RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Energia – Lukoil Sofia / Doar victoria continuă speranţa

/ 18 noiembrie 2014
Energia şi-a propus să prelungească aventura europeană şi în primăvară, aşa că, după victoria de acasă cu Tartu Rock şi eşecul la limită de la Kormend, echipa gorjeană are nevoie de un succes în faţa sofioţilor de la Lukoil Academic.

eurochallenge2             Sala Sporturilor din Târgu Jiu va fi în această seară, cu începere de la ora 18:00, din nou arhiplină, trupa lui Constantinides anunţând show sub panouri şi o luptă acerbă pe teren. Paradoxal, şi un meci pierdut îţi poate da speranţe şi acest lucru se întâmplă la Energia, echipa gorjeană fiind convinsă că poate obţine calificarea în ciuda eşecului din runda precedentă, de la Kormend: „După înfrângerea din Ungaria, toată concentrarea noastră în acest moment se axează pe meciul cu Lukoil, aspectul pozitiv este că am avut destule zile să pregătim acest meci. Dacă vom câştiga împotriva celor de la Lukoil, vom face un pas important în calificarea în ultimii 16 din EuroChallenge. Din păcate, am pierdut o şansă foarte mare în Ungaria, poate am început meciul foarte prost în prima jumătate, dar în doua repriză am făcut poate cele mai bune 20 de minute ale noastre”, a declarat Constantinides. Acesta nu uită însă şi de finalul meciului de la Kormend şi asemănarea sa cu cele două meciuri pierdute în campionat: „Din păcate, în ultimele două minute am revăzut problemele pe care le-am avut şi cu Asesoftul sau cu Craiova pe final de meci”, spune Constantinides, care speră ca din aceste eşecuri echipa sa să fi învăţat ceva.

 Lukoil, surpriza grupei

În momentul tragerii la sorţi, Lukoil Sofia era considerată drept principala favorită la calificare din Grupa B a FIBA EuroChallenge, însă după primele două runde situaţia este cu totul alta. Echipa din Sofia reprezintă surpriza neplăcută a competiţiei şi şansele de claificare ale celor de la Lukoil sunt legate de meciul de la Târgu Jiu. Dacă Lukoil Sofia va ceda în faţa Energiei este greu de crezut că echipa din Bulgaria poate surmonta dezavantajul a trei înfrângeri consecutive. După paşii greşiţi în FIBA EuroChallenge, Lukoil Sofia a făcut o mişcare la nivel de lot şi a mai adus un pivot, pe Sundov, un jucător foarte experimentat, cu prezenţe în NBA, jucător care ar putea aduce un mare plus echipei bulgare. „Din păcate, Sundov ar putea debuta chiar contra noastră. Nu ştim încă dacă el va fi folosit, dar bulgarii au anunţat că toţi străinii vor face deplasarea la Târgu Jiu”, a declarat antrenorul gorjenilor, Antonis Constantinides.

 Aport important al tribunei

Pentru a spera la calificare, Energia trebuie să câştige toate meciurile de pe teren propriu. Constantinides vede confruntarea cu Lukoil drept una extrem de importantă, una în care suporterii gorjeni vor avea un rol aparte: „Dacă vom câştiga împotriva celor de la Lukoil miercuri vom avea şanse importante să ne calificăm în runda următoare. Până acum sunt foarte mulţumit de pregătirea echipei şi a jucătorilor, au înţeles cât de important este meciul de miercuri. Suntem pregătiţi să câştigăm acest meci şi să facem un pas spre calificare. Le transmit fanilor să vină să ne susţină şi să ne ajute, aşa cum am făcut şi în meciul cu Tartu Rock, în special în ultimul sfert, când au transmis energie şi poate de aceea am avut şi acel rezultat şi credem că le putem oferi încă o victorie care să-i facă fericiţi în EuroChallenge”, a declarat Constantinides recunoscând aportul decisiv avut de tribune la primul succes european al Energiei.IMG_4824

„În orice situaţie, este un meci dificil pentru ambele echipe. Noi, dacă vom câştiga, vom face acest pas spre calificare, ei îşi joacă ultima şansă. Vor veni aici să joace şi vor juca până în ultima secundă, însă eu cred că avem o echipă mai bună decât a lor şi putem câştiga meciul de miercuri”, Antonis Constantinides – antrenor Energia Târgu Jiu.

Suporterul Grigoraş

Meciul cu Lukoil Sofia va fi urmărit şi de antrenorul Pandurilor, Petre Grigoraş anunţând că nu are de gând să rateze această confruntare: „Vin 100% la meciul de baschet. Îmi pare rău că nu am prins meciul de handbal Energia-Dinamo”, a declarat Grigoraş. Acesta spune că meciurile din competiţiile europene au un parfum aparte, care nu se compară cu niciun meci disputat în campionatele interne: „Pentru orice sportiv, orice performanță de a juca într-o competiție europeană, indiferent de titulatură e un prilej de a vedea care-ţi este valoarea. E o experiență pe care nu o uiți niciodată. Ca și jucător eu am jucat în Cupa Campionilor, ca antrenor am jucat în Intetoto, pe stadioane mari, la Trabzon pe un stadion cu 30 de mii de spectatori. Sunt meciuri care nu le uiți. E un motiv de satisfacție, contează și rezultatele, dar nu foarte mult. Contează să vezi care îți este limita, care este valoarea ta”, a mai declarat Petre Grigoraş.

Nu doar Grigoraş face vizite la meciurile echipelor de handbal şi baschet. Aproape meci de meci, antrenorul cipriot al Energiei, Antonis Constantinides, poate fi văzut în tribuna „Municipal”-ului târgujian la partidele disputate de Pandurii.

www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.