RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Vor să-şi spele păcatele în cupă

/ 20 ianuarie 2015
Energia nu a încheiat încă perioada de pregătire din această iarnă, însă începe de astăzi meciurile oficiale, partida tur din sferturile de finală ale Cupei României cu CSM Bucureşti fiind devansată la cererea bucureştenilor.

IMG_5462        Antrenorul Liviu Andrieş ştie că echipa sa nu este încă pusă la punct, doar pregătirea fizică fiind dusă la bun sfârşit, dar consideră că şi adversarul de astăzi se va confrunta cu aceeaşi problemă: „Tehnico-tactic nu suntem încă pregătiţi, nu suntem puşi la punct, dar şi ei au avut aceeaşi perioadă de pregătire, nici ei nu sunt la capacitate maximă din acest punct de vedere. Contează foarte mult pregătirea fizică, determinarea şi cred că prin aceste două lucruri, eu cred că am făcut o pregătire fizică bună în această perioadă şi dacă vom avea determinare de 100%, atunci putem să ne ridicăm la nivelul adversarului şi să câştigăm acest joc”, a declarat tehnicianul Energiei. Acesta mai spune că, în acest moment, înaintea primului joc, şansele de calificare sunt egale, deşi recunoaşte că ordinea de disputare a meciurilor oferă un avantaj celor de la CSM Bucureşti: „Începem competiţia cu un meci destul de greu, în compania unei formaţii cu pretenţii foarte mari. Va fi un meci viu disputat în care ambele echipe pleacă cu şanse egale. Noi pornim cu un uşor dezavantaj jucând primul meci acasă şi returul la ei, dar eu sper să ne ridicăm la nivelul lor şi să facem un meci bun şi să ne pregătim pentru ce urmează în continuare”, a declarat Liviu Andrieş.

Tintesc prezenţa în Final Four

De pe ultimul loc din Liga Naţională, Energia priveşte cu optimism spre Cupa României, acolo unde antrenorii şi jucătorii vor să demonstreze că poziţia ocupată în campionat nu este conformă cu valoarea lotului gorjean. Liviu Andrieş vede aceste meciuri ca pe o oportunitate ca echipa sa să înceapă ascensiunea: „Contează orice competiţie. Nu ne interesează ce competiţie sau ce adversar avem în faţă, noi ne prezentăm pregătiţi să ne jucăm şansa până la capăt. Eu chiar mi-aş dori să mergem mai departe pentru că după această etapă se califică patru echipe care vor merge în Final Four şi ar fi, zic eu, o spălare a păcatelor noastre din acest sezon competiţional. Va fi un meci greu contra celor de la CSM Bucureşti, dar nu ne vom da la o parte, ne vom juca şansa”, a declarat antrenorul Energiei.

 Absentează trei jucători

Energia nu a avut joc în acest sezon în care să se poată baza pe întregul lot şi nici nu se va întâmpla acest lucru până la finele acestuia. Dacă Mota a revenit la Târgu Jiu şi în perioada următoare va fi reinclus în calcule de Andrieş în ceea ce priveşte meciurile din campionat, Giotoiu şi Dinescu şi-au încheiat socotelile cu acest sezon după ce au suferit operaţii la genunchi. Din fericire, Andrieş nu mai are în acest moment şi alte probleme: „Nu mai avem alte probleme medicale. A revenit şi Kekezovic, Mota rămâne singurul cu probleme şi nu va fi folosit în acest joc, în afara celor doi jucători operaţi de curând, Dinescu şi Giotoiu. Lotul pe care-l avem la dispoziţie, în afara celor trei amintiţi, este apt”, a declarat antrenorul Energiei. Acesta crede că Marinko Kekezovic va putea juca tot meciul cu CSM Bucureşti şi, chiar dacă nu va reuşi să o facă la cel mai înalt nivel, va reuşi să-şi ajute coechipierii să facă un meci bun: „Kekezovic nu va fi la valoarea sa pentru că vine după două luni de pauză, dar prin valoarea pe care o are şi prin determinarea sa poate suplini această lipsă de pregătire. Eu zic că poate duce un meci întreg”, a încheiat Andrieş.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.