RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Energia încearcă imposibilul la Astana

/ 19 ianuarie 2015
După ce şi-a făcut cel mai spectaculos debut în Last 16 din EuroChallenge, învingând fără drept de apel pe Okapi Aalstar, Energia continuă cu o deplasare infernală, la Astana, pentru un joc cu echipa din Kazakhstan în a doua etapă a Grupei I.

IMG_7291 După două victorii pe cât de frumoase, pe atât de importante pentru baschetul gorjean, 93-60 cu Okapi şi 87-80 cu BCM U Piteşti, pentru Energia urmează o serie de trei jocuri pe care le va disputa în deplasare, serie care debutează cu un meci la Astana, în Kazakhstan. Echipa gorjeană a făcut circa 6 ore pe drum, luând în calcul doar deplasarea cu avionul, nu şi ceea ce a trebuit să suporte între Târgu Jiu şi Bucureşti. Energia nu are un obiectiv clar în EuroChallenge, acolo unde a reuşit chiar mai mult decât şi-a propus, singurele ţinte fiind ca echipa să prcatice un joc frumos şi să revină în ţară fără alte probleme medicale: “Mergem să jucăm şi la Astana, chiar dacă este o echipă mult mai bună decât noi ca şi roster, pentru că jumătate din echipa lor juca anul trecut în Euroligă, nu pot să le spun jucătorilor să nu joace. Eu le-am spus şi înainte de meci, atât pentru mine ca antrenor, cât şi pentru ei ca jucători este o provocare să întâlneşti o echipă cum este Astana”, a declarat antrenorul Energiei, Antonis Constantinides. Acesta a mărturisit însă că obiectivele principale ale echpei sale se leagă acum de campionat, acolo unde speră să obţină nu doar o calificare în play-off, ci şi una de pe o poziţie cât mai confortabilă.

 Darby, mai vrea şi alte surprize

Extrema americană Louis Darby spune despre meciul de la Astana că este o nouă oportunitate ca Energia să pluseze la acapitolul imagine producând o altă surpriză, deşi recunoaşte că echipa gorjeană va avea în faţă un adversar redutabil:

“Nimeni nu se aştepta să fim în Last 16 în EuroChallenge şi dacă vom reuşi şi alte surprize nu ne vom da la o parte de la acest lucru, pentru că asta ne dorim. La Astana va fi un meci dificil, cu o echipă foarte bună, cu nume foarte mari, dar noi avem în echipă jucători care nu se tem de niciun alt jucător şi de nicio altă echipă”, a declarat americanul. Darby mai spune că, după accidentarea suferită la începutul sezonului, începe să se simtă tot mai bine şi crede că este într-o creştere de formă: “Pentru mine personal nu e vorba de nicio oboseală. Eu simt că reintru în forma în care am fost şi îi simt şi pe ceilalţi jucători la fel şi încă nu se simte obosela acumulată. Este adevărat că urmează câteva meciuri în deplasare, iar noi avem aşteptări mari de la aceste meciuri. Vom juca tare şi vom încerca să venim cu cel puţin o victorie din deplasare. Ca obiectiv principal cred că este campionatul, dar vom încerca să jucăm tare şi să reuşim câte victorii se poate şi în EuroChallenge”, a mai adăugat vedeta americană a Energiei.

Mieluşei în deplasare

Energia nu a avut, cel puţin până la meciul cu Astana, rezultate pozitive în deplasările din EuroChallenge. Echipa gorjeană a fost cel mai aproape de un succes chiar la prima sa deplasare din Europa, la Kormend, acolo unde a cedat la limită, scor 77-76. A urmat un meci echilibrat la Tartu, acolo unde estonienii s-au impus cu 66-59, pentru ca ultimul meci din prima fază a EuroChallenge să fie aproape de a deveni un coşmar, sofioţii câştigând cu 97-74 meciul cu Energia.

Clasament grupa I, EuroChallenge:

  1. Energia Târgu-Jiu 1 1 0 93-60 2
  2. Enel Brindisi 1 1 0 74-65 2
  3. BC Astana 1 0 1 65-74 1
  4. Okapi Aalstar 1 0 1 60-93 1

Programul etapei a II-a:
BC Astana – Energia Târgu Jiu
Okapi Aalstar – Enel Brindisi

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.