RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Victorie de senzaţie pentru Energia în deschiderea Grupei I

/ 14 ianuarie 2015
            Energia a debutat cu dreptul şi în faza a doua a EuroChallenge, echipa gorjeană făcând ca Okapi, în repriza a doua, să pară un simplu partener de antrenament. Evoluţia echipei gorjene i-a făcut pe cei de la fibaeurope.com să titreze că „Energia a deschis cu stil Grupa I”.

IMG_7332Energia Târgu Jiu – Okapi Aslstar 93-60 (20-19, 18-15, 23-14, 32-12)
Sala Sporturilor Târgu Jiu, spectatori: 950

Energia: Watson (15), Troupe (22), Darby (10), Kremen, Milosevic (17), Bratoloveanu, Minea, Vlaicu (2), Karpelesz (8), Aktaş, Glyniadakis (19). Antrenor: Antonis Constantinides.

Okapi: Joeri Vermoesen, Tofi (16), Joren Vermoesen, Cummard (8), El Khounchar (2), Dressen (3), Kesteloot (4), Clark (10), Lodwick (13), Braun (4), Hanavan. Antrenor: Dean Bradley Scott.

Arbitri: Gennadi Ponomarev (RUS), Petar Denkovski (MKD), Serkan Emlek (TUR).

Trupa lui Constantinides a început curajos meciul cu echipa belgiană, Energia fiind în postura de a nu avea nimic de pierdut, accederea în Last 16 fiind deja mai mult decât împlinirea unui obiectiv pentru prima sa participare în cupele europene. După ce Tofi a marcat primele puncte ale întâlnirii, Milosevic şi Troupe au adus primul avantaj de trei puncte pentru gruparea târgujiană. Okapi a replicat rapid cu un coş de trei puncte al lui Cummard, care a egalat. Dealtfel, pe întregul parcurs al primului sfert lupta a fost echilibrată, cu schimbări succesive la conducere, fără ca vreo echipă să se detaşeze, Energia terminând primele zece minute de joc cu un avantaj minim, scor 20-19.

Gorjenii s-au detaşat în debutul sfertului secund, scor 25-19 după reuşitele lui Watson şi Karpelesz, însă a urmat o perioadă de joc confuz de ambele părţi, cu multe posesii pierdute copilăreşte de oaspeţi şi ratări greu de explicat ale gazdelor. Oaspeţii au ieşit mai bine din acest perimetru şi Tofi şi Dressen au făcut ca diferenţa să coboare la un singur punct, diferenţă care s-a menţinut până în ultima secundă, când Watson a înscris un buzzer-beater din spatele semicercului făcând ca diferenţa la pauză să fie de patru puncte, scor 38-34.

La revenirea de la cabine, Energia a fost şi mai decisă să facă opartidă mare şi să obţină un rezultat notabil. Cu un parţial de 12-5 în primele 5 minute ale sfertului trei, Energia a făcut un pas important spre o victorie aşteptată cu sufletul la gură de suporterii gorjeni. Sfertul senzaţional făcut de Energia a continuat, trupa lui Constantinides a ajuns şi la o diferenţă de 15 puncte şi a intrat în ultimele 10 minute de joc cu scorul de 61-48. Show-ul a continuat, Energia a închis perfect, a recuperat minge după minge şi s-a distanţat constant făcând sfertul şi meciul perfect învingând echipa belgiană cu un neverosimil 93-60!

Glyniadakis, cu 19 puncte şi 14 recuperări, şi Milosevic, cu 17 puncte şi 13 recuperări, au terminat ăn double-double, iar Troupe a fost cel mai bun marcator, cu 22 de puncte.

În celălalt meci al grupei, în Italia, Enel Basket Brindisi a învins cu 74-65 pe BC Astana, Energia fiind astfel primul lider al Grupei I.

IMG_7344

Foto: Alin Peptan
www.sportingorj.ro
Comentează!

5 Comentarii până acum

  • abonat spune:

    O seara superba datorita unei echipe minunate,unui public magnific!!Felicitari ENERGIA de la mic la mare!!!

  • realgorj spune:

    Superechipa, supermeci ! Unde esti, sarpe ?!

  • Felix spune:

    Felicitari pt victorie jucatorilor!!!!!

  • marian spune:

    Bravo baieti!!Cu un arbitraj corect se poate juca degajat si practica un baschet de calitate!!Haideti sa-i incurajam asa cum facem de fiecare data!!Lasati reptilele sa scuipe venin pana vor disparea pe propria limba!!!!HAI ENERGIA!!!

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.