RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Calificare dramatică pentru Energia în Final Four

/ 6 februarie 2015
Energia Târgu Jiu este calificată între cele patru echipe ce-şi vor disputa trofeul Cupei României în turneul Final Four din acest an. Echipa condusă de Liviu Andrieş a pierdut returul cu CSM Bucureşti, scor 26-20, dar merge mai departe în competiţie datorită avantajului luat în tur, la Târgu Jiu, când gorjenii au câştigat cu 32-25.

bucurie finalEnergia a luptat cu multă dăruire la Bucureşti, în Sala Polivalentă, chiar dacă la un moment dat misiunea părea imposibil de îndeplinit. Gazdele, puternic împinse de la spate şi de cuplul de arbitri, s-a distanţat constant şi păreau că se vor îndrepta spre o victorie la un scor care să le permită accesul în Final Four, însă Energia nu a cedat niciun moment lupta şi a fost cea care la final s-a bucurat pentru calificare.

Jocul Energiei a fost presărat cu multe greşeli, dar şi cu momente în care a avut mult ghinion, însă elevii lui Andrieş au strâns rândurile şi au revenit în joc după ce gazdele au condus în mai multe rânduri la şapte goluri, avantaj la care CSM Bucureşti mai avea nevoie doar de un gol pentru a se califica. În finalul meciului Energia a jucat foarte bine, a revenit la doar trei goluri în spatele adversarei, scor 22-19, şi a avut puterea de a replica puternic chiar şi atunci când, în ultimele secunde de joc, la 25-19, cu un om în minus, a fost nevoită să repună mingea de la centru fiind deja în prepasiv. Sifre, destul de şters până atunci, a reuşit însă faza meciului, a luat acţiunea pe cont propriu, a pătruns vijelios şi a înscris golul care a decis soarta meciului chiar dacă CSM-ul a reuşit să mai marcheze un gol la ultima aruncare a întâlnirii.

Săptămâna viitoare, Energia are poate cel mai important meci al returului în Liga Naţională de Handbal Masculin, trupa lui Liviu Andrieş având misiunea de a învinge Steaua în deplasare pentru a îşi face mai uşoară misiunea de salvare de la retrogradare.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.