RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Astana, la mâna Energiei în EuroChallange

/ 24 februarie 2015
Pare greu de crezut, dar calificarea în sferturile FIBA EuroChallange a kazahilor depinde de…Energia. Dacă gorjenii măresc numărul victoriilor consecutive din Europa la patru, cu un succes împotriva celor de la Enel Brindisi, și Astana câștigă, pe teren propriu, în compania celor de la Okapi AalStar, atunci Andric&Co. merg alături de câștigătoarea Cupei României în TOP 8.

img_4082-qpr

Plecată clar cu ultima șansă în grupa I a LAST 16 EuroChallange, Energia Târgu Jiu a răsturnat clasamentul, fructificându-și prima poziție încă de săptămâna trecută. Astăzi, împotriva celor de la Enel Brindisi, în ultima dispută din această fază, gorjenii au posibilitatea să-și menajeze piesele de bază, însă, tehncianul Antonis Constantinides dă asigurări că nu va fi deloc așa, întrucât echipa pe care o pregătește este una profesionistă, iar victoria primează în orice dispută. „Vrem să jucăm acest meci şi să-l câştigăm. Vom juca la victorie pentru că vom avea avantajul terenului propriu în play-off în EuroChallenge şi vrem să transmitem mesajul că la Târgu Jiu este foarte greu să câştige cineva. Astfel, dacă vom reuşi să terminăm această grupă neînvinşi acasă, o vom face!”, spune Antonis Constantinides.

La polul opus, italienii au sosit în România cu gândul doar la un final fericit, orice alt rezultat înafara unui succes la Târgu Jiu, lăsându-i pe aceștia acasă. 2 victorii și 3 înfrângeri – bilanțul celor de la Enel Brindisi, BC Astana și Okapi AalStar. Astfel, toate cele trei formații au șanse la calificarea mai departe, ultimele două depinzând, în mare parte, de o victorie a Energiei diseară, dublată și de un succes al uneia dintre acestea în partida directă, din capitala Kazakhstanului.

Duelul dintre Energia și Enel Brindisi este programat pentru a începe la ora 19:00.

În faza următoare, oltenii vor întâlni echipa clasată pe locul secund în Grupa J, serie deschisă pentru toate cele patru combatante: JSF Nanterre(Franța), Le Mans Sarthe Basket(Franța), Magnofit Gussing Knights(Austria) și Muratbey Usak Sportif(Turcia).

Clasament Grupa I

1. ENERGIA TG – JIU 4/1 9
2. ENEL BASKET BRINDISI 2/3 7
3. BC ASTANA 2/3 7
4. OKAPI AALSTAR 2/3 7
www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.