RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Energia a capotat în Kazakhstan

/ 20 ianuarie 2015
 Energia a dat impresia în startul meciului că poate produce o nouă surpriză în Grupa I a EuroChallenge, dar s-a stins repede iar echipa din Kazakhstan a învins lejer trupa lui Constantinides.

eurochallenge2BC Astana – Energia Târgu Jiu  113-89 (29-22, 28-23, 26-21, 30-23)

BC Astana: Johnson (29), Mahalbasic (16), Ilin (9), Murzagaliyev, Klimov, Lapchenko, Caner-Medley (25), Brown (4), Andric (3), Marchuk, Koleshnikov (17), Calathes (10). Antrenor: Aleksanda Trifunovic.

Energia: Watson (17), Troupe (10), Darby (15), Milosevic (9), Bratoloveanu, Minea, Vlaicu, Sullivan (11), Karpelesz (3), Aktaş, Glyniadakis (24). Antrenor: Antonis Constantinides.

Glyniadakis, secondat de Troupe şi Darby, a deschis meciul de la Astana, iar după primele minute de joc tabela arăta un incredibil 2-10. Astana a echilibrat, scorul a ajuns la 11-19 după 6 minute şi jumătate de joc, însă tot era bine pentru gorjeni. Totul s-a rupt însă după ce Glyniadakis a fost sancţionat cu trei greşeli personale şi a fost scos de Constantinides de pe teren. Fără uriaşul grec, Energia a devenit extrem de mică, nu doar ca talie, ci şi ca exprimare. Astana a apăsat pe acceleraţie, a egalat, scor 20-20, iar după exact 9 minute de joc reuşea să preia pentru prima dată conducerea pe tabela de marcaj, 24-22. Nu s-au oprit, iar primul sfert s-a încheiat cu 29-22. Au urmat încă cinci minute, primele din sfertul secund, când pe teren a existat o singură echipă, cea gazdă. Scorul a devenit 48-22, iar dezastrul părea inevitabil. Darby a fost primul care a marcat la jumătatea sfertului doi, americanul dând tonul unei reveniri a echipei gorjene. După ce a fost condusă cu 26 de puncte, Energia a intrat la pauză cu un deficit de doar 12 puncte şi graţie coşului din apropierea centrului terenului marcat de Watson în ultima fază a sfertului secund.

Glyniadakis a revenit pe teren în sfertul trei, iar Energia a început din nou să fie vizibilă pe teren, dar şi pe tabelă. Gazdele nu s-au trezit din amorţeala pauzei până când Energia s-a apropiat la doar cinci puncte, scor 58-53. N-a fost să fie o revenire spectaculoasă a oaspeţilor şi o nouă surpriză în EuroChallenge, BC Astana s-a trezit la timp şi a omorât orice speranţă a Energiei. La finele sfertului trei tabela indica din nou un avantaj mare luat de Astana, care conducea cu 83-66, o diferenţă de 17 puncte ce avea să se mărească şi pe parcursul sfertului patru, ajungând la final la 24 de puncte, scor 113-89.

Conducătorul de joc al gazdelor, Johnson, a fost incredibil la aruncările de trei puncte, acesta având 7 reuşite din 9 aruncări, terminând meciul cu 29 de puncte. Caner-Medley, şi el jucător al gazdelor, a fost al doilea marcator al meciului, în vreme ce grecul Glyniadakis a terminat cu 24 de puncte şi 8 recuperări.

Energia revine de la Astana pentru a juca din nou în campionatul intern evoluând din nou în deplasare, la BC Timişoara, meci programat pe 25 ianuarie. În legătură cu meciurile din competiţiile interne, cel puţin în următoarele 6 partide, Energia nu se va mai întâlni cu niciunul dintre arbitrii care au pus umărul la eliminarea ei din Cupa României, Grigoraş, Şerban şi Faur fiind suspendaţi de federaţie după prestaţia din meciul de la Sibiu.

www.sportingorj.ro
Comentează!

3 Comentarii până acum

  • ilici spune:

    Parerea mea este ca, cu exceptia pivotului si celui de-al doilea coordonator, jucatorii Energiei ar avea potential si cu un antrenor care sa stie cum sa elaboreze jocul, sa implementeze tehnici si strategii, materializate intr-un joc limpede, simplu dar eficient atat in aparare cat si in atac, rezultatele ar fi mult mai bune decat cele obtinute pana acum. Mai mult, daca analizam activitatea de recrutare, a politicii de management resurse umane a clubului, realizam ca am cheltuit o sumedenie de bani total nejustificat, schimband 3 pivoti si aducand jucatori total necalificati pentru obiectivul propus in acest sezon. Una peste alta, degeaba sunt bani daca nu este cap! Si unde nu-i cap este vai de rezultate! Dar nu este singurul capitol care merge prost in Romania… de fapt ce merge bine???

  • a fan spune:

    Foarte bine ai punctat anumite chestii..sunt de acord cu tine, s-au cheltuit foarte multi bani pe pivoti in loc sa se aduca unul foarte bun la inceput. Venind vorba de Glyniadakis, mi-a placut in Eurochallenge cum s-a miscat, astept urmatoarele meciuri sa vad cum se mai misca, sper sa demonstreze cu adevarat ca a fost o achizitie buna (oricum e cu 10 clase peste Larry Turner si Tony Woods)..daca nu se cheltuiau atatia bani degeaba poate ca era altceva, dar acum asta e.

  • realgorj spune:

    Nu acuz si nu scuz pe nimeni. Dar retineti ce a spus Porter dupa meci : ,,orice jucator venea de pe banca adversa aducea un plus in jocul echipei ”. Explicatia ? Simpla : bugetul de 15 milioane de euro al BC Astana…Asa ca nu trebuie sa-i judecam pe ai nostri functie de meciul acesta. Au luptat, au pus suflet. Dar avem jucatori conform bugetului. Nu spun ca nu s-au facut greseli sau nu s-ar fi putut mai mult. Dar sa pastram proportiile, totusi…

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.