RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Callistus Eziukwu este noul pivot al Energiei Târgu Jiu

/ 14 iulie 2015
Callistus are dublă cetățenie, americano-nigeriană, și soșește la Târgu Jiu din Polonia, de la Energa Czarni.

file64370071_4bfc23a

Energia Târgu Jiu a rezolvat problema pivotului, notează site-ul oficial al clubului. Gorjenii au parafat un contract ce se va întinde pe următorul sezon cu Callistus Eziukwu. În vârstă de 30 ani, americano-nigerianul măsoară 2.08 metri și cântărește 100 kilograme și a încheiat ediția 2014/2015 în Polonia, la Energa Czarni, unde a fost coleg cu fostul jucător al echipei Gaz Metan Mediaș, Kyle Shiloh.

Noul centru al echipei oltene are în CV echipe importante și o participare în EuroChallange, alături de foștii adversari ai Energiei în competiția europeană, estonienii de la Tartu Rock. În Estonia, Eziukwu a încheiat anul 2010 cu medii 10.2 puncte și 10.5 recuperări. Acesta a trecut la polonezii de la AZS Koszalin (10.3 puncte și 6.6 recuperări/meci). În 2012 a mers în Ucraina, la Krivbasket, iar în anul 2013 a semnat în Grecia, cu o formație întâlnită de Energia anul trecut, dar într-un joc amical, Panelefsiniakos. În țara elenă a avut medii de 13.2 puncte și 7.9 recuperări pe meci. Pentru ediția 2013/2014, Callistus a mers în Italia, la Virtus Roma, dar nu a rezistat decât jumătate de sezon, iar la începutul lui 2014 s-a întors în Grecia, la Rethymno, echipă cu care a terminat campionatul. 

Astfel, oficialii gorjeni mai au de acoperit un singur post, cel al conducătorului de joc, după despărțirea de Giordan Watson.

Iată cum arată, deocamdată, roster-ul Energiei pentru următoarea ediție:

Poziția 1: ? , Baris Aktas

Poziția 2: Porter Troupe, Anthony Miles, Dragoș Andrei

Poziția 3: Michal Kremen, Adrian Guțoaia

Poziția 4: Lazar Radosavljevic, Alexandru Mihuți

Poziția 5: Callistus Eziukwu, Szabolcs Santa.

www.sportingorj.ro
Comentează!

7 Comentarii până acum

  • Dorin spune:

    Echipa incepe sa se contureze si asta este bine. Erau si niste juniori anul trecut… Ce s-a intamplat cu Adrian, Silviu, Berca?

    • Despre Silviu, puteți lectura acest articol – http://www.sportingorj.ro/2015/07/03/silviu-sanda-alt-jucator-de-export-al-baschetului-gorjean/ , iar, cel mai probabil, Adrian nu va mai fi cooptat în lotul Energiei. La Berca s-a renunțat încă de sezonul trecut.

      • Dorin spune:

        Pacat… din cate stiu Adrian nu are nevoie de prezentare, este triplu MVP, dublu „Cel mai de perspectiva jucator” la alte categorii de varsta si nu numai, si premiat cu alte zeci de alte trofee in ultimii 5 ani de juniorat. La fel de valoros este Silviu Sanda, un junior de exceptie, urmat indeaproape de Berca si alti coechipieri din generatia 1998: Rasnita, Buzuloiu, Busu, Constantinescu, Balcescu, Tilea, Homescu, Ciurea si nu in ultimul rand Berculescu. Este regretabil ca umplem buzunarele cu euro la toti strainii iar juniorilor nu li se ofera nici macar sansa de a juca la alt nivel. Apropo… ce se mai aude de echipa campioana generatia 1998? Stii cumva ce planuri are dnul director Alionescu de la CSS Targu Jiu pentru aceasta echipa? Speram ca nu se ingroapa munca, eforturile si rezultatele de exceptie ale acestor copii si ale dlui Bekes Gabriel de 8-9 ani de zile printr-o eventuala indiferenta si un dezinteres a celor in drept. Consider ca au obligatia morala de a fi continuatorii unui fenomen baschetbalistic unic pentru judetul nostru, care poarta semnatura unui mare antrenor si a juniorilor generatia 1998 amintiti, si canalizarea tuturor eforturilor spre un nou titlu de campioni!

        • Dorin spune:

          Intamplator am gasit un videoclip pe youtube cu acesti juniori minunati din 2010, an in care, la prima participare, acestia au obtinut titlul de vicecampioni nationali! Am fost surprins sa constat ca antrenorii acestora au fost la Brasov nimeni altii decat, actualul inspector scolar pe sport Berca Ionut si actualul director al CSS Targu Jiu si antrenor secund al echipei de baschet Energia Rovinari!
          In mod firesc si normal, ne asteptam ca acestia sa-si respecte blazonul si pozitiile pe care le au si sa faca totul pentru a fi la inaltimea asteptarilor tuturor, respectiv cucerirea unui nou titlu!

          https://www.youtube.com/watch?v=ULOLeWYki8w

      • Dorin spune:

        Domnule Panoiu, cand ne veti aduce noutati vizavi de cele scrise mai jos? Aveti in vedere realizarea unui interviu pe aceasta tema?

  • KLAUSS spune:

    d-nul Panoiu mai cititi o data articolul asta :

    http://www.sportingorj.ro/2015/07/05/exclusiv-anthony-miles-a-semnat-cu-energia-targu-jiu/

    si apoi poate va hotarati si pe ce pozitie joaca Miles 😉

  • alex spune:

    Callitus Eziukwu este un jucător foarte bun deoarece pe la Târgu -jiu nu a trecut nici un pivot cu medie de peste 10,3 puncte pe meci . Să aibă mult succes si să se acomodeze cu noi săi colegi .

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.