RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Energia cucerește Italia!

/ 29 ianuarie 2015
Watson și-a asumat ultima acțiune a meciului prin care Energia Târgu Jiu se întoarce în România cu un succes magnific, înregistrat pe terenul formației Enel Brindisi.

10255532_838877846169003_5469733030347681857_o

Ambele echipe merg cap la cap în primele secvențe ale partidei, Energia ridicându-se la nivelul adversarului. Milosevic începe foarte bine confruntarea din ”Cizmă”, având replică pentru orice realizare a formației gazdă. Gorjenii ajung neașteptat de ușor în fața unor puncte care, surprinzător, vin pe mâna recuperărilor ofensive reușite de tandemul Milosevic-Glyniadakis. Watson, adversarul direct al mult mai cunoscutului Jacob Pullen, încheie sfertul de debut cu un coș de două puncte, stabilind rezultatul primei pauze, 21-19 în favoarea compatrioților noștri.

Oltenii nu pășesc bine în actul secund, comițând abatere de 24 de secunde la chiar prima acțiune. Americanii Turner și James sunt cei mai buni oameni ai amfitrionilor, combinând pentru 15 puncte din totalul de 21 înscrise de formația italiană. Cele două combatante marchează consecutiv din spatele semicercului, iar disputa devine din ce în ce mai atrăgătoare. Publicul face și el o atmosferă frumoasă, dar Energia nu se lasă intimidată și continuă să spere într-un rezultat pozitiv. Watson și Glyniadakis o aduc pe Energia la un singur punct de adversar la jumătatea confruntării, scor 39-40.

Sfertul 3 le aparține italienilor, care se desprind încet pe tabela de marcaj. Gorjenii nu lasă garda jos, fiind la doar 5 puncte de adversari înainte de ultimele 10 minute ale confruntării.

Enel Brindisi este la adăpostul a șapte puncte în debutul actului decisiv, dar Energia se apropie amenințător. Astfel, cu un minut înainte de încheierea jocului, gazdele ratează atacul, iar formația noastră are șanse bune de victorie în Italia. Milosevic, iar mai apoi Troupe, fructifică posesiile câștigătoarei Cupei României și conduce, după mult timp, 72-71. Finalul este incendiar, iar, în ultimele patru secunde, Jacob Pullen marchează, cu doi oameni pe el, din spatele semicercului. Antonis Constantinides cere time-out, pregâtind ultima fază a încleștării. Watson își asumă mingea decisivă și înscrie, din fața lui Harper, coșul unei victorii MAGNIFICE înregistrată de Energia Târgu Jiu. Scor final: 78-76 pentru trupa noastră.

În acest moment, Energia conduce grupa I a TOP 16 EuroChallange, cu 5 puncte acumulate în urma a două victorii și o înfrângere.

Enel Brindisi – Energia Târgu Jiu 76-78 (19-21, 21-18, 20-16, 16-23)

Brindisi: Pullen (6), Harper (4), James (22), Cournooh, De Gennaro, Di Salvatore, Denmon (16), Morciano, Zerini (6), Turner (15), Eric (7). Antrenor: Pier Luigi Bucchi.

Energia: Watson (16), Troupe (11), Darby (8), Milosevic (23), Bratoloveanu, Minea, Vlaicu, Sullivan, Karpelesz (4), Aktaş, Glyniadakis (16). Antrenor: Antonis Constantinides.

www.sportingorj.ro
Comentează!

6 Comentarii până acum

  • Eu spune:

    Plange Sarpe, plange Sarpe, plangeee!
    Plange Felix, plange Felix, plangeee!

  • realgorj spune:

    Asa…zic exact precum ,,eu”… Acum ati inteles ? Avem echipa. Cu bune si rele, la rezultate, dar avem echipa. Multumim baietii ! Ne-ati facut seara frumoasa! Thank you, coach ! Thank you, entire staff!

  • marian spune:

    Felicitari ENERGIA!Felicitari tuturor jucatorilor,titulari si rezerve pt daruirea voastra,felicitari staffului!!Va dorim o revenire in Campionat si un parcurs bun in Eurochalange cu noi alaturi de voi!!!Iar voi,jivinelor si Felixii turnatori plangeti si taiati-va venele.Sa va fie rusine pt.atacurile mizerabile pe care le faceti….tipic romaneste,tipic olteneste.Sper ca,oamenii de bun simt sa se abtina a va mai da replica pentru ca nu meritati atentia nimanui.Sa comentati pana o sa va vina acru in gura iar la anul sa va pregatiti sa ocupati organigrama Clubului sa ne duceti in Euroliga!!!

  • Felix spune:

    Felicitari Energia!!!!cand ne am luat rusine de la timisoara nu v am vazut pe aici?!!!!!ati prins glas vad!!:)))))))…intradevar un meci bun al echipei……se vede ca avem jucatori care joaca pt echipa pt oras…..in campionat nu orea ne intereseaza si jucam in europa ca primele de joc sunt duble..si ppate poate prind vreo echipa mai bune….ciurel vrea sa dea 2000 de oameni afara ca nu mai aunt bani da baga milioane de euro in sport ca asa vrea el….deci multumim si felicitari pt victorie ….

  • eu spune:

    Arbitrajul a facut diferenta fata de meciurile din campionat. Aici in Eurochallenge nu se fluiera toate faulturile, se lasa mai dur jocul, ceea ce este in favoarea noastra. In campionat am plecat cu dezavantajul ca antrenorul este la primul sezon in Romania, nestiind exact cum se joaca baschetul la noi.

  • ilici spune:

    Un rezultat foarte frumos! Din pacate in campionat nu ne ridicam la acelasi nivel. Asta inseamna ca oscilam in jocuri, nu avem inchegata o echipa care sa stie ce sa joace in mod constant. Am mai spus, jucatori sunt cu mici exceptii, personal insa nu vad in acest antrenor decat un domn manierat in majoritatea timpului si ciudat de contrastant in anumite momente de joc, in care gura bate…fundul! Daca nu se trezesc la realitate, s-ar putea sa aiba surprize neplacute la sfarsitul campinatului, dincolo de aceats victorie minunata, de altfel!

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.