simtit doamna vlaicu? stii cumva? pentru ca e pacat s-o pui pe sotie in situatii penibile doar ca sa-l tii langa tine pe arab! asta daca iti pasa cumva de sotie si de copil! eu nu prea cred lucrul asta!

  • DINU spune:

    Fratilor ati innebunit complet! Echipa asta e in prag de faliment si desfintare si voua va arde de ducu si stroescu!!!Cat trancaniti pe aici mai bine ati face o la adresa lui Calinoiu ca nu vrea sa tina echipa,a lu Surdu de la Rovinari ca e deranjat ca se duc bani la baschet si nu i mai invarte el pe toti la handbal.Am inteles ca polemicile astea de 2 lei le intretine acest ISAR ,un hotz de meserie deghizat in diriginte de santier,nu i ajunge ca a renovat sala si s a incarcat de bani ,acum vrea si statuie in sala si post in club..Nicu galerie -betiv de meseries si hotz ,are micul merit ca zbiara in goarna aia si impuslioneaza ajutat de lichoriile bahice publicul,in rest primeste bani si angajat in minerit si nu le da un leu oamenilor alora ce i cheama sa strige ,asa betivi si amarati cum sunt merita cate ceva ,dar omu_butoi cu vin i invseteste in „podgoria” proprie in curand cred ca i bun in loc de toba ca i mai mare ca ea!

    • PPK spune:

      Mare dreptate ai DINU…afara cu burtosu de se crede sef de galerie.Auzi isi spune primaru:))

    • isar mihai spune:

      cand faci pe cineva hot e o acuzatie grava prietene.dirigentia de santier se obtine in urma unor examene,asa ca ai grija.sala s-a renovat de o firma ce constructii,supervizata de o firma de consultanta si dirigentie de santier autorizata.o sa ai parte de multe probleme de aici inainte pentru cele scrise mai sus.sa vad cum sustii afirmatiile gratuite…sper ca stiai ca se poate verifica si afla foarte usor adresa de mail si ip-ul de unde s-a scris commentul de mai sus,deci si perosana in cauza,draga dinule.sa vad pe unde scoti camasa

  • Cornel spune:

    Are dreptate domnul Dinu.Ce aveti cu Ducu daca il da pe Capusan?E alegerea lui.Si-asa nu ne-a castigat decat vreo 3-4 meciuri in tur.Cu Storescu chiar are lumea ceva.Castiga si baiatul 1200 Euro pe sezon si voi va luati de el.Numai in pielea lui sa nu fi:(.

    • alex spune:

      castiga 1200 pentru ce?tie nu ti-ar placea sa iei banii astia degeaba?as vrea sa fiu in pielea lui

  • nick55 spune:

    @dinu: stii ce te asteapta cand faci pe unul hot de meserie fara sa ai nici o dovada? te asigur ca voi face tot ce pot sa aflu cine esti si apoi sa stai cativa ani pe unde iti e locul plus niste bani de la tine! stii cat de usor se poate afla numele tau? in 30 secunde stiu si ce mananci seara! asa ca vezi pe unde iti scoti camasa cu ISAR! si daca a renovat sala inseamna ca a muncit, nu? nu sta prin carciumi si mai si face ceva pentru baschet. sau nici asta nu o stiai, ducule? vezi ce usor afla lumea cine esti, dinule? acum sa te tii! pe mine nnu ma impresioneaza socrul tau! si daca mai si afla ce faci tu, ai cam pus-o! asa ca sa traiesti bine si vezi de unde faci rost de bani pentru plata calomniei sub forma agravanta(scrisa si publicata sub anonimat)!

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.