RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Constantinides dă vina pe lipsa de concentrare

/ 27 ianuarie 2015
Energia a capotat lamentabil în deplasarea de la Timişoara, iar antrenorul Antonis Constantinides este supărat pe jucătorii săi şi declară că una le-a spus şi alta au făcut ei pe teren, în special reproşându-le lipsa de concentrare.

IMG_4824       Tehnicianul echipei gorjene a fost extrem de afectat de ultima înfrângere suferită de echipa de baschet a Energiei. Constantinides şi-a băgat jucătorii în şedinţă, a vizionat secvenţe din meciul de la Timişoara şi le-a explicat elevilor săi greşelile făcute ducând vizionarea spre trei ore: „Sunt în continuare foarte supărat. Nu am fost pregătiți psihologic pentru acest meci, am întâlnit o echipă care și-a dorit mai mult victoria, a fost mai conectată la joc, s-a dăruit mai mult. Este inadmisibil. Am discutat cu jucătorii despre acest joc. Ceea ce am discutat înainte de meci s-a întâmplat exact pe dos. Le-am arătat ce au jucat la Timișoara pentru că arătăm ca o echipă care nu câștigă în deplasare. Am câștigat un singur meci care contează, cel de la Pitești, iar pentru a ne realiza obiectivul de a termina în primele locuri și a merge de pe o poziție bună în play-off avem nevoie de o concentrare și pasiune dublă”, a căutat să explice Constantinides atât eşecurile din deplasare ale echipei sale cât şi modalitate prin care lucrurile s-ar putea schimba în bine la următoarele partide susţinute pe terenuri străine. „Avem două fețe total diferite. Acasă avem concentrare, pasiune, energie pentru a câștiga, și de aceea este dificil să câștige cineva la Târgu-Jiu, însă în deplasare este viceversa”, a completat tehnicianul cipriot al Energiei.

 Apărarea e aceeaşi, nivelul de concentrare e altul

Pentru Energia, ultimele meciuri au fost un chin, adversarele reuşind să înscrie cu o lejeritate dezarmantă din spatele semicercului. Acest lucru nu este văzut de antrenorul Constantinides drept o deficienţă a apărării, ci a modului în care jucătorii se concentrează pentru a o susţine. Antrenorul echipei gorjene spune că nimic nu s-a schimbat în stilul de apărare practicat în meciuri în care aceasta a fost considerată principala armă şi cele în care echipa a încasat 90 sau 100 de puncte: „În ceea ce privește apărarea este o problemă de concentrate. Altfel ne apărăm acasă și altfel în deplasare, nu putem schimba o apărare care a fost a doua ca și productivitate în EuroChallenge. Principala grijă a lor, în meciurile de deplasare, este atacul. Este un paradox, în deplasare avem o medie mai mare de puncte marcate decât acasă, înscriem 80, 90 de puncte, dar nu reuşim să şi câștigăm. Nu putem marca 100 de puncte în deplasare pentru a câștiga, așa că trebuie să ținem echipa adversă până în 65 de puncte dacă vrem să câştigăm!”, a mai declarat Antonis Constantinides.

 Calcule pentru play-off

Deşi susţine şi acum că echipa pe care o conduce nu va avea probleme în a-şi asigura un loc în primele opt la finele sezonului regulat, Constantinides recunoaşte că ultimele rezultate ale echipei, dar şi cele indirecte, înregistrate în celelalte meciuri din primele etape ale returului, îi fac nopţile albe: „Nu dorm noaptea gândindu-mă la ce trebuie să facem. Mai sunt puține zile până se termină EuroChallenge și sper ca în campionat să terminăm în primele locuri”, spune antrenorul gorjenilor. Acesta speră ca după meciul de la Brindisi, din EuroChallenge, echipa să aibă timp să se aşeze mai bine, să îl recupereze pe Kremen şi să-l integreze şi pe Tal Omer, cu aceste două noi variante echipa putând arăta un nivel mai ridicat de exprimare în joc.

Constantinides remarcă faptul că doar două echipe pot spune în acest moment că sunt calificate în play-off, celelalte având de luptat până la finalul sezonului regulat. În acelaşi timp, antrenorul cipriot îşi manifestă regretul că echipa sa nu a mai câştigat unul sau două meciuri, care i-ar fi garantat terminarea primei părţi a campionatului pe un loc între primele patru: „Dacă ne uităm pe clasament, acum putem spune că Steaua și Asesoft sunt în play-off, în rest oricare dintre echipe poate intra în play-off sau în play-out. Eu cred că echipa din Mediaș va fi una din echipele care ne va ajuta să intrăm în play-off. Ne-am uitat peste program, noi dacă vom câștiga meciurile de acasă plus  cele de la Timba și Mediaș, atunci vom fi în play-off. Dacă vom câștiga şi unul dintre meciurile de la Asesoft sau Sibiu, atunci ne vom clasa pe un loc mai sus. Din păcate nu am câștigat 1-2 jocuri în deplasare și să fim mai sus în clasament, poate în primele 4. Este frustrant pentru că după baschetul jucat meritam să fim acolo. Oradea sau Sibiu nu au arătat nimic în plus față de noi”, a concluzionat Constantinides.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.