RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Energia poate ținti victoria în fieful campioanei

/ 13 februarie 2015
CSU Asesoft Ploiești a încheiat o campanie memorabilă în EuroCup, dar s-a despărțit de patru jucători în ultimele săptămâni, aspect ce poate cântări greu în această seară, împotriva Energiei.

faza-darby-energia-asesoftEnergia Târgu Jiu continuă duelurile tari, întâlnind, în etapa a-XIX-a a Ligii Naționale de Baschet, o formație de EuroCup, CSU Asesoft Ploiești. Cu toate că prahovenii nu mai dispun de lotul cu care au impresionat în ceea de-a doua întrecere europeană ca valoare, deoarece Dee Brown, Gerald Lee, Dragan Labovic și, mai nou, Alhaji Mohammed, au părăsit-o pe campioana en-titre, Asesoft rămâne o forță în țara noastră.

Gorjenii au plecat la Ploiești cu tot lotul valid, iar, în urma despărțirilor de marcă din tabăra adversă, aceștia speră la un rezultat pozitiv în Sala Olimpia, mărturie fiind surprizele produse în EuroChallange, pe teren străin. În tur, la Târgu Jiu, Asesoft s-a impus în over-time, scor 79-76, după un meci cu scântei, pe parcursul căruia, Energia a condus și la peste zece puncte diferență.

Cipriotul Antonis Constantinides ține să remarce cu orice ocazie că prioritară este competiția internă, iar după succesul din EuroChallange, cu Okapi, acesta se gândește la victorie și pe parchetul sălii în care oltenii au cucerit singurul trofeu din vitrina clubului, Cupa Romăniei: “Pentru noi, până duminică, EuroChallenge a trecut, pentru că de astăzi am început să pregătim meciul foarte dificil pe care-l avem împotriva celor de la Ploieşti, în deplasare. Este încă un meci în care nu avem nimic de pierdut, dar dacă vom reuşi să câştigăm acolo vom face un pas foarte important pentru a termina în primele 5 din play-off. Dacă vrei să joci şi anul viitor în EuroChallenge, trebuie să o faci din campionat, pentru că nu ştiu dacă avem puterea de a câştiga EuroChallenge în acest an, pentru a participa cu siguranţă şi anul viitor. Avem aceste meciuri în campionat, care rămâne prioritatea principală pentru noi în acest sezon şi până nu vom fi siguri de o prezenţă 100% din campionat în EuroChallenge, trebuie să luptăm pentru această poziţie. Ceea ce reuşim în Europa este uluitor. Este foarte bine, atât pentru club, cât şi pentru baschetul românesc, dar prioritatea noastră rămâne campionatul,” spune tehnicianul Energiei.

Partida dintre Asesoft și Energia se va disputa în această seară, la Ploiești, putând fi urmărită în direct pe Digi Sport 2, cu începere de la ora 19:00.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.