RSS post comments feeds rss email feeds twitter

O săptămâna până la debutul Energiei în EuroChallange

/ 28 octombrie 2014

Repartizată în grupa B a FIBA EuroChallange, Energia va debuta marțea viitoare în această competiție.

tu-rock-vs-gaz-metan-medias-gaz-metan-gaz-metan-medias-rock-tu-rock-67700233

După echipele de handbal și fotbal, a venit rândul echipei de baschet să scoată capul în Europa. În luna aprilie a anului curent, Energia a oferit cea mai mare bucurie propriilor suporteri: cucerirea primului trofeu de o certă importanță din istoria clubului. Pe plan local și național, performanța nu a putut trece neobservată, dar adevărata satisfacție derivată din aceasta abia peste o săptămâna își va consemna startul. Gorjenii vor debuta într-o competiție europeană, FIBA EuroChallange, și nu o vor face oricum, ci împotriva unei echipe cu nume în baschetului continental, Tartu Rock. Finaliști în campionatul Estoniei, balticii se pot lăuda cu 22 de titluri de campioni, 15 cupe ale Estoniei, fiind câștigători de Ligă Baltică în 2010. Înafara acestor trofee, echipa pregătită în prezent de Kullamae Gert a ajuns până în Final Four-ul EuroCup în 2007-2008 și, cu un an înainte de a cuceri competiția, în Final Four-ul Ligii Baltice, ediția 2008-2009.

Tartu Rock nu este la primul contact cu baschetul românesc. În sezonul 2012-2013 a EuroChallange, estonienii au fost repartizați în aceeași grupă cu Gaz Metan Mediaș, ardelenii adjudecându-și atunci ambele partide contra grupării din Tartu. Sezonul precedent, cele două echipe s-au întâlnit din nou, însă în fazele secunde ale competiției, medieșenii cedând în dublă manșă.

Gruparea ce își desfășoară partidele de pe teren propriu în Tartu University Sports Hall a câștigat precedentul sezon regulat al campionatului Estoniei. În playoff, a obținut doar locul 2, în urma unei finale controlate de fosta echipă a lui Vlad Moldoveanu, BC Kalev Cramo. Actualmente, Tartu Rock ocupă poziția a cincea în clasamentul Alexela Korvpalli Meistriliiga (denumirea primei ligi de baschet a Estoniei), cu un bilanț de trei partide câștigate și tot atâtea pierdute. Cel mai bun jucător aflat sub comanda lui Kullamae Gert, este Tanel Kurbas, acesta evidențiindu-se cu o medie de 16.2 puncte.

Alături de Energia Târgu Jiu și Tartu Rock, din grupa B mai fac parte formația bulgară Lukoil Academic Sofia și formația maghiară Egis Kormend, alte cunoștințe vechi ale baschetului din România.

www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.