RSS post comments feeds rss email feeds twitter

EuroChallange: BC Astana și-a schimbat antrenorul

/ 3 februarie 2015
Rezultatele proaste din Liga VTB, dar și din EuroChallange, acolo unde Energia este lider, au condus la despărțirea de Aleksandar Trifunovic și numirea unui înlocuitor, lituanianul Ramunas Butautas.

1246992460eovc9625

Adversara Energiei din EuroChallange, BC Astana, și-a schimbat antrenorul înaintea ultimelor trei etape ale LAST 16 în competiția continentală. Rezultatele nefavorabile înregistrate în Liga VTB, întrecere unde activează kazahii, dar și poziția a patra din Grupa I a FIBA EuroChallange, au dus la înlocuirea lui Aleksandar Trifunovic cu lituanianul Ramunas Butautas. Ultima înfrângere a celor de la Astana s-a consemnat pe teren propriu, împotriva formației CEZ Nymburk, scor 82-84. Câștigătoarea Cupei României este singura echipă ce a pierdut în Kazakhstan, în ultimele șapte partide oficiale. Gorjenii au cedat atunci cu 89-113.

Ramunas Butautas a pregătit-o în 2014 pe VEF Riga și a mai trecut pe la formații precum Siauliai, ASK Riga, BC Donetsk sau Zalgiris Kaunas. De asemenea, între 2007 și 2009, balticul a fost selecționerul naționalei Lituaniei.

Energia va primi vizita kazahilor pe 18 februarie, în penultima etapă a LAST 16 EuroChallange, fază de care aceasta are șanse mari să treacă.

Oltenii, liderii Grupei I!

1. Energia Tg. Jiu – 5 puncte (2 victorii, 1 infrangere)
2. Okapi Aalstar – 5 puncte (2 victorii, 1 infrangere)
3. Enel Basket Brindisi – 4 puncte (1 victorie, 2 infrangeri)
4. BC Astana – 4 puncte (1 victorie, 2 infrangeri)

foto: Ramunas Butautas

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.