RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Elton: „Fără să câștigăm meciurile de pe teren propriu, e greu!”

/ 9 octombrie 2014
Pandurii are doar trei jucători care n-au părăsit deloc terenul de joc în primele zece etape, iar printre aceștia, surprinzător pentru cei mai mulți, se află brazilianul Elton Constantino da Silva.

elton    Ajuns la Pandurii mai mult prin prisma faptului că fratele său, Erico, deja era la Târgu Jiu, Elton a reușit să surprindă și să-și câștige destul de repede un loc de titular în formula gândită pentru acest sezon de Petre Grigoraș. Este drept, brazilianul a jucat mai mult pe un post pe care nu evoluează constant, însă Elton a reușit să valorifice orice ocazie oferită de Grigoraș. În primul meci a început ca mijlocaș, profitând de absența lui Breeveld și forma mai slabă a lui Nistor, dar tot în acel meci, după doar câteva minute de la start, a fost trecut în linia de fund, în locul fratelui său, ieșit de pe teren accidentat. Etapele s-au scurs, Erico a revenit abia recent, iar Elton a compensat destul de bine absența fratelui său din centrul defensivei. Odată cu revenirea lui Erico, Elton nu a ieșit din schemă, ci din contră, are o opțiune în plus în lupta pentru un loc în primii unsprezece, fie ca fundaș, fie pe poziția sa de bază, la mijlocul terenului, ca închizător.

 „Mi-aș dori să joc mai mult împreună cu fratele meu”

La Cluj, Elton a făcut pereche de fundași centrali cu Erico. Doar prima repriză, pentru că după ce echipa a încasat primul gol, Grigoraș a forțat și l-a urcat în linia mediană. Elton spune că i-a plăcut să joace din nou alături de Erico, și-ar dori să se întâmple asta mai des, dar și că regretă faptul că echipa a pierdut acea întâlnire: „De mult timp nu am mai avut ocazia să joc împreună cu fratele meu, acum am făcut-o. Din păcate nu am reușit să și câștigăm. Sper ca la meciul următor să jucăm din nou împreună, dacă vrea asta antrenorul, și poate vom reuși și să marcăm gol. Dacă antrenorul vrea și el asta, mi-aș dori să joc mai mult împreună cu fratele meu”, a declarat fratele cel mare, Elton fiind primul născut din perechea de gemeni din vestiarul Pandurilor.

 Nemulțumit de realizările echipei

Pornită la drum cu gânduri mari, echipa pandurilor ocupă un loc retrogradabil și a strâns doar 10 puncte în clasament, ceea ce înseamnă mult prea puțin și în ceea ce privește pretențiile lui Elton. „E puțin să avem 10 puncte după 10 meciuri. Fără să câștigăm meciurile de pe teren propriu e greu. Cred că trebuie să ne concentrăm puțin mai mult, să ne strângem împreună și să încercăm să jucăm mai bine”, spune mijlocașul reprofilat la nevoie de Grigoraș în fundaș central. Brazilianul atenționează că Pandurii nu mai are voie să facă vreun pas greșit pe propriul teren, așa că la meciul cu ASA Târgu Mureș, singura variantă acceptată este cea a victoriei: „În situația în care suntem noi, cred că fiecare meci este foarte important. Trebuie să câștigăm fiecare meci acasă, iar când plecăm afară trebuie să ne gândim să câștigăm ceva, un punct sau mai bine pe toate cele trei puse în joc. Cum suntem noi acum, trebuie să câștigăm cu ASA Târgu Mureș”, a încheiat Elton.

„Sunt fericit că am reușit să fiu integralist în primele zece etape. E bine să joci fiecare meci, pentru un fotbalist. Mi-aș dori să fie și pe mai departe tot așa. Fiecare jucător gândește că ar fi bine să joace, lucrează cu încredere la antrenamente, în fiecare zi. Nu doar eu am sperat să joc titular, ci fiecare jucător vrea asta, să joace în fiecare meci”, Elton Constantino da Silva, Pandurii Târgu Jiu.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.